Zmagovalci + dva idiota

Spet je tu ponedeljek in vse, kar je v paketu t njim. Včeraj je bila še ena tista nedelja, ki se mene ne tiče. Jutro je prineslo pričakovane odzive. Zmagovalci so vsi. Ni poražencev v naši politiki, so samo različne nianse zmag. Meni ni treba nikomur ugajati, ker nisem na plačilni listi nikogar. Zato poglejmo največje bisere. Premier Golob je napovedal pohod Gibanja Svoboda na lokalni ravni. Dobili so eno županjo, ki je to že zdaj, tokrat z drugo člansko izkaznico. Maskota gibanja Urška Klakočar Zupančič je z rezultati zadovoljna? Ne vem sicer, zakaj je aktualna predsednica Državnega zbora kandidirala za mestno svetnico, če že zaseda eno najvišjih funkcij v državi? Funkciji nista združljivi, zato je očitno kakšen je bil scenarij. V mestni svet pripeljati nadomestne svetnike, ki sicer ne bi bili izvoljeni. Urška je še vedno v oblakih in verjame, da so v Ljubljani navdušeni nad njo. Kot kaže niso, saj ni bila izvoljena. Bolj kot polom vladajoče stranke mi ne gre v račun nekaj drugega. Radenci in Maribor. Za prve sem verjel, da so bili pred 4 leti naivni in so padli na lepe besede diplomiranega prevaranta, tatu in malikovalca ustaštva Romana Leljaka. Nak. Izvolili so ga še enkrat. V prvem krogu je premagal kandidata Gibanja Svoboda. Radensko si lahko nekam vtaknete zaradi mene. Sramota.

Maribor!? Marija pomagaj. V drugi krog se je prepričljivo uvrstil Franc Kangler. Prav tisti Kangler, zaradi katerega so se nekoč začeli protesti po vsej državi. V zadnji Janševi vladi je bil državni sekretar pri Alešu Hojsu, njegova desna roka pri obračunu s protestniki. Če Franca zmaga! Vse kar je blond in 20 let mlajšega od njega, si lahko obeta položaje in nepremičnine, če je pripravljeno leči pod štajerskega prasca. Maribor, smo na zvezi? Kaj tako hudega dogaja v mestu pod Pohorjem, da je lopov Franca spet sprejemljiv? Pa ja ne boste zaradi jeze nad naduto uvoženo Makedonko, za »kontro« ustoličili potrjeno desničarsko barabo? Čudne stvari se dogajajo v državi, da Kangler, Rupar in podobi sploh lahko kandidirajo.

Marjan Šarec je opomnik nekih drugih čudnih časov. Kaj je šlo takrat v državi narobe, da je Šarec lahko postal predsednik vlade in celo Luka Dončić slovenske politike. Baba, ki je to izjavila, že sicer konstantno in konkretno seka mimo s svojimi napovedmi. Bolj ni mogla usekati mimo. Šarec je kvečjemu Darko Miličić naše politike, če se že gremo NBA. Priznajte, da je žalostno gledati, kako igra navadnega hlapca svojemu sončnemu kralju Golobu. Očitno mu je ta vloga bolj pisana na kožo. Kot profesionalni igralec in komik se ni znal vživeti v vlogo voditelja. Za vlogo hlapca mu očitno ni treba igrati. Kot sem zapisal, to mu je pisano na kožo. Prejšnja vloga je bila sistemska napaka levega pola. Eni bi rekli leve sredine. Kaj pa to je leva sredina? Ne obstaja. Obstaja levo in desno. Sredina je sviranje kurcu, tja sami sebe uvrščajo tisti, ki se imajo za recimo temu zmerne. Politika je boj za oblast in privilegije. Zmernost si lahko nekam zataknete. Temeljna naloga opozicije je rušenje oblasti. Janša in SDS to jemljeta dobesedno in za vsako ceno.

Cenjena idiota desne novinarske scene Biščak in Vasle skupaj pišeta pisma evropski komisarki. Pismo ali karkoli drugega pišeš sam, če si normalen. Kako pišeta dva skupaj? Sedita skupaj za računalnikom in vsak udari eno besedo? Morda stavek? Najbrž sta skupaj za mizo videti kot tista dva mojstra iz risanke A JE TO. Bedaka na kvadrat.  Zdaj pa šalo na stran. Kako res v praksi to deluje? Biščak sedi Vasletu v naročju in tipkata? Kje so takrat kužki je postransko vprašanje. Danes sem nekje prebral, da Nika Kovač toži Vinka Vasleta. Gre za enega od Vasletovih izpadov, kjer je Kovačevo označil za moteno deklico, ki ima na jedilniku tablete. S podobnimi napada bivšega kolega Igorja Kršinarja, ki ga označuje za odvisnika od tablet Helex. Kršinar ima očitno tršo kožo in Vasleta ni tožil. Kovačeva toži, da ji je odvetnica dejala, da bo na srečanje na sodišču čakala tri leta. Lahko jo potolažite, da odvetnica laže. Na ljubljanskem sodišču so vse tožbe proti meni, prišle na vrsto prej kot v enem letu. Pa glupemu Jenullu naj nekdo prišepne, da nikoli nisem bil obsojen za laži. Vedno zaradi razžalitev domobranske greznice. Viri, ki so blizu blejskemu ljubitelju istega spola in štirinožcev pravijo, da je z njim več ali manj konec. Bolezen ga bo pospravila, preden ga bo Nika Kovač srečala na sodišču, so si enotni.

In potem bo šel vic. Zakaj so Vasleta pokopali tako, da mu rit gleda iz groba? Da lahko Janša parkira bicikel, ko pride na britof.

Ljudje, še 3000 evrov in zmaga na referendumu je tu, pravi Nika. Odvežite mošnje, inzulin v ZDA ni poceni.         

Scroll to Top