Youngsters

Laž je nesmrtna duša komunizma, pravijo desničarji. Če to res drži, potem je vsa čreda SDS brez sence dvoma zadnja komunistična partija na slovenskem. Če te mislili, da je Janša s številko 20.000 postavil zgornjo mejo, ste se ušteli. »Uraden« podatek je zdaj 27.800, pravi Pavle Rupar. Hude duševne motnje so na vidiku. Tale izmišljeni protest upokojencev v režiji sekte SDS in interpretiranje dogajanja, me spominja na enega od protestov proti Janševi vladi poleti 2021. Na trgu Republike sem sam sedel s partnerko na stopnišču in opazoval skupino kakšnih sto protestnikov, ki so se zbrali pri Maxi Marketu okoli Galeta. Vse skupaj nas ni bilo 200 tam. Potem pa poslušam pozive po megafonu, da je blokirano 20.000 ljudi na cesti, trg pred parlamentom je premajhen za vse in podobne nebuloze. Od kje vam takšna domišljija, enim in drugim? In potem to čredno laganje. Vsi, ki so bili na protestu vedo, kakšna je bila množica. In vsi do zadnjega lažejo za eno ničlo. Če vas ni nič sram, je brez veze spraševati. Kaj je to, je zdavnaj izginilo iz naše samostojne Slovenije. Laže, krade in zavaja se brezsramno v naši post socialistični družbi. Pavle Rupar je navaden blefer in priložnostni kriminalec najnižje vrste. Iz istega testa kot Roman Leljak. Tega področja najbrž ne poznate, a med kriminalci obstajajo neka pravila, kaj je ne. Pravi kriminalci ne kradejo denarja iz pisem vojakov in ne pokradejo denar vlagateljem in prijateljem. Večkrat okrasti lastno občino, tega ni v nobenih lopovskih priročnikih. Kako bi bilo videti, če bi Janković pokradel občinsko blagajno? Janković se je zdavnaj v Mercatorju naučil, da se krade od drugih in skozi posle, nikoli v lastni hiši. Rupar, Leljak in njima podobni do tega poglavja niso nikoli prišli.

Golob se je odpovedal milijonski nagradi? Le zakaj? Če si jo je zaslužil, če je vse po črkah zakona, potem ni nobenega razloga, da bi stran vrgel milijonček, ki bi Tini Gaber še kako sedel. Golobu pa tudi, če bo nadaljeval zvezo  z najdražjo »sponzorušo« v državi. Po moje se je nagradi odpovedal, ker ni vse čisto. Odkar je postal premier mu javnost gleda pod prste, pod rjuhe in v krožnik. Da bančnih računov ne omenjam. Če bi Nova 24TV imela denar in prave novinarje, bi jih Tomašič najbrž res poslal v Albanijo in Romunijo vohljat. Ker nimajo denarja in novinarjev, Tomašič bolj kot ne zabava svoje gledalce in zraven upa, da straši Goloba. Dvomim, da ima Golob čas gledati televizijo. Še manj, da bi se bal praznega blebetanja Tomašiča. Če se nagradi odpove, ne bo po čem kopati. Tako enostavno je to.

Borut Pahor ne more iz svoje kože. V pomanjkanju pozornosti, odkar je končal v pozabljeni pisarni na vrhu TR3, je dal v prodajo svojo staro katro. Denar bo namenil junakom tretjega nadstropja. Kaj konkretno bo tam drugače zaradi 50.000 evrov, kolikor bo očitno zbral in doniral, ne vem? Vsak dan slišim, da je denarja v zdravstvu dovolj in preveč. In zdaj bo v to prepolno vrečo še Pahor populistično vrgel 50K? Od tega ne bo imel nihče nič. V teh hudih kriznih časih, bi ta znesek lahko nakazal Uporniku v Maribor. Bi res marsikomu prav prišlo za hrano in položnice. Da ne bo kdo to interpretiral kot, da imam kaj proti junakom iz tretjega nadstropja! Mislim, da ne potrebujejo denar ampak vse drugo. Pahor bo čez slabo leto ostal brez vseh privilegijev. Ne bo več varnostnika, šoferja, tajnice in pisarne. Takrat bo v istih mukah, kot je danes Aleš Hojs, ki se ne upa sprehoditi po Ljubljani in raje z mamo tiči v stanovanju. Hojs ima vsaj mamo, Pahor pa kot največji čudak živi sam. Dobro, pri Hojsovih letih živeti z mamo je posebne vrste čudaštvo. Drugi pravijo, da je to ogledalo moškega. Če bi Hojs pri svojih letih kakšno damo očaral, jo še domov ne more pripeljat, ker je tam mama. Dec pa tak.

V prikrivanju resnih tem so mediji kot top novico postregli spreminjanje ocen mularije v redovalnici. Nekaterim se zdijo mulci face in to pripisujejo mladostni vihravosti. Znajo, dobri so. Se je tudi v mojih časih dogajalo, da se je ukradel dnevnik ali redovalnica z namenom popravljanja ali uničenja. V razredih, ki sem jih obiskoval zadnja leta mojega šolanja, je bilo kakšnih 5 tipov, ki s(m)o imeli jajca za tovrstne podvige in »pizdarije« na šolskih in končnih izletih. Kasneje se je v življenju pokazalo, da je ravno teh 5 »pubertetniških fac« zagrešilo resna kazniva dejanja in spoznalo notranjost slovenskih zaporov. Z mano na čelu. Nekaj je na tem in opravičevanje mularije ni na mestu. Mogoče je za koga še čas, da kasneje v življenju ne bo končal na drugi strani zakona in obrobju družbe. Ko enkrat prestopiš rdečo črto, ni vrnitve. V najboljšem primeru lahko odpreš spletno stran, pišeš o svojih zmotah in prosiš za donacije.   

Scroll to Top