War & Valentino

Rušenje Goloba opoziciji ne gre od rok. Opozicija je mišljena SDS. To je tista opozicija, katere cilj je rušenje vlade za vsako ceno, kot se je nekoč slikovito izrazil Andrej Šircelj. NSi ne moremo šteti med opozicijo, ker imajo dandanes podobno vlogo kot Levica v Šarčevi vladi. V naši državi gre ta trenutek veliko stvari v napačno smer. Gradiva za spotikanje Goloba je na voljo dovolj. Ne. Janša in njegovi jurišajo na GEN-I? Kaj ima danes Golob z bivšim podjetjem? Nič. In tole nabijanje o nakazilu Vesni Vuković je mlatenje prazne slame. Ali pa, če bi začeli o vseh nakazilih, ki so iz državnih podjetij v obdobju 2020-22 prihajala na račune desnih trobil? Bivša garnitura Telekoma in maneken za stare pedre Požar,  bi prvi končali v kazenski preiskavi. Ne gre to tako. Saj je jasno, da je šlo za sponzorsko pogodbo. V zameno je portal  Necenzurirano »strokovno« obdeloval Janšo in z njim povezane osebe. Tovrstni posli in dogovori so stvar eksistence, za leve in desne novinarje. Kaj pa novinarji? Teh po moje ni več, ker so vsi opredeljeni. Kako, je stvar trga in trenutnega ideološkega vetra.

Račun v Romuniji? Spet strel v prazno. Če ga je odprl ali ni, na njem ni bilo nobenega prometa. Janša in pokojni dr. Zagožen sta konec leta 1991 v Avstriji odprla račun. Tja se je nosila in polagala gotovina od trgovine z orožjem. Policija je avstrijski račun v preiskavi o trgovini z orožjem našla. In kaj se je zgodilo? Nič. Nič od nič. Janša je zadnji politik v državi, ki lahko komu očita kriminal in korupcijo. Ker on je stranko in kariero zgradil iz denarja, ki je izviral iz konkretnih kaznivih dejanj. Vojni dobičkar je mil izraz za šiptarja, ki se predstavlja kot Ivan Janez Janša.

Inštitut 8. Marec se lahko kar ukine. Niso oni noben NVO ampak izpostava Levice. Referendum za pitno vodo? Ne bi ponavljal, ker je šlo za udar proti Janši in njegovemu ministru za okolje, ne pa za vprašanje pitne vode. Punce in Kovačeva so se takrat predstavljale kot največje strokovnjakinje za pitno vodo in vodovarstvena območja. Za katastrofalni poraz Janševih na referendumu, si je 8. Marec pripisal vse zasluge. Veste kam tole pelje. Po številnih pozivih, zakaj molčijo in se ne odzovejo v zvezi s tistim Jankovićevim kanalom čez vodovarstveno območje na Ježici, se je Nika z druščino odzvala. Nismo strokovnjaki za vodo. O tem nimamo pojma, zato se v to zadevo ne vtikamo. A je treba še kaj dodati? Po moje ne.

Nacionalna televizija v rokah amaterjev Janeza Janše nas vedno znova preseneti. Ko nas prepričajo, da nižje ne gre, nam servirajo Valentina Areha in njegovo videnje vojne v Ukrajini. Sramotno, lažnivo in več ali manj ponarejeno. Podobna žalost, kot tista Janševa babura Karmen Švegelj in njeno poročanje v stilu, ugajati Trstenjakovi. Nekoč so bili med novinarji res pravi vojni poročevalci. Pokojna Ivo Štandeker in Marjan Jerman sta bila prva med njimi. Vedno na prvi črti fronte. Danes nam RTV Slo ponuja Valentina Areha in njegove propagandne laži v maniri pogumne neuklonljive Ukrajine. Ena od cvetk je slinjenje Janši. Ukrajinski vojaki so bili vzhičeni, ker je lani baje tja prišel Janša. Polna ust hvale so jih bila. Žal je Arehu očitno crknila kamera, ker ni posnel nikogar, ki bi hvalil Janšo. Navadna laž. Sredi Marca nam prodaja laži, da hočejo Rusi z mrazom in zimo zlomiti Kijevčane. Marca? In zraven objavi arhivski posnetek župana Kijeva, sicer kriminalca in boksarja Klička, ki je nastal 22. Decembra.

Kolikor jaz poznam Areha, se je v Kijevu skrival po zakloniščih in kasneje zmontiral posnetke tujih agencij. Urbanija in Rebernikova sta zadovoljna. Če je s poročanjem osrečen Janša, sta svojo nalogo opravila.

Jaz pa se spomnim nekih drugih časov in vojn, ko smo bili vsi skupaj precej mlajši in smo počeli druge stvari. Gledal sem televizijo in Arehovo poročanje iz vojne, ki se je odvijala takrat. Potem se oglasi pozivnik. 5 gramov skunka v Rožno dolino. Odpeljem se do študentskega naselja in čakam. Iz bloka se prikaže nihče drug kot Valentin Areh. “Če nimaš dvojčka, si navaden nategun“, sem pripomnil med transakcijo. Rekel ni nič.

Bolj kot vlada, opozicija, vojna in nacionalna televizija me zanima pošta. Čakam poštarja, da mi končno prinese sklep, da je te more konec. Če ga ni do 11 ure, ga ne bo. Ni ga bilo. Več sreče jutri? Obstaja še druga pot; »Sudija lopove, sviraj kraj«!   

Scroll to Top