Vlada vs. prostozidarji

V petek smo bili trinajstega. Le kaj bi šlo lahko narobe? Zjutraj pogledam telefon in glej ga zlomka, nova blokada na Facebooku. Kot je že v navadi, za 30 dni. Razlog pa neprimeren komentar, ki se ne sklada z njihovimi standardi. Brez veze. To omrežje bo s takšno politiko prej ali slej propadlo. Tako kot naše zdravstvo. Če niste opazili, je z ministrom za zdravje Bešić Loredanom konec. Potem, ko ga je discipliniral ljubljanski šerif Janković, mu je zdaj Golob vzel pristojnosti v zvezi z zdravstveno reformo. Na vladnem portalu za obračunavanje z nasprotniki Goloba, je ministra za zdravje napadel njihov najboljši raziskovalni novinar Primož Cirman. Za najboljšega ga je označil kar Golob. Cirmana, ne Bešić Loredana. Zdaj smo v situaciji, kakršni Slovenija še nikoli ni bila. To je najbrž tista prihodnost Janše, ki se še ni zgodila. Poimenujmo s pravo besedo to, kar se bo v nadaljevanju dogajalo. Vlada je šla v odkrito vojno s prostozidarsko ložo Slovenije, na čelu katere je veliki mojster dr. Marko Bitenc.

Dr. Marko Bitenc je veliki mojster prostozidarske lože 24/7, ne samo dvakrat na leto, ko se sreča s svojimi brati prostozidarji. Bojno polje je področje zdravstva, kjer Golobova ekipa in Jenullova civilna družba na vpoklic nimata možnosti proti prostozidarski loži Slovenije. Lani sem se na sodišču zagovarjal, ker sem nekoga med drugim označil za člana prostozidarske lože, kar ta niti ni zanikal. Na moje vprašanje, kaj je sploh dobrega od prostozidarjev, sem dobil odgovor, same dobre stvari. Med drugim bodo socialistično zdravstvo preoblikovali v modernejšo in pacientom prijaznejšo obliko. Kar pomeni uničiti javno zdravstvo in vsem zasebnikom podeliti koncesije. Ker je Bešić Loredan ubogal Bitenca in ne Goloba, je zdaj na stranskem tiru. Reforma bo na vrsti še letos, kar bo Golob dodal v koalicijsko pogodbo. Dokler se to ne zgodi, bo Bešić Loredan ostal minister. Potem bo odletel. Golob bi ga zamenjal že pred tednom dni, pa si tega ne more privoščiti. V tednu, ko je Golob vrgel rokavico prostozidarski loži, so v državnem zboru potekala zaslišanja kandidatov za nove ministre.  Levica je na družabnih omrežjih oznanila, da je njihov kandidat Maljevac prestal zaslišanje. Prestal je ubožček. Najbrž so ga tepli in dali na natezalnico, a je prestal. Ni klonil. Aktivist LGBT iz Metelkove bo minister v Golobovi vladi. V Alan Fordu se je to imenovalo »ministrstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena«. V resničnem svetu v samostojni Sloveniji se imenuje »ministrstvo za solidarno prihodnost«. Kardelj, Popit, Ribičič in Dolanc bi bili ponosni na vas. Prisežem. Kaj tako izvirnega se še partija ni spomnila za svoje zveste in nesposobne kadre.

Vojna v Ukrajini ne gre po načrtih NATO poveljnikov, ki operacije proti ruski armadi vodijo iz poveljniškega centra v nemškem Ramsteinu. Ruska armada je ob znatni pomoči plačancev iz skupine Wagner osvojila strateško pomembno mesto Soledar. Ofenziva se premika proti Bahmutu, od koder so se ponoči začele umikati ukrajinske enote. Premirja in miru ne bo, dokler ena stran ne bo poražena in ponižana. Glavni domači vojni jastreb Jelko Kacin pozdravlja pošiljke tankov v Ukrajino in hkrati poziva Nemčijo, naj stori enako. Jelko že ve. Nekoč je skupaj z Janšo pozival k napadu na vojašnice po vsej Sloveniji. Velika osamosvojitelja? K sreči so takrat obstajali bolj razumni ljudje, ki so norijo ustavili. Ne povsod, ker nekatere akcije so že stekle in so jih ustavile šele grožnje z letalskim napadom. Jaz sem tistega 30.6. 1991 dobil ukaz, da vodim napad na manjšo vojašnico nad Nadgorico, kjer je imela JLA radar. Teren in vojašnico sem poznal, ker sem kot mulc vozil s kolesom do bazena na Belinki. Vojašnica je bila kilometer višje v gozdu. Če takrat nismo bili na bazenu, smo se preganjali s kolesi po okolici. Včasih smo šli stražarjem po pivo in cigarete. Skratka, teren sem dobro poznal. Tisto jutro so nas s tremi kombiji pripeljali do hriba in nas odložili. Vojašnico smo že obkolili in bi jo tudi napadli, če nas ne bi ustavili. Iz omenjene vojašnice sta takrat pobegnila oficirja JLA, Slana in Babić. Onadva sta potem vodila neuspešna pogajanja o predaji, mi pa smo imeli navodilo, da oba ustrelimo, če še enkrat zamenjata stran. Ustrelili ju takrat nismo in oba sta kasneje v samostojni Sloveniji pristala na sanjskih položajih. Slana je bil doga leta direktor letalske kontrole na Kotnikovi, Babić je medtem službo našel pri VOMO in svoj obraz pokazal v Depali vasi. Nazadnje je bil direktor Uprave enote Ljubljana, od koder je pred kratkim odletel. Jugoslovanski oficirji, ki bi mi lahko med osamosvojitveno vojno škornje zavezovali, so v samostojni Sloveniji naredili sanjske kariere in obogateli. Tiste ovce, ki smo osamosvojitev in Slovenijo vzeli zares, smo na koncu postali tretjerazredni državljani. Nebodigatreba varianta.

Na Kolodvorski nobene spremembe. Janševa četica še naprej kraljuje in uničuje gledanost. Sobotni Utrip je njihov prime time za obračunavanje z aktualno vlado. Pod zadnjega se je podpisal Jože Možina. Pirkovič mu je tokrat prepustil štafeto. Brez golobov v kadru ne gre. Domišljija pa taka. Dražgoše, laži in še enkrat laži. O lažnivem Grimsu, ki je najbolj zaznamoval teden s svojimi lažnivimi akrobacijami, pa niti besede. Branko je njihov. Dobesedno. On je pred 17 leti lastnoročno napisal zakon o RTV, ki je še zdaj v veljali in omogoča idiotom, da so idioti. Grims! In to lastnoročno, brez Jakliča. Politika in laži Grimsa so prišle do točke, ko gre samo še za komedijo. Kakšna kazenska odgovornost, lepo vas prosim. Zakaj že? Saj je le navaden delovni dan v pisarni Branka Grimsa, se je slikovito izrazil nekdo. Vlada nima več opozicije, zruši se lahko edino sama.

Naslednji teden me čaka sodišče. Upam, da zaključno dejanje. Donacije za sodne in odvetniške stroške bi bile več kot dobrodošle. Da veterinarja in ostalih ne omenjam.   

Scroll to Top