V imenu Svobode

Kdo ta trenutek vodi našo vlado? Mladinec iz Gibanja Svoboda pravi, da Golob nima mnenja o ničemer. Odločitve prepušča Vesni Vuković, Primožu Cirmanu in Damirju Črnčecu. Tu so še NVO-ji, ki Goloba konstantno opozarjajo, da so ga oni ustoličili in pričakujejo, da bo poslušal še njih. Trojica glavnih prišepetovalcev od premierja zahteva, da policijo zapustijo vsi, ki sta jih nastavila Olaj in Hojs. Bobnarjeva je za zdaj večino njih obdržala, kar je radikalni struji v Gibanju Svoboda nesprejemljivo. In zdaj pridemo do paradoksa. Na stran Bobnarjeve, torej na stran obrambe služb in položajev tistih, ki so dve leti teptali človekove pravice in zlorabljali pooblastila za obračun s protestniki, so stopili glavni preganjalci Janše in Janšizma. Kako zdaj razumeti, da prvopodpisana Spomenka Hribar in ostalih 23 uglednih likov naše družbe zahteva od Goloba, naj se Janševe vojske v modrem ne dotika? Halo? Najprej ste ga pripeljali na oblast, da obračuna z njimi. Ko je prišlo do obračuna pa vpijejo, politiko stran od policije? Pa naj vas kdo razume? Na koncu bo še Jenull kokodakal, naj Hojsa vrnejo na MNZ.

Bobnarjeva je najbrž zadnja, ki bi lahko dala takšno izjavo, kakršno je dala. Da je ne ponavljam….  Izjava bi bila primerna, ko je bila še generalna direktorica Policije. Najbrž se ne zaveda, da je zdaj ona politik in sebe postavlja pred vrata direktorja policije. Kar se seveda ne. Porodne težave nove oblasti, bi lahko temu rekli. Bešić Loredan ne ve, da je minister. K sreči ima Goloba, ki mu je to povedal. Bobnarjeva očitno ne ve, da je zdaj političarka in ne policistka. Da gre na nož v tem obračunu je postalo jasno včeraj, ko je portal Necenzurirano objavil vladno pisanje Vesne Vuković. Njeno ime boste iskali zaman, ker je vladni pamflet Vukovićeve podpisal Primož Cirman. Taisti Primož, ki ga čaka služba pri Golobu, če si bo najboljši raziskovalni novinar na svetu to kdaj zaželel. Čudna so pota gospodova. Kdo bi si nekoč mislil, da bodo v istem čolnu pristali liki iz portala Necenzurirano in Damir Črnčec? Da je situacija še bolj groteskna, Muri krmari ta čoln. Manjka še krmar Rok Snežić in zmaga na regati bo zagotovljena.  

Kaj so zdaj prioritete, če odmislimo vladni čistilni servis, ki je svoje več ali manj opravil? Službe za propadle politike, Alenko in njeno lačno druščino pridejo zdaj na vrsto. Pa potem? Slabo kaže. Golob in njegovi so utrujeni od bitk, ki jih sproža Janša. Za vladanje in vodenje države nimajo več energije? Jaz bi rekel, da nimajo nobene vizije. To je tretjič, da smo dobili vlado proti Janši. In tretjič gledamo enak scenarij brez vsebine. Imam občutek, da ta vlada ne bo končala mandata. Najbrž bomo šli kmalu na predčasne volitve, ker tokrat Janša nima nikogar za novo koalicijo teme.

Včeraj sem po dolgem času srečal Barbaro Furjan. V Ljubljano je prišla zaradi sodišča. Njavro, Oražem in Poje jo tožijo zaradi filma V imenu resnice. Potem, ko so moji bivši kolegi spoznali, da jih nihče ne bo preganjal zaradi umora Blaža Furjana, so udarili nazaj. Tožijo režiserja Baboška, Barbaro in vse, ki so sodelovali pri omenjenem filmu. Ne tožijo pa mene, kar je dovolj zgovoren podatek. Če bi jih vprašali, zakaj ne tožijo tistega, ki jih je najbolj obremenil, bi bil odgovor najbrž v stilu, ker mu nimamo kaj vzeti. Resnica je malce drugačna. Recimo, da tudi oni ne začenjajo bitk, kjer ne morejo zmagati. Sem pa v tej zadevi predlagan kot prva priča. Zakaj gre pri tej zadevi? Krivci za Blaževo smrt so razžaljeni. Njihova čast in dobro ime je umazano. Njavro in Oražem sta tu pred težko nalogo. Najprej morata sodišču dokazati, da sta sploh kdaj imela čast in dobro ime. Jaz ju dobro poznam in lahko zatrdim, da tega nikoli nista imela. Kako lahko umažeš neobstoječo stvar? Nemogoče. Meni je iskreno žal Barbare in ostalih, ki zdaj sedijo na zatožni klopi. To je obraz te gnile pravne države, kjer se prvovrstni kriminalci vedno izmažejo. Ne le, da se izmažejo, vsi po vrsti se zraven delajo največje žrtve. Od Janše, Jankovića, Bavčarja do teh low level barab Njavra, Oražma in podobnih. Svinjarija je, da se sodišče ne ukvarja z vprašanjem, kdo je ubil Blaža Furjana. Kdo je užalil morilca in sostorilce, s tem se ukvarja sodišče. Oziroma se bo ukvarjalo enkrat Marca drugo leto, ker je obravnava do takrat zaradi bolezni Cirila Brajerja preložena. Cirilu želim čimprejšnje okrevanje.

Mogoče ste se izmazali pred sodiščem. Niste pa ubežali pred kaznijo. Na koncu vam bo sodil bog v katerega  verjamete. Če seveda niste fake verniki kot vaš veliki šef.

Miklavž je zjutraj baje hodil naokoli. Mene je zgleda zgrešil. Če ga kdo sreča, naj mu pove kje me najde.

Scroll to Top