Urok poraza

Najbrž ni medija, portala in ostalih trobil, ki danes ne bi komentirali včerajšnjih rezultatov za miss Slovenije. Zmagovalcev je več kot kandidatov, interpretacije pa odvisne od tega, kdo komu reže kruh. Nesporni zmagovalec prvega kroga je Janez Janša in največji poraženec je Robert Golob. Prosto kot pasulj. Janša je včeraj pokvaril neodvisno predstavo Logarju, ko se je pozno zvečer privlekel Logarjev štab ob Ljubljanici. Za Logarja in nadaljevanje njegove neodvisne farse bi bilo bolje, če bi Janez ostal doma. Mu pa ne gre zameriti. Ga popolnima razumem. Po vseh porazih končno zmaga. Čeprav gre le za prvi krog, zmaga je zmaga. Golob bi bil včeraj lahko tiho. Umik Marte Kos je bila napaka. On zdaj ve, kdo bo poraženec v drugem krogu? O svojem porazu pa nič? Bedni in patetični so bili včeraj v baru Zorica. SD je že navajena, da se veseli svojih porazov in zmage konkurence, kot na primer na zadnjih državnozborskih volitvah. Za GS je poraz nekaj novega. Dostojno sprejemanje le teh je lekcija, ki se jo bo moral Golob šele naučiti. Miha Kordiš je napovedal, da bo presenečenje teh  volitev. Res je bil. Tako katastrofalnega rezultata nihče ni pričakoval. Manj kot 3%! Miha, ljudstvo je povedalo svoje, kot rad sam poudarjaš. Vrni poslanski mandat in 8 jurjev, čaka te njiva. Boš enkrat v življenju res okusil, kaj pomeni biti delavec. Ne samo na gobcu. Nataša Pirc Musar je dosegla svoj cilj, drugi krog. Zdaj avtomatično pričakuje vse anti Janša glasove. Dragi moji, zdaj so na vrsti komedije in sprenevedanja. NPM ni bila kandidatka koalicije, to je bil Brglez. Zato je bila vsak dan tarča medijev, ki jih kontrolirajo Golobovi. Brglez je pogorel in zdaj se vse koalicijske karte stavi na kraljico NPM. Nasproti ji stoji jezdec Janeza Janše in Noriškega kraljestva AL. Zanimiva situacija za Odlazkove medije, kajne! Nemogoča! Tritedenski kolektivni dopust je edina rešitev za ohranitev kančka kredibilnosti.

Zame je tekma končana. Sabina Senčar je dosegla zavidljiv rezultat in si skupaj s stranko Resni.ca zasluži vse čestitke. A drugega kroga ne bo. Kaj storiš, ko naši izgubijo? Domov greš, kaj pa drugega. Ne poznam Slovenca, ki je po porazu s Poljsko ostal v Nemčiji in navijal za Poljsko? Ne gre to tako. Pravi navijači in podporniki ostanejo zraven in stojijo ob strani tudi, ko pridejo porazi. Zakaj bi zdaj podporniki Senčarjeve, Prebiliča, Brgleza in ostalih glasovali za NPM? Vem zakaj, brez veze sprašujem! Kot vse kaže bo zaradi anti Janša refleksa res postala prva predsednica države. Stilista si bo treba nujno omisliti, gospa bodoča predsednica. Angela Merkel garderoba je iz nekih drugih časov. Plača bo zdaj večja, ker 1.300 neto je res mizerija. Jaz sem bil do te kampanje prepričan, da ima tako uspešna in zloglasna odvetnica slavnih vsaj 20.000 neto plače. Njena plača je najbrž kronski dokaz, da ji iz tiste hobotnice davčnih oaz nekaj kaplja v žep. Aleš si je zdaj oddahnil. Pred mediji bo zdaj mir, Janševih trobil pa itak nihče ne jemlje resno.

Do drugega kroga so trije tedni. Dolgi trije tedni peglanja Nataše, demoniziranja Anžeta in obratno. Medtem se v Ukrajini odloča o usodi sveta. Putin očitno verjame, da je že v 3. Svetovni vojni in se temu primerno obnaša. Skoraj neverjetno se zdi, da slovenska nacionalna televizija ne posveča nobene pozornosti vojni v Ukrajini. BBC, HRT in druge velike televizije imajo vsak dan daljše poglobljene prispevke o dogajanju, naši RTV se zdi dovolj kratka novica povzeta po STA. Res je skrajni čas, da se naredi red na Kolodvorski. Kaže zelo slabo. Čakanje na referendum in uveljavitev zakona je napačna taktika. Obrambna strategija je napaka, ker je sovražnik že v hiši. A vas moram jaz učiti, kako se obračuna s sovražnikom, ki vdre v vaš dom?

Ne spomnim se imena filma, šlo pa je nekako takole. Glavni lik se je vsak dan zbudil v isti dan. Zdaj imam jaz podoben občutek, da se vsak dan zbudim v letu nazaj. Kot bi gledal lansko jesen in mesec oktober. Iste težave, isti računi, ista panika in isti občutek nemoči. Vreme je isto, še tv programi so ista žalost. Vse je spet isto. Ali enako, saj ne vem kaj je prav. Kot bi stal ob strani in gledal film, ki sem ga že videl. Zadnji dan lanskega oktobra sem se polomil, potem je šlo res skoraj vse k hudiču. Letos bom zadnji oktobrski dan doma. Niti premaknil se ne bom iz stanovanja, ker tale urok se mora končati.     

Scroll to Top