Ura resnice

Zdaj že bivši predsedniški kandidat Bezenšek se je modro odločil. Ker je jasno, da ni imel niti teoretičnih možnosti za zmago, je raje odstopil. Lahko bi pošteno povedal, da v vsem skupaj ne vidi smisla. Pa je raje umik začinil z izmišljotinami o grožnjah. Kdo pa bi šel groziti nekomu, ki ga nobena anketa ne zaznava in ne ogroža nikogar? To so SDS viže. Če so res bile kakšne grožnje, jih je najbrž organiziral sam. Saj se spomnite nedolgo nazaj, ko so se žrtve groženj delali Janša, Hojs in še nekaj pajacev iz prejšnje vlade. Policijska preiskava je na žalost Hojsa ugotovila, da so si grožnje pošiljali kar sami. Oziroma je to za njih počel zvesti podpornik Janševe koalicije in Jelinčičev pribočnik Goznikar. Državni zbor bo danes potrdil »družinski zakonik« in potem bo upam mir s to temo. Referendum na referendum, pa Ustavno sodišče in cel kup Primčevih povork. Zadnja mu je z obilno logistično pomočjo stranke SDS celo uspela, saj je v Ljubljani zbral več kot tisoč podpornikov. Za desno sceno je to zavidljiva številka. Da njihova trobila številu dodajo kakšno ničlo, pa jim ne gre zameriti.

Včeraj je Janša pred svojim občinstvom doživel šok in ponižanje. Pripravila mu ga je Spomenka Hribar v Muzeju slovenske osamosvojitve. Ta je organiziral posvet v spomin Jožetu Pučniku. Na častnem mestu so sedeli Rupel, Peterle in Janša, oproda Janše Pahor pa je zleknil v prvo vrsto. Med  občinstvom pa znani verniki Janše in člani stranke SDS. Potem je nastopila Spomenka Hribar. Končno je nekdo na odprti sceni pred njegovimi verniki opisal Janšo kakršen je. Fašist, avtokrat in skrajni desničar. Pot od uničenja Demos-a, kjer je Janša ostal sam in ga je Pučnik iz usmiljenja vzel v svojo  stranko, pa do njenega prevzema in žalostnega konca Pučnika. Janšo je obtožila, da je kriv za poslabšanje Pučnikove bolezni, da je zlorabil njegovo ime v politične namene s poimenovanjem letališča, zaradi Janševe čestitke fašistki Melonijevi pa Spomenka meni, da se Pučnik obrača v grobu. Publika je negodovala in hotela prekiniti referat, Hribarjeva pa se ni dala in ga je prebrala do konca. Janša se je na stolu vrtel kot bi sedel na ražnju, a rekel ni nobene. Epsko Spomenka, vse čestitke za pogum in »uro resnice« o Janezu Janši. Sem pa včeraj izvedel nekaj novega. Do zdaj sem bil prepričan, da je Janša dosti kasneje postal skrajni desničar. Nisem vedel, da so takrat razpadli in ustanavljali vsak svoje »demokrate« zaradi stavka, ki ga je Janša zapisal v program in vztrajal na njem. Program je bil sprejet, stranka pa je razpadla zaradi tega? In kaj je bil vzrok? Janšev stavek, da se mora družbena struktura premakniti v desno! Že takrat, l. 1992? Zakaj je kot novopečeni predsednik SDSS v evropskem parlamentu prosil za članstvo pri levih strankah, mi je zdaj še manj jasno. Spomenka Hribar se je z referatom zamerila Janši in njegovi sekti, zato bo v prihodnjih dneh in tednih tarča tovarne sovraštva. Ni dvoma, da se jo bo lotil tudi Tomašič in s stranko SDS povezani spletni portali. Pokončno Spomenka, vse čestitke.

Vojna v Ukrajini je v kritični fazi. Ruska armada doživlja hude poraze in ima vse večje logistične težave. Ukrajinska vojska je osvobodila Harkov, njene udarne enote pa se približujejo Hersonu. Gre za ozemlje, ki ga Moskva od včeraj smatra kot del Rusije. Zaradi porazov ruskih sil v Ukrajini so začeli v Moskvi pozivati k odgovornosti v samem vrhu generalštaba. Putin je zaradi porazov potegnil potezo, ki je sila zaskrbljujoča. Izdal je ukaz in včeraj je iz mornariške baze izplula največja jedrska podmornica na svetu, Belgorod K-329. Opremljena je z raketami Pozejdon, ki nosijo jedrske konice. Zahodni obveščevalci so omenjene rakete poimenovali »ubijalci mest«, posledica njene izstrelitve pa je jedrski cunami. Sile Nato pakta in ameriška mornarica so zaradi včerajšnjega izplutja Belgoroda v najvišji stopnji pripravljenosti. Najbolj črn scenarij vojne v Ukrajini se očitno uresničuje.

Kaj bo jutri, najbrž ne ve nihče? Naj me skrbi, da bo propadel svet? Naj, če je to višja volja. Dokler ne, pa prosim kaj donirajte avtorju tekstov, ki jih prebirate, da ne propade kaj drugega. Hvala

Scroll to Top