Two way world

Migrant iz Eritreje, ki je trenutno v ljubljanskem priporu na Povšetovi je stari znanec policije. Kaj takšna oznaka pomeni najbrž veste. Dvakrat prej je bil obravnavan in obsojen zaradi podobnih dejanj. Napadov z noži. Njegova tokratna žrtev je znana brezdomna odvisnica od prepovedanih drog. Ker so bile nekatere v družbi izpostavljene osebe pozvane  k odzivu, so žrtvi želele čimprejšnje okrevanje. Pri tem se je končalo. V zadnjih dneh se je v Sloveniji zgodilo nekaj tragedij o katerih se ne govori. Nikomur ni do zlorabljanja tragedije, ko pijan dec doma zadavi ali zakolje ženo pred otroci. Migrant na Slovenko? To je druga pesem za idiote tipa Branko Grims, Zmago Jelinčič in podobne. Tragedija nima pravega naboja, ker je žrtev iz istega socialnega okolja, torej iz roba družba ali socialnega dna. Bedno in boleče je pristati v omenjenem socialnem okolju. Neviden in pozabljen od vseh, razen organov pregona. Še ko te zakoljejo, si bitje brez imena, omenjen v zvezi s socialnim okoljem. Si predstavljate, da bi migrant na Šubičevi »špiknil« kakšno zvesto članico sekte SDS? Raje ne. Lovsko društvo Moris, Lovsko društvo Žan Mahnič in ekipa Rumenih Jopičev bi naslednji dan naredili oborožen špalir od garaže do parlamenta. Odkar je nastopila Golobova vlada, desna trobila prikrito pozivajo k uporu in nekakšni kontrarevoluciji. Nova24TV in Tomašič se ne šparata. Tam k uporu in oboroževanju pozivajo odkrito. Včasih imam občutek, da se jim meša. Kakšna revolucija s krvjo in orožjem? Da ni Matija Gubec vstal?

Zadnjič sem poslušal Tomašiča in njegove klicatelje. Vladajoči so vse, samo ljudje ne. Nekaterim se je tresel glas od togote, voditelj jih je seveda hvalil in še bolj kuril. Ta prasec Golob krade, da ga ni sram. Predsednica državnega zbora je deležna še hujših besed v tej oddaji. Golob jim je ukradel pokojnine, elektriko, hrano, prihodnost in Janeza. V resnici gre samo za Janeza in bolečino, da so izgubili oblast. Ker ni nobenih argumentov je v igri ideologija. Rdeči komunisti, partizani, povojni poboji, prepovedane polnočnice, pomanjkanje sadnega jogurta in obvezna rehabilitacija domačih izdajalcev domobrancev. Da ne bomo malenkostni. Ljubljanski dosmrtni župan Janković je zdavnaj spoznal, da ga lahko samo še ideologija in partizani obvarujejo sodišč. Na to karto igra vedno znova in povsod.

Gospod župan, koliko podizvajalcev pri projektu Stožice je storilo samomor, ker ste jih po domače povedano nategnili? Župan odgovarja; »V Ljubljani ne bo domobranskih spomenikov«! Hvala za odgovor. Farmacevtko mu je podtaknil SDS, zato nikoli ni najebal. Janković svojim  prijateljem zatrjuje, da so mu farmacevtko poslali Janševi prijatelji, kot maščevanje za Bavčarja. Zato je tožilka Žgajnerjeva namerno zamudila rok, ker ni želela narediti usluge Janši. Prosto kot pasulj. Nekaj morate priznati, če Jankovića marate ali ne. Še nihče se v svetu politike ni izmazal, če so ga ujeli s spuščenimi hlačami. Razen njega in Clintona. Kaj šele, da bi vse skupaj posnela policija!

Zdaj je še Joc Pečečnik dobil odgovor, zakaj od levih nikoli ne bo dobil potrebnih dovoljenj za obnovo Bežigrajskega stadiona. Ker v Ljubljani ne bo domobranskih spomenikov. Zato! Stadion, kjer so domobranci prisegli Hitlerju, je vsekakor domobranski sveti gral  in spomenik. Nam zavednim Slovencem pa večen opomnik izdajstva in kolaboracije z najmračnejšimi silami svetovne zgodovine. Fašisti in nacisti.

Joca Pečečnika je samo gobec, je Janša potožil svojemu ožjemu krogu. Po neuspešnem nagovarjanju Boscarola, naj vloži milijone v njegovo tovarno sovraštva in laži na Štihovi cesti, je Janši spodletelo še pri Pečečniku. Odkar je prodal svoje podjetje in postal težji za nekaj sto milijonov evrov, ga Janša nagovarja za vložek v Novo24TV. Pečečnik je Janšo zavajal in odlašal z odgovorom češ, počakajmo na rezultate predsedniških volitev. Po porazu Logarja je Pečečnik Janši sporočil, da zaradi nestabilnega okolja v slovenski politiki, ne bo šel v nobene domače investicije.

Nestabilno okolje je očitno tudi v pisarnah Dallas Mavericksov. Srečni in zadovoljni so, da so uspeli ujeti nezaposlenega Marka Milića. Res velika sreča! Za Milića. Isti veleumi v vodstvu kluba so ocenili, da je Goran Dragić za tja, kamor Golob pošilja Janšo. Za v pokoj. Pripravljeni so ga bili najeti, da bi namesto Bobana Marjanovića sedel na klopi in med potovanji delal družbo Dončiću. Dragić je sramotno ponudbo odklonil in podpisal z biki iz Chicaga, kjer je pomemben člen v postavi. Zadnje novice okoli fajta za sinove milijone so sledeče. Na zahtevo Luke Dončića so minuli teden v Teksasu deložirali stanovanje, ki ga je uporabljala njegova mama in njen partner. Gre za stanovanje poleg njegovega. Lastnik obeh je Luka. 

Mi pa deložirajmo Janševe podgane, ki so se zaredile na Kolodvorski. Zato vsi na referendum. ZA!                                                             

Scroll to Top