Throwbacks

Pred tremi leti je v Slovenijo prišel zloglasni virus Covid-19. Predsednik vlade je bil najbolj neposrečena figura iz delavnice novih obrazov, Marjan Šarec. Sloveniji se v tistem zimskem dremežu ni sanjalo, kaj jo čaka. Šarcu je vlada pokala po šivih. Finančni minister se ni več  pogovarjal z zdravstvenim ministrom. Levica je v svoji maniri postavljala ultimate in izsiljevala ukinitev dopolnilnega zavarovanja. Gospodarski minister Zdravko Počivavšek je 17.1. 2020 dopoldan iz krogov Marjana Šarca dobil namig, da ga Črnčec nagovarja k odstopu. Zvečer istega dne sta se v gostilni za Bežigradom, kjer ima predsednik SDS Janša odprt račun, dobila odposlanca SDS in SMC. V imenu SDS je prišel Predalič, v imenu SMC pa Janja Sluga. Ta večer sta si Predalič in Sluga segla v roke. Če Šarec »vrže puško v koruzo«, ne bo predčasnih volitev. Predalič je na tem sestanku poslanki SMC Slugi zagotovil, da so dogovorjeni tudi z Desus-om Aleksandre Pivec. Odštevanje do padca vlade se je začelo.

Deset dni kasneje je Marjan Šarec res vrgel puško v koruzo. Ker je imel Damir Črnčec še vedno veliko virov iz SDS in omenjene gostilne, kjer je bil nekoč stalen gost, je Šarca opozoril na možnost dogovora med SDS in SMC. Zaradi mnenja in pritiska javnosti si Počivavšek ne bo drznil izdati volivce, če ga javno pozovem, da gremo skupaj na volitve, je modroval izgubljeni Šarec. Počivavšek se je njegovemu odstopu in pozivu posmehoval, ker je bil pakt s Trstenjakovo že sklenjen. Sledilo je dve leti teme, sovraštva, etiketiranja in ropanje davkoplačevalskega denarja pod šifro, rešujemo življenja. Reševali niso nič, razen svojih riti za negotovo prihodnost. Narod nam tega ne bo odpustil, so razmišljali. Zdaj je čas, da nakrademo do konca življenja. Covid je razsajal, desni »podjetniki« in politiki so bogateli, ljudje pa umirali. Reševal jih ni nihče. Zapiranje, omejevanje, nadlegovanje, kaznovanje, pretepanje in plin so represija, ne pomoč. Bogateli so seveda tudi zdravniki. Najbolj med njimi dr. Marko Bitenc, šef prostozidarjev in največji zmagovalec pandemije. Kjer je denar v zdravstvu, tam je Marko Bitenc.

Tisti bolj omejeni, ki nimajo nos za denar, so se lotili obračunavanja z drugače mislečimi. Prvi med njimi je bil takratni nepreklicno odstopljeni minister za notranje zadeve, polpismeni Aleš Hojs. Samo nekaj proceduralnim in varnostnim varovalkam v policiji se lahko zahvalimo, da na ljubljanskih ulicah ni prišlo do pokola v stilu Kitajcev na Trgu nebeškega miru 1989. Tistega razvpitega 5.10. je Hojs vprašal Janšo, če lahko pokliče obrambnega ministra Tonina, da ta pošlje vojsko na ulice Ljubljane delat red. Janša je to možnost zavrnil z besedami, da ne potrebuje nove Depale vasi (vir GŠ SV). Takrat je bilo precej policijskih starešin naklonjenih Hojsu in obračunu s protestniki. Večina njih je še vedno na istih položajih, kar je bil kamen spotike med predsednikom vlade,  bivšo notranjo ministrico in v.d. direktorjem Policije. Zdaj je slab mesec od odstopa Bobnarjeve, Janšev klan v policiji pa še vedno ostaja nedotaknjen. Trenutna vršilka dolžnosti notranje ministrice se s tem ne ukvarja. Kdo bo torej počistil zapuščino Hojsa, Kanglerja in Janše?

Na desni ne morejo, da ne lažejo. Protesti so trajali dve leti. Vsak petek. In še dodatni protesti so se dogajali. V vsem tem času se nikoli nikjer ni pojavil poziv, naj se Janša ubije. Protestniki nikoli niso pozivali k smrti Janše ali njegovih privržencev. Smrt Janšizmu je poziv k smrti neke ideologije, kot smrt fašizmu ali komunizmu. Protestnik Tomšič se je enkrat drl;«Ubi Janšo«, to je bilo vse. Desna trobila, kjer v zadnjem času prednjači Peter Jančič, pa do nezavesti ponavljajo, da se je na nezakonitih protestih množično grozilo s smrtjo Janši in SDS-ovcem.

Upokojenci imajo novega zaveznika. Po nategovanju Desus-a in SAB, je zdaj na vrsti SDS. Zdaj se je Janša spomnil, da bi lahko manipuliral z njihovo stisko in revščino. Pred parlamentom bo SDS organizirala množični protest upokojencev proti vladi. Protest bo zakonit, ker bo tam Janez. Policija po vsej verjetnosti ne bo na cesto poslala oklepnih enot in vodnega topa. Organizator pričakuje tudi prihod bivšega notranjega ministra Hojsa v spremstvu mame. Mama je jezna upokojenka, ker ji Janševa vlada ni z zakonom zagotovila 1500 e pokojnine. Bonbončki so šli in mama Hojs je spet lačna. Na omenjenem protestu se bo zbralo vse, kar desnica premore, vključno z Rumenimi jopiči. Igrala bo harmonika, pela se bo Zdravljica in vse skupaj bo bog večkrat blagoslovil. Naslednje jutro bo vse po starem. Smrad Janšizma bo izginil iz prestolnice.

Nujno! Prošnja za donacije in podporo.   

Scroll to Top