The winners take it all

Staro leto se je poslovilo. Bilance so končane in znani so vsi zmagovalci in poraženci leta. Robert Golob, Nataša Pirc Musar in Urška Klakočar Zupančič! To so imena, ki so se po zadnji igri prestolov usidrala v Kraljevi pristan. Prvi je bil lani ob tem času brez službe, ker mu vlada izrednega stratega Janeza Janše ni podaljšala mandat. Spomnimo! Janša 2. Januarja 2022 ni imel resnega političnega tekmeca. Opozicija KUL je vidno razpadala in edina opozicija Janševi vladi so bili petkovi protestniki. Janša je bil najbrž užaljen, ker nima tekmeca in si ga je šel ustvarit. Dobesedno. Ob letu osorej je Robert predsednik vlade, Janez pa doma čuva otroke in si liže rane iz zadnjih porazov. Več ali manj z besnim čivkanjem. Nataša Pirc Musar je nesporna zmagovalka, ker je zmagala na predsedniških volitvah. Zvesti podporniki Janeza Janše so upali, da se bo njihov idol tokrat opogumil in sam stopil v predsedniško bitko. Po treh desetletjih v politiki, na čelu stranke in po vodenju treh vlad, so upravičeno pričakovali, da se bo njihov predsednik potegoval za najprestižnejši položaj v državi. Tega filma, ki bi bil zagotovo spektakularen nismo videli. Janša bi bil še kako rad predsednik države, da bi jo vsak dan nagibal v desno. Nima pa saj veste česa. Zato je v vnaprej izgubljen boj poslal Logarja, ki je častno in pokončno padel za slovensko desnico. Dobesedno.

In zdaj pridemo do tretje zmagovalke leta, Urške Klakočar Zupančič. Ženska, ki dviguje pritisk možakarjem srednjeveške kler desnice. Od okrajne sodnice v disciplinskem postopku zaradi ostrih kritik prejšnje vlade, se je zavihtela na čelo zakonodajne veje oblasti. Kaj hujšega za zarukance tipa Vodeb, kot Urška v rdečih štiklih? Ali pa če bi biku v areni mahal z rdečo krpo. Kot predsednici državnega zbora ji nimajo kaj očitati. Je magistrica prava in bivša zlata maturantka. Pravo obvlada. Državni zbor po mnenju poznavalcev vodi odlično. S svojimi javnimi nastopi razburja zadrte desničarje in mnogi se strinjajo, da je s tem vsakič znova zmagovalka. Verjamem, da je za desničarje kot sol na rano porazov vsakič, ko jo vidijo nasmejano in veselo. Raje bi jo videli v opravi Jelke Godec, vedno zagrenjeno, namrgodeno in grdo. Samooklicani dvojni magister za poniževanje žensk Roman Vodeb, je posebej obseden s predsednico državnega zbora. Posvetil ji je več oddaj na svojem kanalu. Poleg tega modruje o njej pri Pertinaču, ki je znan po tem, da gosti osebe, ki jim je zaradi ekscesov javni prostor sicer zaprt.

Ženska je ranjena duša. Manjka ji kurac. Nerazčiščen odnos z očetom iz mladosti. Sadistična in zlobna. Nezavedno. On to ve. Urška rabi terapijo pri Romanu. Samo on jo lahko reši in odreši državo. Ta zgodba se bo končala na sodišču, ker je šel Vodeb res čez vse meje dobrega okusa. Zanimivo, da se Vodeb vedno spravlja na lepe in uspešne ženske iz levega političnega pola. Zakaj se strokovnjak za kakršnega se ima, ne loti analize Urške Bačovnik Janša? Kakšna je potem to ranjena duša, da je končala v zakonu s plešastim starcem? Vam povem zakaj. Ker Vodeb nima jajc. Janševa Urška je prišla na nacionalno televizijo k Jošku Možini. Ha ha ha. Urška Klakočar Zupančič je prišla k Vidi Petrovčič. Dobesedno je stopila na odprto bojno polje, kje jo je voditeljica obstreljevala z neprijetnimi vprašanji. Bi Bačovnikova prišla v ukinjeni Studio City in Štefančiču odgovarjala na nesramna vprašanja? Možina se je ob njej cedil, če se spomnite. Naj jo marate ali ne, Urška Klakočar Zupančič je zmagovalka leta 2023. To ni moja intimna opcija in moj izbor, to so dejstva dragi moji. Velika zmagovalka, a ne Vinko Gorenak. Vinko je njen politični boter, to bo šlo za vedno v anale zgrešenih kazenskih strelov naše bedne desnice.

Zmagovalec leta na športnem področju je brez sence dvoma Luka Dončič. Jaz sem v življenju gledal nekaj največjih tekem, ki so jih odigrali MJ, Kobe, Bird, Magic in Petrović. In nisem znan po tem, da koga hvalim. Nasprotno, saj to veste. To, kar Dončić počne v tej sezoni v najmočnejši ligi na svetu NBA, je next level. Jordan je letel, zabijal in zadeval iz pol distance. Dončić počne vse in še več. Vesoljec v ligi NBA. Včasih se vprašam, kako se počuti Vlade Divac in navijači Kingsov? Verjetno je že pozabljeno, da bi Kingsi lahko izbrali Luko, ker so izbirali pred Dallasom in Atlanto, ki sta potem izvršila menjavo Dončić-Young. Poroka je bila v bistvu sklenjena pred izborom. Vodstvo Kingsov je obiskalo Dončića v Madridu in tam so si segli v roke. Mirjam je v Sacramentu že najela hišo in vse je kazalo, da bo Luka nov član Sacramento Kingsov. Večer pred izborom si je Vlade Divac premislil. Premehek je, ne bo se prebil v ligi, je zapisal v svoje poročilo lastniku kluba. Do izbora tega ni vedel nihče. Kingsi so izbrali Bagleya III. V dvorani so Luka, mama in babica šokirani obsedeli na svojih sedežih. Luka je kasneje povedal, da ni imel pojma, kaj se dogaja. Razvoj ostalih dogodkov poznate. Luka je postal najboljši košarkar na svetu in franšizo Dallas prebudil iz dolgoletnega sna, v katerega so padli po edinem osvojenem naslovu. Kingsi so prekinili sodelovanje z Divcem. Bagley III. se ni prebil nikamor. Zato so ga poslali v Detroit kjer sedi na klopi. Življenje včasih spiše neverjetne pravljice. In Luka Dončić je največja košarkarska pravljica odkar obstaja ta šport. Ker je star 23 let, smo šele na začetku pravljice.

Vse navadne smrtnike, ki nismo iz pravljic, jutri čaka prvi delovni dan v letu. Zoprn dan. Iz novoletnega veseljačenja in zapravljanja v kruto realnost. Življenje obstaja tudi po prvem januarju, čeprav se mnogi obnašajo kot, da bo po polnoči konec sveta. Prvi delovni dan je najbrž naporen. Za vse tiste, ki nimamo službe ni. Je pa boleč in ponižujoč. Eno so velike besede lažnivih politikov, nihče ne bo spregledan in pozabljen, drugi pa so dejstva in življenje. Spet je tu nov mesec. 5 ga najemnina, 8 ga banka, do 15 ga računi …., men se bo kmalu utrgalo, če ne bo premika in konca na sodišču. 17.1 sodišče pravi, da se vidimo. Do takrat lahko spet prosim za donacije in upam, da se bo izšlo. Jebeš tak lajf, ampak res. Srečno v 2023 tudi vam.

o.p Drago Kos je izjavil, da je bilo vplačanih 100.000 evrov za atentat nanj? Balkanska mafija naj bi ga hotela likvidirati, trdi. Najbrž je čas, da spet postavim vprašanje, kateri slovenski državljan je plačal 100.000 evrov, da je srbski mafijaš Strahinja Stojanović zletel v zrak? Vidim, da stari znanec Drago Kos pozna cenik iz beograjskega podzemlja. Če se bo maščevanje odvilo na slovenskih tleh, bo moral Kos zapeti. Ker golobi in kosi ne letijo več skupaj, zna biti pizdarija.          

Scroll to Top