The end?

Danes bo Putin v Moskvi podpisal odlok, s katerim bo štiri okupirane ukrajinske pokrajine priključil Rusiji. Kakšen je namen tega teatra, pa je danes kristalno jasen vsem. Specialna vojaška operacija se bo »spremenila« v domovinsko vojno, kjer ustava Putinu dovoljuje uporabo jedrskega orožja. Spričo dogajanja v Moskvi na in Ukrajini se sprašujem, če ima še smisel reševati nakopičene težave? Če v naslednjih dneh Rusija izstreli jedrsko raketo, svet kot ga poznamo ne bo več obstajal. Pa tudi mene in vas ne bo več. Vse težave bodo v hipu zgorele v jedrski eksploziji. Poleti 1991, ko se je za večino Slovencev desetdnevna vojna končala in so romali na hrvaške plaže, sem jaz ostal v sestavo takratne TO. Ena od nalog je bil prevoz orožja in streliva iz koprskega pristanišča do Kočevske Reke. V pristanišču smo ponoči razkladali kontejnerje in orožje nakladali na kamione. Potem pa vožnja od Kopra do Kočevske Reke. Sedel sem poleg šoferja v kabini z avtomatsko puško v naročju, kar se mi je zdel pretiran ukaz. Moja največji strah je bil, da bo zadaj kaj razneslo. Strelivo, granate, proti oklepni izstrelki in še marsikaj je bilo naloženo na kamionu. Vsakič, ko je šofer na cesti povozil luknjo in je prikolica poskočila, sem zamižal in čakal, da me raznese. Razneslo ni nič, sicer pa sem najbrž vse skupaj samo sanjal. Ker uradno v Sloveniji ni bilo nobene trgovine z orožjem. Uradno je laž, da so prihajale ladje v Koper, da smo to orožje vozili v Kočevsko Reko, kje je Janša odprl tržnico za vpletene strani v balkanski vojni. Če jo je res in nisem sanjal, je bilo vse skupaj zagotovo zakonito. Ker pri nas je vse zakonito. Od referenduma in osamosvojitve naprej. Nismo mi Rusi, da bi se pečali z nezakonitimi referendumi, kajne.

Če ostanem pri nezakonitih dejavnostih. Potemtakem so se kriminalisti Mitje Klavore nezakonito lotili zakonitih poslov Janeza Janše. In ta je nezakonito odletel. In z njim mi vsi, ki smo verjeli, da počnemo zakonite stvari. Zgodovina pravi, da je bil Janša nezakonito zaprt, čeprav vsi vemo (tudi oni – sekta), da je bil še kako upravičeno zaprt in ga je rešila takratna njemu ugodna sestava ustavnega sodišča. Če bi bilo to danes, bi bil potrjen kriminalec, Jaklič in Šorli pa bi kot nora pisala ločena mnenja. Najbrž bi bila zgodovina drugačna, če bi narod poznal ozadje afere JBTZ in Janševo ravnanje takrat. Nič herojskega ni bilo v igri, ker je bil Janša takrat dokazano agent KOS-a. Brez slabe vesti je izdal Zavrla in Tasića, sicer bi imeli samo afero JB. Za Borštnerja je KOS vedel kaj počne, ker je hodil k Janši, ta pa je o tem poročal naprej. Je pa baje res, da se je Janša v priporu obrnil proti KOS-u, ko je videl, da je za Slovence postal skoraj narodni heroj. Dokler je ovajal in tvorno sodeloval, je imel na jedilniku čufte in sladoled. Ko je prenehal sodelovati, je dobival makarone in riž, je pred leti v oddaji na hrvaški televiziji povedal eden od njegovih takratnih paznikov Jovetić. V tej oddaji se je Jovetić spomnil še enega »slavnega » prebivalca vojaškega zapora v Ljubljani, Romana Leljaka. Štakor od čovjeka, krao je pare vojnicima, je povedal zanj. Kot veste, sta se Janša in Leljak spoznala v vojaškem zaporu na Metelkovi in zaveznika sta še danes. Leljak v zadnjem času poveličuje ustaše in preganja Titovo cesto v Radencih, kaj počne Janša pa vam je znano. Uničuje državo in demokracijo, za katero se je baje nekoč boril.

Sekta je spet na nogah. Razburjajo jih joške predsednice državnega zbora. Po moje jim dogaja kaj drugega, kar sem jim sicer ne more ob Jelki Godec in podobnih dec-babah iz sekte. Urška KZ očitno res nima občutka za protokol ali pa se ji enostavno jebe in želi izzivati. Ne dvomim, da bo Roman Vodeb na kakšnem obskurnem kanalu razločil, da Urški enostavno manjka penis. Nezavedno seveda. Sicer pa bi vsak povprečni analitik Vodeba opisal kot zafrustriranega plešastega debeluha, ki pljuva po ženskah o katerih sicer sanja v svojih spolnih blodnjah. Za Katarino Kresal je celo priznal, ko se je samozvani dvojni magister nezavedno zagovoril pri Pertinaču.

Če bo Putin z jedrskim orožjem zradiral zemeljsko oblo, nič več ne bo pomembno. Ker ničesar več ne bo. Niti zgornjih vrstic. Medtem pa Janša piše iranskim upornikom. Kje dobi naslove, se sprašujem? Iranske proteste poganja MEK, ki je bil dolga leta teroristična organizacija. Od ameriške invazije na Irak je MEK postal njihov zaveznik. Kasneje so jih Američani v svoji stari maniri izdali in prepustili na milost in nemilost iraškim silam. Ženske bojevnice iz vrst MEK so pred več leti preselili v Albanijo, kjer imajo v okolici Tirane svoj vojaški kamp, ki mu sicer rečejo begunski. Vodstvo MEK-a je v izgnanstvu v Parizu in Berlinu, “vojska” pa v Albaniji. Najbrž je tam naš Rushiti dobil naslov, druge ni.     

Scroll to Top