Sunday mood

Prihaja koledarska pomlad. Spet in kolikokrat še. Nekoč sem res imel občutek, da je prišla pomlad. Zdaj se mi zdi, da prihaja jesen. Ena takšna pomladna jesen, pobarvana in popravljena, da te zavede. Kot babe in politika danes. Fraza pomladne stranke in politična pomlad se pri nas pripisuje strankam DEMOS-a, kasneje pa si je Janša politično pomlad kar prisvojil. Podobno kot osamosvojitev. Zadnjič sem poslušal pet »modrecev, ki so pri Tomašiču modrovali o vojni v Ukrajini. Če na kratko povzamem, Kijev na začetku vojne ni padel, ker si je Janša edini od evropskih voditeljev upal v glavno mesto Ukrajine. Našel je dva sopotnika, ki sta bila samo sopotnika, zato ne bi bilo pošteno do našega heroja Janeza, da ju sploh omenjam. Vzporednic vojne v Ukrajini z osamosvojitveno vojno v Sloveniji je bilo toliko, da mi je bilo iskreno žal, da sem vse skupaj zamudil. Osamosvojitveno vojno namreč.

Z leti se mi vse bolj dozdeva, da sem bil jaz v neki drugi vojni. Ker to kar danes opisuje Janša in njemu podobni junaki osamosvojitve, se nikoli ni zgodilo ali pa je bilo diametralno drugače. Kar se mene tiče, je v Sloveniji prišlo do enostranske odcepitve, ki so jo »izsilile« pomladne stranke. Zaradi tega je prišlo do več oboroženih konfliktov med enotami milice, teritorialne obrambe in na drugi strani jugoslovanske armade. Konflikti so zahtevali nepotrebne žrtve in strah med ljudmi. Niso pa prerasli v vojno, ker so trezne glave na Brionih sklenile premirje in umik JLA. Resnica je, da smo premirje na terenu razumeli kot kapitulacijo in izdajo. Kučan nas je izdal, je krožilo med nami. Janša je bil vojni jastreb in je navijal za vojno, čeprav je to počel varno skrit v tretji kleti Cankarjevega doma. Morisovci (30. RSK TO) in nekaj nam podobnih enot je bilo pod njegovim vplivom, torej smo komaj čakali na spopad. V duhu, da gre zares, je bilo treba propagandno sklatiti nekaj vojaških plovil JLA. Ena od teh žrtev je bil pilot JLA Toni Mrlak. Po njem poimenujte svoj muzej osamosvojitve, če vam je ostalo še kaj obraza in časti. Jastrebi Janez, Jelko in Tone, spite mirno?

Vojna se je za nekaj krvavih let preselila v našo neposredno soseščino, mi pa smo jo dodobra spodbujali s trgovino z orožjem. Tudi za premlade takrat, tako je bilo. Kot to počnejo danes ZDA in NATO, da vojna v Ukrajini ne ugasne. To, da smo danes del NATO pakta je zgolj birokratski slučaj. V Ukrajino smo poslali vse svoje zaloge streliva in izpraznili skladišča orožja po vsej Sloveniji. Faloti so Slovenijo še enkrat razorožili. Tokrat bo tole težko podtakniti Kučanu. Zahodna, torej tudi naša agenda je, da je vse rusko zanič. Vse zahodno in naše pa Oh in Sploh. Kacin, zadnje čase bolj znan kot mama ŠČ, je zadnjič lepo demonstriral to demagogijo. Ukrajincem smo poslali 28 starih ruskih tankov. V devetdesetih smo jih nadgradili z močnejšim topom in potem so za dve desetletji končali med konzerviranim železjem. Zdaj jih imajo Ukrajinci. Obranili so Kijev. Kar je bolj pomembno, vseh 28 je ostalo nedotaknjenih. Trenutno so na vzhodu Ukrajine na prvi bojni liniji. Rusi se jih bojijo kot hudič križa, ker so naši tanki boljši kot ruski, je rekla mama ŠČ. Dlje streljajo npr.!

Zdaj sem malo v zadregi. Kako so lahko naši stari ruski tanki boljši od ruskih tankov? Novih, licenčnih ali tistih, ki so jih baje vzeli iz muzejev? Muzeji gor ali dol, ponižujoče omenjeni muzejski ruski tanki so prišli do Berlina. Vsa zahodna vojaška velesila pa ne more sesuti Rusov in njihovih plačancev pri Bahmutu. Jaz se ne bi delal norca iz njih. Smrdi. Lažejo eni in drugi. Umirajo pa nedolžni. Samo da umirajo, ker življenje ni za vse, pravi Schwab. Samo za najmočnejše, najbogatejše in bele. Ostalo je škart. Amen.

Kaj lahko prinese domislica z uvrstitvijo Putina med vojne zločince? Zdaj ga išče sodišče v Haagu? Putin najbrž ne bo igral gusel po moskovskih zakotnih barih, kot je to po Beogradu počel Karadžić. Prej bo kakšna raketa priletela v Haag. Vojna se nevarno zaostruje, evropske države pa po željah ZDA vojaško, finančno in moralno podpirajo to tragedijo. Dokler gre vojna v pričakovano smer in število žrtev raste, najbrž ni potrebe za kakšen nov smrtonosni virus.

Medtem so v pozabljenem Afganistanu pozabljene vse obljube. Se opravičujem, koga pa zanima Afganistan, a ne? Vse oči so uprte v Ukrajino. Talibani so mirno dopustili, da nekatera plemena podpirajo teroristične skupine in jim nudijo zaščito. Situacija je podobna kot pred 1.09. 2001. Trgovino z opijem nadzorujejo talibani in teroristične skupine. S strahopetnim begom iz te države in netenjem novega žarišča na drugi strani zemeljske oble, težave niso izginile. Zdaj so še večje. Tisti kazalec na uri, ki je nihče noče omenjati, se je nevarno približal stičišču. Najbrž je bliže kot kadarkoli. In tole pravno afnanje z agresorjem Putinom ne ustreza nikomur. Razen agendi globalistov. Ampak danes nisem razpoložen za te teme.

Jutri je tisti slaven dan. Obletnica incidenta v Depali vasi. Dan pred tistim dogodkom je bila ena moreča sobota, ker mi je bilo jasno kaj bo sledilo naslednji dan. Moral sem gledati in »varovati« hinavsko spravno srečanje, ki ga je takrat izsilil dr. Drnovšek. Policijski minister Bizjak je celo prišel v Kočevsko Reko in se rokoval z Janšo in Krkovičem. Ko so se vsi skupaj smehljali v televizijske kamere, je bila skupina za aretacijo Smolnikarja že na poti v Ljubljano. Operacija nož v hrbet “by the book”. Sledila je še zadnja večerja, kjer smo vsi molčali in bili z mislimi v Trzinu. Večini je bilo jasno, da bomo naslednji dan prestopili črto. In nič več ne bo, kot je bilo. Razen Njavru in Krkoviču. Če ni nič v glavi, te nima kaj boleti tam, to je dejstvo. Pizdarija je bila popolna.

Pomladne stranke so se postarale. Večina jih je na pokopališču. Janša je globoko v jeseni in njegova politika je zimski fašizem. On pa še kar o pomladi? Cvetje v jeseni bo letos obvezno čtivo v Lepeni. Daleč je poletje, najbrž predaleč kot kaže.

Scroll to Top