ana jud

Stay on the scene. At any cost

Nemci so padli pred domačimi navijači. Naši so dokazali, da znajo in zmorejo, če hočejo. Samozavest se je vrnila, domača javnost pa si je oddahnila. Mnogi so po tisti izjavi Dragića; »vprašaj selektorja«, reprezentanci prerokovali usodo »Šmarne gore«. Smola se še naprej drži Primoža Rogliča, ki je grdo padel na dirki po Španiji in posledično odstopil. Odbojkarska reprezentanca Slovenije melje vse pred seboj. Poleg dvorane, kjer se piše odbojkarska pravljica je nogometni stadion. Po vseh aferah v NK Olimpija ni nobenega zanimanja javnosti za nogomet. Niti Janez Borovnica ne more več motivirati navijačev, čeprav Olimpija pod španskim trenerjem Riero vodi v prvenstvu neporažena. Najbrž se v zgodovini kluba še ni zgodilo, da bi bili po osmih kolih neporaženi. Še več, fantje so osemkrat zapored zmagali. Tribune pa samevajo? Slovenci smo športni narod, o tem ni dvoma. Evforija in veselje, ki so ga naši športniki prinesli v deželo v ta nesrečni september, je neprecenljiva.

Vojna doma se nadaljuje. V politiki, medijih in še kje. Ta še kje je mišljen na tisto dolgo vrsto tistih, ki se pri Golobu prerivajo za službe in položaje. Na očeh vse slovenske javnosti je predvsem blamaža nacionalne televizije. Po pravici povem, da sem začel malce dvomiti o tistem razmerju, ki je ponarodel. Jebeno malo jih je in vemo kdo so! Mar res! Meni se zdi, da jih ni tako jebeno malo. V 2.500 članskem kolektivu je na oko 5 izpričanih janševistov, da jih ne naštevam, saj jih vsi poznate. Vsi ostali pa? V nedeljo sta se sestala Uroš Urbanija in Janez Janša, ki je zdaj pravzaprav direktor televizije iz ozadja. Za sestanek je po besedah zanesljivih virov iz Trstenjakove prosil Urbanija. Isti viri navajajo, da je Janša hrabril Urbanijo in mu svetoval, naj pred studie informativnega programa, kadar ta teče v živo, postavi varnostnike. Govor je bil tudi o prestopu nekaj znanih obrazov iz Nove24TV na nacionalno televizijo. Ker se Janša noče kar tako odpovedati projektu televizije Nova24, je Urbaniji predlagal, naj z njimi sklene s.p. pogodbe. Usoda Janševe televizije je ta trenutek odvisna od nabiranja donacij in piknika podpornikov 24.9. Janša se je po zanesljivih podatkih pogovarjal z bogatim argentinskim izseljencem, da bi vložil sredstva v njegovo televizijo. Pogajanja so ta trenutek v slepi ulici. Prepričeval je tudi Iva Boscarola, ko je ta prodal svoj Pipistrel, a se je slednji raje kot za investicijo v JajoTV odločil za nakup Koloseja.

Kaj je poslanstvo novinarjev? Za naše kraje lahko mirno trdimo, da je novinarstvo izumrlo. Ostali so samo še družbenopolitični delavci v medijih. Vsak novinar, ki ga jaz poznam je politično usmerjen. In ker je tako, so mediji začeli obračunavati eden z drugim. Vse v luči političnega prepričanja, ideologije in denarja, ki ga prejemajo za svoje »storitve«. Odlazkovi mediji proti imperiju SDS portalov. SDS ima spletne portale, s tiskanimi mediji pa slabo stojijo. Janšev zadnji uveljavljen in bran tiskan izdelek je bil Reporter. Bil, ker Reporter je že nekaj let od Odlazka in vse bolj spominja na Mladino. Ni več kolumnistov Boštjana Turka, Maje Sunčič in ostalih, zaradi katerih so bralci kupovali revijo. Desno usmerjeno bralstvo je Reporter izgubil, na levi pa se nikoli ne bo »prijel«. Kaj ga torej ohranja pri življenju? Stalno obračunavanje s Požarjem, Novo24TV in izgubljeno ljubeznijo Janšo, ne zanima nikogar. Opravljanje na nivoju zdavnaj propadlega Direkta? Najbrž se je zato vrnila Ana Jud, ki so ji sicer v resne medije zaprta vsa vrata. Najbrž veste zakaj. Pred mnogimi leti se je svobodomiselna Ana Jud odločila za poseben projekt. V posteljo je nameravala zvleči čim več politikov in znanih Slovencev, potem pa o tem napisati knjigo.

Na sodišču je uspela zapeljati sodnika Zvjezdana Radonjića. Svoj uspeh je delila s soprogo Radonjića, ki je zaradi tega dobila živčni zlom. Uspešno je zapeljala tudi Antona Ropa, ki se je zaradi tega skoraj ločil. Med vožnjo z Jelkom Kacinom ga je zgrabila za mednožje in ga hotela oralno zadovoljiti. Kacin ni bil za akcijo in jo je sredi Šmartinske ulice vrgel iz avta. Podvigov Ane Jud je res za celo knjigo. Edini podvig, s katerim se ni hvalila je povezan s njeno bivšo odvetnico Nino Zidar Klemenčič. Bil je petek, Goran je bil že v rožicah, ko mu je nasproti prišla Ana Jud. Nadaljevanje naj ostane med udeleženci. Zdaj ima ženska spet službo. Na Reporterju! Očitno lahko v vojni z mediji vsak, ki ima material za pljuvanje po Požarju in SDS, dobi kolumno v Reporterju. Ljerka pa tako dolgočasne tekste piše na zadnji strani, da ni za nikamor. Bolje, če pustite zadnjo stran prazno!
Predsedniška bitka je najbrž odločena. Odločili so jo dominantni mediji. Ne kandidirata samo Nataša Pirc Musar in Anže Logar. Po odstopu Marte Kos so vsi medijski žarometi usmerjeni vanju. Javnomnenjske ankete so naredile svoje delo kot v vseh predhodnih volitvah. Gre za dodelano kampanjo, kako izbranega kandidata pripeljati do zmage s projekcijami, zavitimi v javno mnenje. Stranka Resnica, ki se edina bori za svoje cilje po volitvah (ostale stranke so v mirovanju in bodo aktivirane pred naslednjimi volitvami) ima dobro predsedniško kandidatko. Jo poznate? Sabina Senčar, uspešna zdravnica ginekologinja. Verjamem da ne, ker jo dominantni mediji ignorirajo. Tako kot ostale kandidate, razen Pirc Musarjeve in Logarja. Tratnikove nihče ne jemlje resno, ker ženska očitno ni »diht«. Prebilič je kočevski politik, ki nima možnosti na državnem nivoju, Ivo Vajgl pa je prestar, čeprav bi bil po karieri plati najbrž najbolj upravičen do prestola na Erjavčevi. Če ne bo večjega čudeža, bo nova predsednica NPM. Res je, da ima kandidatka precejšen nahrbtnik nepojasnjenih afer, a razen Reporterja se jih ne loteva nihče. Očitno je Nataša uspela kupiti medijski mir. Samo za primer. Predstavljajte, kaj bi se dogajalo npr. Janši, če bi njegova desna roka povzročila nesrečo s smrtnim izidom in pobegnila. Ali pa, če bi poslal Urško, naj se usede s Čakarmišem, da bo kampanja na POP TV čista. Raje ne, ker bi se bliskalo od škandala. Buldožer zmaga, šiptar nikoli.

Scroll to Top