Star, ne pomeni naiven

Gasilci pravijo, da »hvala« ne plača položnic. To vemo vsi, ne samo gasilci. Z blokirano ali kartico v minusu tudi ne gre. Od gasilcev pa res nisem pričakoval, da bodo prišli odkrivat toplo vodo v Ljubljano. Zadnje čase najbolj ali kar hudo bode v oči in dušo, da se vlada dela norca iz vseh skupaj. Kako drugače razumeti, da se prikažejo na vsakem protestu, ki je uperjen proti njim? Pridejo povedat, da jih podpirajo? Da so z njimi! Včeraj je prva prišla gasit požar kdo drug kot Urška Klakočar Zupančič. Gasilce je objemala, poljubljala, razumela in jih globoko podpirala. Mimogrede je prvega gasilca še podučila, da so pred parlamentom in ne vlado. Ker ona in vladni poslanci nimajo nič z vlado, kadar se prikažejo protestniki. Gasilcu Šarcu in soprogi najbolj pokvarjenega policaja v državi Ajanović Hovnikovi, manever prilizovanja in zvračanja aktualnih težav na prejšnjo Janševo vlado ni uspel. Gasilci niso vodene ovce pod taktirko Jenulla in »Metelkovcev«, zato niso kupili nastavljene predstave. Čeprav ni bilo nobene nevarnosti za vladna pajaca, sta jo raje ucvrla. Ne zato, ker bi bila ogrožena ampak ker sta spoznala, da so ju gasilci spregledali.

V državi imamo 600.000 upokojencev. Številka, ki zmaga na vsakih volitvah pri nas. Zato me »jebeno« čudi, da se SDS in SD nikoli nista niti poskušala prikupiti upokojencem. Če bi jim Janša v zadnjem mandatu dvignil pokojnine po receptu Goloba, vsakemu 500 + in roka, bi bil Janša še danes predsednik vlade. Zadnjih dvajset let je na upokojencih »jezdil« Karl Erjavec . V resnici je Karl gradil svojo kariero in izkoriščal potencial, ki sta ga SDS in SD zanemarili. Ker Desus nikoli ni nič storil za upokojence, tudi preboja ni bilo. Zadnjih deset let je stisko upokojencev pred vsakimi volitvami izkoriščala Alenka Bratušek. Upokojenci so jo spregledali takoj, zato iz te moke ni bilo kruha. Včeraj je Bandelli odkrito povedal, da propadli stranki SAB in Bratuškovi nikoli ni bilo do upokojencev.

Zdaj so neki novi časi. V lov na glasove upokojencev je na polno startala SDS s Pavlom Ruparjem na čelu. Okoli Ruparja in aktualnega dogajanja je treba biti iskren. Rupar je res samoiniciativno začel to kampanjo za boljše pokojnine. Janša je v tem prepoznal potencial in sekti ukazal, da Ruparja in proteste podpre. Naj je Rupar hotel ali ne, so mu vse protestnike v Ljubljano organizirano pripeljali v režiji občinskih odborov SDS. Boris Tomašič je na NOVI24TV vsak večer pozival privržence sekte, da pridejo na protivladne proteste. Če bi si protestov upokojencev izmislil Janša, bi bil Rupar zadnji, ki bi ga postavil za vodjo. Zdaj bodo bivali v simbiozi in se prenašali, dokler Janša ne bo iznašel formule, kako zamenjati Ruparja. Ta je včeraj prišel na Tarčo z namenom, da poniža druge in jo zapusti. Pozornemu gledalcu ni ušlo, da je Ruparja zategovalo. Izgovarjal za zadnjo besedo se je tako nespretno, da je bilo vsem jasno kaj namerava. Oceno ali je bilo zategovanje posledica kokaina ali tablet, prepuščam vam.

Miha Kordiš je pravi pacient. Seveda se je pridružil gasilcem in žugal vladi. Vlado opozarjam, je bentil vladni poslanec. Zdaj pa takole! A bi lahko lepo prosim kdorkoli iz Levice izkoristil trenutek, ko bodo Kordišu popustile substance in mu diskretno prišepnil; »Mihec oladi, mi smo zdaj v vladi! Bo šlo?

Ukrajina mora zmagati v tej vojni, vpijejo evropski voditelji. Naj vas razočaram. Ne bo. Kljub navijaškim komentarjem in zahodni propagandi. Velja ta tiste bralce, ki v srcu nosite rumeno modro. Da se več ali manj ujemate z barvami slovenske fašistične stranke SDS, najbrž ni naključje. Ukrajina bo padla in bo poražena. To se bo zgodilo tisti trenutek, ko se bodo ZDA umaknile iz te vojne, ki je ne morejo dobiti. Spomnite se Afganistana! 19 let okupacije in postavljanja »zahodne »družbe. Uvoz demokracije in ameriškega vpliva pod krinko maščevanja za 11.9. je po dveh desetletjih grdo spodletel. Američani so vnaprej povedali talibanom, da se bodo čez 18 mesecev umaknili. Vlada ZDA je v Kabulu po pričevanju ameriških inšpektorjev ustvarila kleptokracijo. 23 milijard dolarjev so pokradli uslužbenci afganistanske vlade. Po umiku je sledil propad v manj kot mesecu dni. Talibani so v nekaj dneh porazili afganistansko vojsko, ki so jo dve desetletji usposabljali inštruktorji NATO pakta in ZDA. Isti scenarij čaka Ukrajino. Prišel bo dan, ko se bodo Američani uprli in zahtevali, da se ZDA umaknejo iz Ukrajine. Nisem prepričan, če bodo takrat Zelenskemu še ponujali prevoz. Potem, ko sta se pod pismo o zahtevi za ustavitev vojne med ostalimi podpisala Tone Vogrinec in Bojan Križaj, so se na ruskem veleposlaništvu v Ljubljani ustrašili. Kaj se zdaj Križaj in Vogrinec ven mečeta? Javnost od Mateje Svet še vedno ni dobila odgovora, kaj konkretno je oprostila Vogrincu in se naučila živeti s tem. Kako se naučiš živeti s spolno zlorabo? Postaneš terapevtka za podobne primere in se za dobra tri desetletja izločiš iz družbe?

Nika Dolinar se je končno odločila spregovoriti. O Janezu Janši, stranki, zakaj je 25 let vztrajala ob neuslišani ljubezni in kaj vse je prestala ob njem. O vzponih in padcih, dokler ni prišla Urška in pokopala zadnje upe. Stay tuned. #kokice

Nekaterim gre sodišče res na roko. Za navadne smrtnike zadeve trajajo v nedogled. Naslednji teden je končno zadnja obravnava zaradi zadeve, ki se vleče iz še leta 2018 in brez veze vpliva na marsikaj v mojem življenju. Najbolj pa na finance. Zato prosim za donacije. Še nekaj stotakov manjka do gladine 🙂

P.S. Drage upokojenke in upokojenci. Ogromno mi pišete in sprašujete, če gre zaupati Pavlu Ruparju in Niki Kovač. Odgovor je NE. Lepo bi bilo, če pravilno imenujete vprašanje. Gre zaupati SDS in Levici? Odgovorite si sami. Lep vikend in »hej ljudje« ne pozabite na donacije.

  

Scroll to Top