Silenzio stampa

Kje smo zdaj? Bi rekel, pa raje ne bom. Baje se ne spodobi. Slovenija je v pričakovanju odhoda najslabšega predsednika države v svoji zgodovini. Za Slovenijo to pomeni deset izgubljenih let, za Boruta Pahorja pa desetletje iz sanj. Javnosti manj znano je, da so v zadnjih mesecih številne mednarodne institucije pod patronatom EU, vljudnostno zavrnile ponujanje odhajajočega predsednika. Alja Brglez in Ernest Petrič sta zaman urgirala po evropskih naslovih za službo Boruta Pahorja. Kosovska vlada si ga je želela kot svetovalca v sporu s Srbijo, a je to možnost zavrnil. V sili se je obrnil na svojo bivšo stranko, kjer je pred desetletjem zamrznil članstvo. Tanjo Fajon je s tem postavil v zelo neprijetno situacijo. Pravzaprav od nje zahteva vračilo usluge. Ko je bil Pahor evropski poslanec, Tanja Fajon pa bruseljska dopisnica RTV Slo, sta bila ljubimca. Pahor se je vrnil v Slovenijo, kje je postal predsednik vlade, Fajonovo je medtem vpisal v stranko in jo postavil na listo za evropske volitve. Preden je Tanja spoznala Boruta, je bila revna novinarka nacionalne televizije. Po njegovi zaslugi je danes bogata gospa, predsednica stranke in zunanja ministrica. Dolg do Pahorja je gromozanski, kajne Tanja! Le kje bo Borut končal. Še najbolj sodi v SDS, se strinja večina državljank in državljanov.

Logar ima v nedeljo možnost zmagati, če bo večina volivcev ostala doma. Če bo udeležba vsaj 50%, potem za zmago nima nobenih možnosti. Za volilno telo je tole precej nenavadna situacija. Podpreti karakterno odbijajočo odvetnico, ki jo večina ne mara, da v predsedniško palačo ne pride Janez Janša in SDS? V primeru zmage Logarja bodo maske padle. Iz Erjavčeve bo Janša naredil novo »klet« najvišjega ranga. Bom povedal, kaj si mislim o vsem skupaj. Če v prvem krogu niste volili Pirc Musarjeve ali Logarja, jih tudi zdaj ni treba. Naj se v nedeljo sami zmenijo, kdo bo živel pravljično življenje. Jaz ga zagotovo ne bom, ne glede na to kdo bo odpiral šampanjce v nedeljo zvečer. Ostanite odgovorni, torej se izogibajte volišč in ostanite doma. Bojkotirajte to šarado.

Na Policiji vlada velika zadrega. Podroben ogled posnetkov in temeljita preiskava sta prinesla zaključek, da Nike Kovač ni nihče napadel. Predsednik vlade in notranja ministrica si ne želita, da pade senca na gonilno silo vladnih referendumskih kampanj. Zato je nekdo odredil »Silencio stampa«. Kdo, lahko ugibate. Če bi bili pred zakonom vsi enaki, bi gospodično Kovačevo doletela kazenska zaradi podajanja krive ovadbe. Enako velja za Majo Koražijo, ovadba za krivo pričanje. Da tistega afnanja na ljubljanski urgenci sploh ne omenjam! Zaradi napada, ki ga ni bilo, Policija molči tudi o primeru Branka Grimsa. Ker mora, sicer bi namočili poleg njega še Kovačevo. Zaradi izmišljenih napadov poslanke in poslanci zahtevajo varovanje od vrat parlamenta do parkirišča? Golob je napovedal vojno sovražnemu govoru, Kovačeva pa s prijateljicami gunca afne po državi. Sosed je pravkar nove sosede iz Ukrajine poslal »u tri p.m.« Čakamo izjavo in odziv Nike Kovač. Po novem se za vsako stvar, ki se zgodi, mediji obračajo na I 8.Marec za mnenje in odziv!? Niste normalni, res ne.

Na televiziji nič novega. Katastrofa. Največje medijske ovce Janeza Janše so postale stalne gostje pogovornih oddaj. Briljirata Vida Petrovčič in Igor Pirkovič. Slednji je tako ljubosumen na Eriko Žnidaršič in uspešno oddajo Tarča, da je namesto  svoje napovedal kar njeno oddajo. Odpuščenega urednika Siola Jančiča niso pustili lulat, zato se je vso oddajo zvijal na stolu. Nekaj je treba priznati. Trenutni informativni program, ki ga ureja in vodi četica Janševih odpadnikov, je najboljša referendumska kampanja ZA ever. Če ste mislili, da aktualni generalni direktor aktivno vstopa v referendumsko kampanjo zaradi ohranjanja trenutnega političnega stanja, se motite. Grah Wathmoughu gre za predvsem za svojo rit. Dokler bo sedel na Kolodvorski, bo lahko prikrival, da je pognal ali poneveril 2 milijona evrov za nakup novičarskega sistema Dalet. Kot šef nadzornikov je odobril plačilo, sistem pa še danes ni prišel v hišo. V vlogi generalnega direktorja je celo podpisal aneks, ki dobavitelja sistema odvezuje krivde za zamudo. RTV novice zato še vedno poganja zastarel Quantel, dveh milijonov in sistema Dalet pa nikjer. Zgodba bo prej ali slej končala na sodišču, Grah Wathmough pa v zaporu, če je v tej državi ostalo še kaj pravice! Zadnjič sem prebral novico, da bodo tisti skorumpirani zdravniki, Antolić, Cirman & co. prestajali alternativno kazen. Vikend zapor v Puščavi? Pa naj še kdo reče, da smo pred zakonom vsi enaki. Poglejte Bavčarja danes. Potopil je Istrabenz in pokradel milijone. Nagrada zapor v Puščavi in delo pri zasebniku, po predčasnem odpustu pa nobenih težav s kazensko evidenco in ugledom. Kako je to možno?

A lahko kakšen resen medij v luči borbe desnih za obstanek muzeja VSO, izzove Aleša Hojsa z vprašanjem o njegovem veteranskem statusu? Kdaj je bil vpoklican v TO? V katero enoto? Kje je preživel obdobje desetdnevne vojne in kje je bil med 25.06. 1991 in 30.10. 1991? Jaz odgovore poznam. Prav bi bilo, da jih tudi vi. Hojs je bil v preteklosti celo predsednik VSO, si to predstavljate? Že zaradi takšnih lažnivcev kot je Aleš Hojs, bo osamosvojitveno dogajanje vedno omadeževano. Imam predlog za Ministrstvo za Kulturo. V sklopu muzeja novejše zgodovine odprite oddelek lažnih osamosvojiteljev. Hojs bo v njem prvi našel svoje mesto. Na osamosvojitev ima goreče spomine poslanec SDS, rojen leta 1993. Ampak to je že drugo poglavje domoljubja in kretenizmov.

Kar ne sestavim v treh tednih, naj zdaj v dveh dneh. Misija nemogoče. Kako že gre tista ponarodela? Dragi ljudje ….. šuške …

Za nameček me je še Facebook blokiral. Zaradi fotografije iz prejšnje objave. Res so neverjetni. Na drugi strani se na Twitter vrača sovražni govor, ki ga novi lastnik Musk zavija v svobodo govora. Zuckerberg, Musk in Kitajci so lastniki treh največjih družbenih platform na svetu. Če komu ni povšeči, bo izločen. Kot Irving in West. Če Ukrajina zmaguje, potem Evropa izgublja. Samo misel, ki je prepovedana.   

Scroll to Top