Salting the mind ŠČ

Reška skupina LET3 je nova najljubša skupina Jelka Kacina. V Sp. Besnici pravijo, da ga morajo zdaj domači klicati ata ŠČ. Jelko ŠČ je v evrovizijskem nastopu prepoznal malega psihopata. Janšo ali Putina? Ta trenutek je zemeljska obla polna malih psihopatov. Kim niti ne pride v ožji izbor. Včeraj je bil naporen dan in nameraval sem spat, ko na ekranu zagledam domačega psihopata. Janša pri Slaku, na domačem terenu torej. Bratranec Darka Njavra si že ne bo upal v zadrego spravljati velikega šefa. Kaj šele, da bi ga prekinjal in mu skakal v besedo. Janez torej za lahko noč. In že smo bili pri ražnju in zajcu. In potem se on iz Šarca norca dela?

Golob je pripeljal upokojence na protest, je rekel Janez? Da so bili na Ruparjevem protestu upokojenci, ne gre zanikati. Itak je vsa volilna baza SDS stara 65+. Pripeljali so jih avtobusi, ki so jih naročili in plačali občinski odbori SDS, ne Golob. Ko so se za časa Janševe strahovlade odvijali protesti vsak teden, Jenull in takratne opozicijske stranke nikomur niso naročali in plačevali avtobusov. To je bil upor civilne družbe, to so bili protesti in protestniki. Iz podeželja v Ljubljano navoziti nekaj tisoč strankarskih privržencev, ni protest ampak strankarski shod. To, kar nam Rupar pripravlja 1.3. in čemur Janša pravi razočarani upokojenci, je navaden miting po vzoru Miloševića. Zdaj imamo torej Janševe »mitingaše«. Za prvi marec obljubljajo vsaj 50.000 jeznih upokojenk in upokojencev. Njihov realni domet je največ 5000. Ker ta dan nimam pametnejšega dela, bom tam. Jih bom preštel in posnel. Če nisi tam lahko hitro nasedeš lažem in zavajajočim posnetkom. Boštjan M. Turk je poročal o silni gneči okoli njega. Ko je to »čivknil« je sam stal na klancu pred TR3, jaz pa 20 metrov od njega.

Vlada se peče na ražnju. Zajec se peče na ražnju, čeprav je bil v igri Golob. In potem veliki finale. SDS je stranka, ki vedno dela in bo delala za Slovenijo. Stop. Res je to rekel. Stranka, ki sovraži migrante, drugačne in domala tri četrtine Slovencev, dela za Slovenijo? Stranki, ki ponižuje NOB in poveličuje domobrance, bije srce za Slovenijo? Ko je bil govor o izbrisanih, so zapustili parlament. Oni so prvi, ki bi morali iti na kolena in prositi odpuščanja vsakič, ko se omeni izbrisane. Niti po 30 letih se ne sramujejo svojih dejanj, ki so uničila tisočero življenj. Oni imajo izbris še danes za domoljubno dejanje. In pravijo, da niso fašisti?

Če lahko malce neprijetno vprašanje postavim? Kako ste upokojenci in gasilci živeli pod Janševo vlado? Očitno sta se takrat cedila med in mleko, ker se nikoli niste oglasili. Za pravo partijo s križem ste pripravljeni mlatiti repo in krompir. Če ni farjevo, niti ocvirki niso dobri za vas. Janša je s svojo stranko edini pravi vzrok in povzročitelj prepada, ki zeva med nami. Pri tem mu pomagajo razni lažnivi zgodovinarji in osebki kot so Omerza, Možina, Granda, Dežman in podobni. Svoj muzej za svojo verzijo osamosvojitve so si zamislili. Ni šlo, tako amatersko in prozorno, da ni bilo vredno imena muzej. Peterletove grožnje so se izkazale za prazne. Kakšen akcijski načrt, lepo vas prosim? Zaradi mene lahko začne Peterle spet gladovno stavkati, škodovalo mu ne bo. Mogoče bo vzel orglice in pojočega majorja s kitaro in bosta skupaj »užgala« kakšno domoljubno. Čebelice so se dobro prijele med pijanimi Ruparjevimi navijači. No, to sem pozabil omeniti v zvezi z minulim shodom stranke SDS pred parlamentom. Precej jih je bilo pijanih. Krožile so tiste male flaške, ki se jim reče »prisrčnice«. Peterle, Troha in čebelice za začetek nove vojne. Akcijski domet!

Glavno mesto Slovenije se sooča z vse večjim številom brezdomcev. Neprijetna tema, ki se ji večina raje izogne, kot se izogne brezdomcu, ki »berači« na cesti. »Berači« je precej ponižujoč izraz. Zadnjič sem na to temo slišal izjavo, da na cesti ne moreš preživeti, če nisi zadet ali pijan. To najbrž drži. Ne poznam pa nikogar, ki je trezen pristal na cesti. Droge in alkohol so najhitrejša pot do ceste in brezdomstva. Ko pristaneš na cesti, ostane samo še to. Vsa ta prosjačenja za drobiž po cesti imajo isti namen. Nihče nikoli ne prosjači za hrano, vedno za drogo ali alkohol. Poznam nekaj ljudi, ki so se rešili ceste. Ampak najprej so se rešili odvisnosti, kar je predpogoj za naslednji korak. Za odgovornost. Življenje na cesti je življenje brez odgovornosti. Jaz bi se reševanja tega problema lotil drugače. To kar se dogaja zdaj je potuha, ne pa reševanje težav. Ampak kdo sem jaz, da bo komu solil pamet. Salting the mind, bi rekel vodja največje sekte pri nas.

op.a. iskrena hvala vsem za donacije  

Scroll to Top