S krampom nad meglo

Slovenija je vojno z Rusijo vzela zares. Okoli božiča so kriminalisti NPU prijeli dva ruska državljana, ker naj bi bila ruska vohuna. Pisarne na Parmovi so očitno od nekdaj leglo tajnih služb. Nekoč so agenti UDBE na Parmovi prijeli agenta BND, Ivana Janeza Janšo. Zanimivo, da se je prijetje tujih agentov zgodilo prvič v zgodovini samostojne Slovenije. Obratno ne moremo trditi. Kar nekaj slovenskih agentov je bilo razkritih in prijetih. Zavrča in kombija ne štejem zraven, ker je šlo v omenjenem primeru za dogovorjen posel s Hrvati. To je bilo obdobje, ko so bili naši sosedje pod mednarodnimi sankcijami, ki so zajemale prepoved prodaje orožja, vojaške tehnike in opreme. Hrvati so vseeno v Nemčiji naročili in plačali kombinirano vozilo z vgrajeno vrhunsko obveščevalno opremo. Ker ga sami niso smeli prevzeti in odpeljati na Hrvaško, je to za njih storila Slovenija. V Nemčiji smo prevzeli omenjeno vozilo, potem pa sta ga slovenska agenta med rutinsko patruljo namerno zapeljala na hrvaško stran, kjer sta bila prijeta. Šlo je za zrežirano predstavo in agenta sta se vrnila domov. Vozilo je ostalo na hrvaškem. Hrvati so z vso pravico takrat smeli zaseči kombi, ki je zašel na njihovo ozemlje. Čeprav je bilo jasno zakaj gre, mednarodne institucije niso niti pisnile.  

Eden bolj sramotnih primerov se je zgodil sredi Ljubljane. SOVA je nameravala »obveščevalno« vdreti v avstrijsko veleposlaništvo v Ljubljani. Šlo je za ljubezensko zapeljevanje, klasičen vohunski prijem iz učbenikov. Agent SOVE je dobil nalogo, da osvoji srce dekleta, ki je delalo na avstrijskem veleposlaništvu. Agent je bil očitno precej štoraste narave, saj ga je tarča spregledala in prijavila varnostnim organom Avstrije. Sledilo je ponižujoče razkritje agenta in diplomatska opravičila naše države. Najbrž največji polom naše obveščevalne službe je bil poskus infiltracije Mihe Pogačnika v hrvaške varnostne strukture. Pogačnik se je v hrvaških vrstah tako dobro počutil, da se je tja celo preselil in postal »njihov«. Viri iz SOVE navajajo, da so z njim prekinili stike in sodelovanje, ko je postalo jasno, da jih zalaga s prirejenimi podatki. Danes živi na hrvaški obali in odkrito deluje proti Sloveniji.

Ljubljana je prepredena z raznoraznimi obveščevalci, pa se še nikomur ni nič zgodilo. Po vsej verjetnosti so ruska državljana aretirali, da bi iz Bruslja in Washingtona prišla kakšna pohvala ali vsaj piškotek. Ne vem kaj sta ta dva Rusa počela in kako bi lahko škodovala našim nacionalnim interesom? Po drugi strani je ta trenutek na delu v Sloveniji kup nemških, izraelskih, poljskih in nemških agentov, ki aktivno spremljajo naše igrice z nabavo oklepnikov na osmih kolesih in se vpletajo v orožarske posle naše države. SOVA jih pozna in najbrž spremlja, da bi koga aretirali, pa jim seveda ne pade na pamet. Ker bi se morala zaskrbljena Tanja Fajon potem opravičevati po evropskih prestolnicah. To pa na gre, ker so jo globalisti poslali na balkansko misijo “miru”.

Golobova ekipa za reformo zdravstva je napovedala oster boj proti korupciji. A bejžte no. Proti korupciji? Kaj ima korupcija s tem, da nimam osebnega zdravnika? Kaj ima korupcija s tem, da ne morem do nobenega specialista? Nič. Korupcija nima nič s čakalnimi vrstami. Verjamem, da je Erik Brecelj iskren borec proti korupciji. Žal težava zdravstva ni v korupciji, vsaj za bolnike in paciente ne. Razni Zemljariči in Dimniki so nesramno obogateli, ker so zdravstvenim ustanovam prodajali preplačane in predrage karkoli že. Denarja za zdravstvo je po besedah Goloba dovolj, če ne preveč. In potem v isti sapi napove boj proti korupciji. Dragi moji, to je spuščanje megle. Edini krivec za razpad javnega zdravstva je zasebni sektor. Čakalne vrste so zato, ker ni zdravnikov. Ni jih zato, ker delajo pri zasebnikih. Zasebni sektor je vse večji in vse več zdravnikov iz javnega sistema služi pri zasebnikih. Zgodba je enostavna in težava je vidna iz letala. A o tem tišina, važna je korupcija. Bešić Loredan je v startu pravilno pokazal na glavnega krivca za razpad primarnega zdravstva v Ljubljani, Jankovića in Poplas Sušićevo. Kaj je sledilo, ste videli. Ponižanje za v učbenike mafijskih botrov.  Od tistega ponižanja naprej, so iznašli staro dobro priročno težavo. Korupcijo. Zato so privlekli zraven Breclja, ki velja za glavnega borca proti korupciji. Težavo s čakalnimi vrstami in pomanjkanjem specialistov in ostalega osebja bi lahko rešili z eno potezo oz. zakonom. Vsem dvoživkam bi z zakonom ali odlokom ukinil dovoljenja za delo v zasebnem sektorju. Brez izjem! Loredan Bešić bi se moral posloviti od Bitenca ali pa od UKC. Nič od tega se ne bo zgodilo, ker je bitka zdavnaj izgubljena in stanje bo samo slabše. Na to se lahko zanesete, ker se vladajoči problema niti ne lotevajo. Katastrofalno stanje ni od včeraj. Spomnim se dvajset let nazaj, ko sem bil zaposlen na železnici. Zdravstveni karton sem takrat moral prenesti v železničarski zdravstveni dom v Ljubljani. Napaka. Ko me je bolel zob in sem šel v zobozdravstveno ambulanto, sem dobil datum čez dve leti. Sem najprej mislil, da me baba zajebava. V drugem nadstropju je kakšnih deset ordinacij. Odprti sta bili dve, datum pa čez dve leti. Pa koga vi nategujete? Isti dan sem našel zasebno ordinacijo na Kotnikovi, odprl denarnico in težava je bila rešena. Od takrat niti ne pomislim, da bi pomoč iskal v zdravstvenem domu.

Akcijski  načrt skrivačev iz Cankarjevega doma in vseslovenski protest vernikov SDS nas bo doletel. A ni že patetično gledati, kako se Janševa čreda zaletava v Goloba in njegove. Požrite že enkrat poraz in živite naprej. Upokojenci, ki jih pozivajo Tomašič, Rupar in ostali člani sekte, najbrž niso lačni. So samo užaljeni, ker SDS komunisti niso več na oblasti. Iz dneva v dan in od zore do mraka nabijajo o komunistih. Pri tem so povsem spregledali, da je SDS z Janšo na čelu postala prava komunistična partija v vsem sijaju.

Ker so ravno muzeji aktualni. Po moje si Janez Zemljarič prej zasluži spomenik, kot nek Jože Pučnik. V muzeju Janeza Zemljariča bi imeli kaj pokazati. Od UDBE, politike, pa vse do UKC, Cankarjevega doma in ostalih gradbenih dosežkov. V muzeju Janševe osamosvojitve nimajo kaj dosti pokazati o Pučniku. Koronarni obvodi? Na flašo in pristopno izjavo BND je Željko Oset očitno pozabil. Obstajajo tudi zapisniki takratne ljudske milice o družinskem nasilju. Pretepanje žene pod vplivom alkohola. Obstaja zapisnik in ovadba zaradi tatvine v podjetju, kjer je bil zaposlen. Jože Pučnik, vaš oče naroda. Kakršen oče, takšna deca.

Kaj bo in kaj ne bo naprej, ne vem. Svoje elektronske naprave moram po odredbi sodišča ta teden izročiti sodnemu izvedencu. Vključno z računalnikom. Kdaj jih bom dobil nazaj in na kaj bom pisal v tem času, ne vem. Vse je v megli. Nujno je to, nujno je ono, nujno je tretje. Denarja nobenega. Ne vem več, kje se me glava drži. Tista hej ljudje pa donacije, to ne dela. Kramp pa lopato primi. Bom, da si skopljem jamo. Samo ne vem, kdo  bo prvi not padu.         

Scroll to Top