RTV – Call of duty

Ponedeljek pozdravljen. Megleno deževen, kot se za moj praznik spodobi. Jutro mi je polepšal serviser podjetja T2. Pred kakšnim tednom sem prijavil napako. Po telefonu se nismo zmenili nič, ker smo prišli do tega, da je potrebno na vmesniku odpirat vrata (porte). Jaz bi to z izvijačem odpiral, zato je raje prišel serviser. Za kakšno banalnost je šlo, raje ne bom razlagal. Me pa zanima, kako se s temi novimi tehnologijami znajdejo starejši ljudje. En kup aplikacij na telefonu, da sploh lahko začneš gledat televizijo? Z neko aplikacijo sem danes zjutraj pomotoma vklopil televizor doma in ga navil na glas. Ko sem uro kasneje prišel domov, sem na stopnicah slišal glasbo iz stanovanja. Kaj pa zdaj dogaja? Nič mi ni bilo jasno, dokler nisem ugotovil, da je kriv telefon in aplikacija. Vlomilci najbrž ne bi vklapljali televizije.

Vikend je bil pester. Zbor podpornikov Nove24TV je minil brez izrednih dogodkov. Nikomur od starostnikov ni odpovedalo srce. Na oko se jih je zbralo dobrih tisoč, ostale številke so pretirane. Čeprav še vedno razsaja virus, veterani sekte SDS niso nosili mask na katere sicer prisegajo. Ker so vsi po vrsti iz rizične skupine 75+, bo v prihodnjih tednih naval na bolnišnice in respiratorje zagotovo enormno povečan. Včeraj sem s časovnim zamikom pogledal javljanje Aleksandra Ranta iz kraja dogodka. Sovaščan in sošolec Žana Mahniča je evforično vpil, da je vzdušje noro, da se ljudje zabavajo in plešejo. Za njim pa prizor, ki je skregan z njegovim poročanjem. Upokojenci so sedeli v klopeh in gledali v prazne mize. Ob zvokih harmonike se je zavrtel en starejši par. Zavrtel je seveda pretiravanje, ker sta se komaj prestopala. Od kje Rantu noro vzdušje, ne vem. Edina pametna razlaga je, da je bil tipček na koki.

Predstava Luke Mesca je med njegovimi prijatelji sprožila salve smeha. Dal je urin, da je dokazal svojo neoporečnost. Najbrž je bila abstinenca huda, ker za negativen rezultat na kokain mora miniti sedem dni od zadnjega zaužitja. Za travo (THC) pa vsaj tri tedne, če ne več. Jaz bi bil takoj zato, da se vse poslance, ministre in vse tri predsednike testira na prisotnost drog v telesu. Zdravniška komisija, dvakrat na leto – nenapovedan test. Kot v zaporu, ko te paznik zjutraj vrže iz postelje in v gatah pelje do ambulante. Lončka ti sicer ne držijo, se pa postopek dogaja pred očmi paznika, da ne pride do prevar. Borut Pahor zdavnaj ne bi bil več predsednik države, če bi ga kdaj v preteklosti odvlekli na test. O alkoholu pa ni govora, razen kadar ima policija akcije v prometu. V nekaterih podjetjih še danes delavcem nenapovedano težijo z alko testi. Če bi hoteli z alko testom testirali vse poslance in ministre, bi nastal upor. Kršenje ne vem česa. Eden od varnostnikov v državnem zboru mi je povedal, da se tam na veliko popiva. Od alkoholnih pijač v menzi poslanci lahko dobijo le pivo in vino. Obstaja nek urnik kdaj lahko pijejo in kdaj ne. Zato pa izkoriščajo »podporno« osebje, ki za njih kupuje alkohol in jim ga nosi v pisarne. Imam celo fotografijo enega od takšnih naročil, ki je prišlo iz pisarne poslanske skupine SDS. Z objavo bi najbrž podobno kot Janša Kajzerja, jaz namočil varnostnika. Ne želim imeti na vesti, da je nekdo zaradi moje objave izgubil službo. Lahko mi pa verjamete, da se na Šubičevi ne »šparajo«, ko gre za alkohol.

V Italijo so bile včeraj volitve. Janša je navdušeno pozdravil zmago skrajne desnice in Melonijeve. Stranka Bratje Italije je postfašistična stranka, naslednica Mussolinija in njegove politike. Zdaj pa meni ne gre v račun! Kako lahko samooklicani slovenski domoljubi, za kar se razglašajo v stranki SDS, navijajo za fašiste? Le ti bi jih ob prvi priliki pospravili s sveta? Edino pojasnilo je tudi edino logično. Stranka SDS je fašistična stranka, Janez Janša pa fašist. Se spomnite tiste pobude na Ustavnem sodišču, da se prepove delovanje stranke Levica? Zakaj nihče ne vloži pobude za prepoved delovanja stranke SDS? Se bojite fašistov? Ne slepimo se in ne zavijajmo vsega v demokracijo, svobodo govora in pluralnost. Če ima štiri tace, rep in glavo, laja in je videti kot pes, potem je to pes. Isto je s fašisti, stranko SDS in Janšo.

Očitno so ta trenutek edini, ki bijejo boj proti fašizmu stranke SDS, zaposleni na RTV Slovenija. Stavkajo precej nespretno in neopazno, danes pa bodo stavko zaostrili. Ob 19 uri bo velik protest proti tistim, ki po navodilih Janše uničujejo javni servis. Zaslužijo si vašo podporo, saj si nihče ne želi, da nacionalna televizija in njen informativni program postaneta druga Nora24TV. Urbanija je šel čez vse meje. Zaposlene šikanira in grozi jim z odpovedmi samo zato, ker profesionalno opravljajo svoje delo. Primer amaterizma Panorama je delo Janševih nastavljencev. In po tej poti bo šla vsa javna televizija, če se ne odstrani rakavo tkivo fašizma. Vsi na protest, naj vas vreme ne odvrne od državljanske dolžnosti. Ker upor proti fašistom je državljanska dolžnost.

Hvala za donacije in žarek upanja na boljši jutri! mikstone   

Scroll to Top