Right vs Left

SDS je uspela zbrati podpise za vse tri referendume. Gre za presenečenje, ker v resnici nihče ni pričakoval, da bodo podpise res zbrali. Včeraj je državni zbor potrdil družinski zakonik, Primc pa je napovedal nov referendum. Ne bo šlo Aleš, tekme je konec. Mi bi tudi povratno tekmo s Poljsko, pa ne gre. Včasih je treba priznati poraz, ne pa riniti z glavo skozi zid. Imam občutek, da na naši desnici niso nikoli pripravljeni priznati poraza. Kadar ne zmagajo, so pokradeni, ogoljufani in prevarani. Vedno in povsod. Treba jim je priznati, da ta trenutek zmagujejo na Kolodvorski, kjer je j… večina očitno položila »orožje«. In kje je zdaj ta pluralnost in uravnoteženost? Naveličan sem poslušanja o levih in desnih. Da je treba soočiti mnenje in poglede se strinjam. Dokler pa bo desno »mnenje« navadno zmerjanje, žalitve, laži in izbruhi sovraštva, hvala lepa za to. Včeraj sta se soočila Branko Grims in Janja Sluga. Dovčerajšnja koalicijska zaveznika v Janševi vladi, ki sta skupaj na vse kriplje branila Počivavškove rabote v zvezi z zaščitno opremo, sta zdaj nasprotnika. Vsaj koga drugega bi Golob lahko poslal pred kamere, ker Slugo je težko gledati in jemati resno. Bi Karla Erjavca jemali resno, če bi zdaj prestopil v SDS in začel zagovarjati domobrance? Sluga je imela še leto in pol nazaj diametralno nasprotno mnenje od tega, ki ga ima zdaj. Blišč provincialne političarke v vsej svoji bedi.

Včeraj je nekdo iz bazena SDS poklical Tomašiča in vprašal, če se lahko poroči s psom. Tomašič se je muzal, ker je baje vedel kam pes taco moli. Pred leti sem na National Geographic gledal oddajo o bizarnostih. Ženska se je poročila z Berlinskim zidom. Druga se je poročila z drevesom in se je vse dneve drgnila ob njega. Tretja se je poročila s klopco. Našel se je model, ki se je poročil z lutko, najbrž podobna budala kot Jeffrey Dahmer. Eni se doma oblačijo v plišaste igrače, lazijo po kolenih in se oglašajo kot živali. To bi bilo nekaj za Ano Jud in njenega prostovisečega predatorja Uranjeka. Ni kar ni, vse je dovoljeno. Za navodila v zvezi s poroko, ki je zanimala klicatelja, pa Tomašič najbrž ni pravi naslov. Prej Vinko iz Bleda, ki je pionir na tem področju.

Po novem največji Ukrajinec v deželi Janez Janša, se mora danes zglasiti na celjskem sodišču. Gre za prastaro zadevo Trenta, kjer je Janša skoraj nič vredno zemljišče prodal, da je prišel do luksuznega stanovanja na Mesarski cesti. Pri tem mu je pomagal Imos, ki je šel potem v stečaj. Posel je Janši pomagal speljati takratni predsednik uprave Branko Kastelic, ki je skupaj z Janšo obtožen. Ker so se z leti odnosi med vpletenimi spremenili, bo usoda Janše v veliki meri odvisna od pravnih akrobacij Francija Matoza. Zanesljivi viri poročajo, da se Kastelic minuli teden ni želel sestati z Janšo, ker mu je to odsvetoval odvetnik. Kdo bo komu kril hrbet ali kdo bo koga izdal, bomo pa še videli. Splošno mnenje je, da se Janši na slovenskih sodiščih ne more zgoditi nič hudega. Pogojna obsodba zaradi prostitutk iz RTV pa se zdi kot zajebancija. V zadnjem mesecu je Janša vsaj petkrat kršil »pogojno« s svojimi žaljivimi čivki, pa se ne zgodi nič?

Elektronska sporočila z vašimi komentarji na moje pisanje raje objavite pod rubriko komentarji. Bo več koristi, če še drugi preberejo vaše mnenje. Kar se vojne v Ukrajini tiče in neke realne ocene stanja je zagotovo najbolj verodostojno pisanje novinarja Mirka Vorkapića, ki piše za spletno stran 24UR. Na začetku ruskega napada sem na Telegramu sledil par tipom, ki sem jih poznal iz bivše agencije Black Water. V Donbasu so se pridružili prostovoljcem na strani Rusije. Telegram in Tik Tok sta bila zatrpana z njihovimi objavami z bojišča. Od Septembra naprej objav ni več. Niti ene. Razlog je lahko samo en. Vsi so mrtvi. Vojna v Ukrajini je pot v smrt za Call of Duty turiste. Ni to safari Sarajevo, dragi moji. Ukrajinci streljajo nazaj. Ukrajinsko ofenzivo je vodi ameriški general Donahue iz ameriške letalske baze v nemškem Ramsteinu, če niste vedeli.

Za konec se mi je misel vrnila na srečanje v spomin na Pučnika, kjer je Spomenka Hribar nalila čašo pelina Janši in njegovi sekti. Gorazd Pučnik je miril jezne vernike in večkrat ponovil, da bi želel kaj več slišati o svojem očetu. Jaz bi mu lahko povedal, da sem takrat z Njavrom dobil neprijetno nalogo. Po Janševem naročilu sva obiskala Pučnika, ko je odhajal v Nemčijo in mu prenesla sporočilo. Ni ga bil vesel, ga je pa pričakoval, saj se ni več slepil, kdo je Janez Janša. Še enkrat o tem pisal ne bom, mlajšemu Pučniku za z veseljem povem, s kakšno popotnico je njegov oče odšel v Nemčijo. Janša je zlo. Prej bo desnica to spoznala, prej se bo lahko vrnila na oblast. Do takrat pa lahko plešejo.   

Scroll to Top