Real & fake wars

V naši deželi dobesedno vre zaradi Nike Kovač. Bog ne daj, da se kdo ni oglasil in obsodil napad na Kovačev kolaček. Na levi so bili pričakovani odzivi vseh, ki tiščijo svoj piskrček k ognjišču 8. Marca. Desna stran je čakala odziv Janeza Janše, v katero smer naj gre tornado. Janša Kovačeve žive ne more in na temni strani Twitterja se je začel pogrom nad njo. V veliki vnemi sledenju velikemu vodji je Vinko Vasle pozabil preklopiti Twitter račun in zdaj vsi poznamo njegovo koprivo. Janši se je očitno še bolj mudilo s poniževanjem in zbujanjem dvoma, zato je spregledal, da je retvital Vinka in še njegovega Milenka nekaj ur kasneje. Včeraj je bil dan, ko ste lahko gledali delovanje SDS trol mašinerije na polno. Da ne prilivam še jaz olja na ogenj. Prerivanje, odrivanje, zmerjanje in vpitje je postal naš vsakdan. V Ljubljani so tovrstne scene postale nekaj običajnega, vsakdanjega, če hočete. Nihče več ne reagira in se ozira na to. Zato se tudi nihče od silne množice, ki je bila dopoldan na Bavarskem dvoru ni odzval, ko je primitivec vpil za Niko Kovač. Ker jo je prej odrinil, so v 8. Marcu izpeljali fantastično marketinško potezo. Napad na Niko Kovač in s prstom pokazati na Janeza Janšo. Jenull bi se lahko podpisal kot režiser, pa bi temu najbrž verjel. Seveda lahko na to gledamo kot del bitke za Erjavčevo, ker Logar je Janša, ta pa ne sme postati predsednik. Golob bi lahko bolj dostojno prenesel poraz Brgleza. Ker se vidim vsi vtikate v njegovo frizuro, se bom še jaz. Preden se je ostrigel, je imel videz ostarelega rokerja. Good. Tega, ki ga je ostrigel, bi jaz odpustil iz frizerskega salona. Golob je zdaj videti kot stara baba s kolerabo na glavi. Bad. Res katastrofa od frizure, Rudi Voller Bundesliga.

Če smo iskreni je tudi predsedniška bitka navadna katastrofa in žalost. Volitve za predsednika so kot liga prvakov v resnih državah. Tekmujejo najboljši iz panoge, torej politike. Kandidirati bi morali vsi predsedniki strank. To bi bile prave predsedniške volitve in liga prvakov. Kaj imamo mi? Logar je politik, Nataša Pirc Musar je iz druge panoge. Logar ni Real Madrid, kvečjemu kakšen Partizan Beograd v prenesenem pomenu. Pirc Musarjeva je kot sem rekel iz druge panoge in lahko kvečjemu predstavlja Gasilski oktet Slovenije. Kako naj zdaj beograjski Partizan in Gasilski oktet Slovenije igrata nogomet? Se razumemo? Se! Zato ni vsebine in je ne more biti. Kaj bi, če bi? Kot bi spraševali otroke v vrtcu, kaj bodo naročili Božičku. Boj za predsedniški stolček je pomemben za oba preostala kandidata in tiste, ki si obetajo službe na Erjavčevi. Za vse ostale je zagotovo najpomembnejši referendum o noveli zakona o RTV. Kakšna je trenutna situacija vam je znano. Janševi kadri so popolnoma prevzeli informativni program in iz njega naredili drugo Nova24TV. Zaradi omenjenega referenduma je Kovačeva tarča Janševih jurišnikov. 8. Marec je pri tistem referendumu za vodo pokazal kakšno mobilizacijsko moč ima. Nočna mora sekte na Trstenjakovi. Ko so se vključili v kampanjo v zvezi z zakonom o RTV, je bila to za Janšo vojna napoved. Že pakiram kovčke, ga je zbodla. Ta ji je odgovoril s kolažem in »war is on«. Samo še o vojnah govorimo, kajne.

Včeraj je Robert Golob napovedal vojno sovražnemu govoru. In brcnil v temo. Kje on vidi sovražni govor? Pri nas ni težava sovražni govor. Največja težava je žaljiv, zasmehovalen in ponižujoč govor. Poleg lažnih novic in bolnih interpretacij. S tem smo na družabnih omrežjih soočeni vsak dan. Sovražnega govora pa oprostite jaz ne zaznavam. Žaljiv govor ni sovražen govor. Pri nas se ljudje tožarijo zaradi razžalitev in obrekovanj, nikoli zaradi sovražnega govora. Golob je torej napovedal vojno v prazno. Edini sovražen govor, ki se ga spomin je tisti telefonski klic v oddajo Kdo vam laže Borisa Tomašiča. Zakaj ne bi napovedal vojno lažnim novicam in žaljivemu govoru? Ker je to danes nemogoče. Pod vsako objavo na družabnih omrežjih se poleg srčkov in odobravanja najdejo žaljivi komentarji nasprotne strani. Lahko komentiraš vreme, pa bo obvezno nekdo dodal, da si levičarski odpadek, lopov, domobranec, komunjara, fašist ali karkoli že. Kam se to uvršča, sovražno ali žaljivo? Morda oboje? Kako je sploh videti vojna proti sovražnemu govoru? Streljanje? Bomo s Himarsi sesuli oddajnike in serverje, ki omogočajo ljudem, da so sovražni in žaljivi? Vsaka platforma ima svoja pravila in administratorji več ali manj umikajo žaljive komentarje in vulgarne vsebine. Vojna je v tem primeru odveč. Golob se preveč druži s Krkovičem, ta pa povsod vidi vojne. Kot Nancy Pelosi. Hrvaški predsednik Milanović je pokazal pravo držo in zavrnil srečanje s to glasnico ameriških invazij po svetu. Rekel je, da v tej proti ruski gonji ne bo sodeloval. Srečanja predsednikov parlamentov v Zagrebu se je udeležila Urška Klakočar Zupančič. V čigavem imenu ona podpira Washingtonske lutke v Kijevu, ne vem? V mojem ne! Kaj imamo mi s to vojno? Zakaj nas potem ne brigajo druge vojne? Vsi silne sankcije proti Rusiji so na kolena spravile države Evropske unije. Rusom orožja, hrane in goriva ni zmanjkalo, kot nam zahodni analitiki obljubljajo od poletja. Zelenski pa ne počne drugega kot fehta za nove miljarde in orožje, kar mu zahod velikodušno pošilja. Do kdaj še? Ko bomo v Ukrajino poslali vse kar imamo in bodo Rusi vse stolkli, bomo ostali goli in bosi. S čim se bo takrat Evropa branila, če se bo Putin odločil sprehoditi do Berlina?

Nisem Zelenski, pa vseeno. Donate please. Ne bo šlo za orožje, to obljubim. Za odpravo posledic sankcij, ki naj bi prizadele Ruse, ne mene. Hvala

Scroll to Top