Prisvojitelji

Korupcija je napadla evropski parlament in njene institucije? Saj ni resna ta, ki je to izjavila. Ker EU in njene institucije so obraz te korupcije. V paniki pred novimi preiskavami je več evroposlank in poslancev začelo prazniti stanovanja v Bruslju. Ruski obveščevalci so na Telegramu objavili posnetke, kako neznane osebe ponoči nosijo kovčke iz njihovih stanovanj. Najbrž podpredsednica evropskega parlamenta ni edina, ki je doma hranila kovčke gotovine. Zapomnite si tiste iz Bruslja, ki so se najbolj zgražali, ker preiskava še zdaleč ni končana. Za zdaj je v priporu samo Eva Kaili. Ker preiskava traja že nekaj časa in so vanjo vključeni tudi bivši člani evropskega parlamenta, je SOVA zunanji ministrici Tanji Fajon dala priporočilo, naj začasno ne obiskuje držav članic EU. Si predstavljate sramoto, da Fajonovi na katerem od evropskih letališč nataknejo lisice in jo odpeljejo v pripor? Dolgoletni strokovni sodelavec našega bivšega evroposlanca pravi, da je jemanje podkupnin od nesramno bogatih interesnih skupin popoldanska obrt večine članov parlamenta. Zoran Thaler je bil edini, ki so ga ujeli in posneli. Do zdaj. Thaler seveda ni šel v zapor, ker sodi med prvorazredne državljane, imune na kazenske sankcije. Alternativne oblike prestajanja kazni, se temu reče. Na žalost vseh Albancev, ki so se pred sedmimi leti razveselili prihoda slavnega rojaka Rushitija a ga niso dočakali. Rushiti je takoj končal v hotelu Puščava. Od tam so ga vozili v službo v parlament, kjer je uspešno poniževal cagavega Cerarja.

Ženske so tu na slabšem. One nimajo svoje Puščave, ker družba ni razmišljala v tej smeri. Tanja Fajon bi v primeru aretacije in pripora končala na Igu. Tako kot nekoč Hilda Tovšak, prva prvorazredna zapornica v Sloveniji. V sobi je spala z narkomankami in morilko. Slišal sem precej zgodb, ki so jih širile tiste, ki so z njo prestajale kazen. Lahko samo rečem, da jo je Hilda resnično slabo odnesla. Medtem so njeni kolegi gradbeni kriminalci uživali doma, ob vikendih pa »roštiljali« v Puščavi in se od Snežića učili novih obrti.

V tej državi obstaja en kup res »bolanih« institucij. Prva med njimi je zagovornik načela enakosti. Do pred kratkim sem verjel, da gre za »one man« band, da so v duhu novih lgbtq časov, pač še enega svojega privlekli h koritu davkoplačevalskega denarja. Potem pa v zvezi s tisto zgubo Maljevcem izvem, da je bil v preteklosti eden od direktorjev uradov pri zagovorniku načela enakosti. Me zajebavate? Zagovornik ima celo več uradov in direktorjev pod seboj. Direktorjev za? Odgovor kolesarjenje ne šteje. Pa vi niste gladki s to novo družbeno ureditvijo. Dajte še Purgaju urad za skrajne desničarje in častilce številke 88 in nekaj direktorjev zraven. Anticepilci morajo tudi dobiti svojega zagovornika, urad in nekaj direktorjev. In vse skupine, ki zagovarjajo razne teorije zarot. Če ne bo nič iz tega, lahko tistega zagovornika načela enakosti brcnemo v rit, ker ne opravlja svojega dela. Kolikor vem, tam fajtajo izključno za ritopike, za druge enakosti jim dol visi.

Včerajšnji polfinale svetovnega prvenstva v nogometu v Katarju med Hrvaško in Argentino je imel poseben naboj. Pri nekaterih še živečih vojnih zločincih je zbudil spomin na potovalno agencijo Vatikan tours iz leta 1945. Vidi Petrovčič se čas na nacionalni televiziji nepreklicno izteka, zato ne bo imela več možnosti gostiti pravljičarja Omerze, da bi povedal kakšno na to temo. Samooklicani raziskovalec Udbe je povedal, da sta njegova vira Roman Leljak in Rado Pezdir. To je podobno, kot bi nekdo prodajal resnico o Golobu. Za vir pa navajal Novo24TV in Požareport. Zmago je včeraj odnesla Argentina. Škoda, ker v finalu ne bodo igrali z Anglijo. Repriza neke druge vojne bi bila to. Najbrž bi trak kapetana angleške reprezentance spet krasil napis GLORY HMS ARDENT. Na prvem srečanju teh dveh reprezentanc po vojni, bilo je na svetovnem prvenstvu v Mehiki 1986, je kapetan angleške reprezentance Bryan Robson nadel kapetanski trak z omenjenim napisom. Vodstvo argentinske reprezentance se je pritožilo in Robsonu je sodnik pred prihodom na zelenico odvzel sporni trak. 36 let kasneje bi vse reprezentance nosile mavrični trak, če tega ne bi prepovedal organizator prvenstva. Kam gre ta svet. Kaj bo čez 36 let na svetovnem prvenstvu? Jaz napovedujem unisex prvenstvo. Ne bo več moški in ženski nogomet, ker ne bo več razlik. Enako bo z ostalimi športi. Mešane dvojice v različnih športnih panogah so začetek te ideologije. Čez 36 let ne bo več važno ali si John ali Lia.

Naš premier Golob je včeraj nastopil v evropskem hramu korupcije. Po katastrofalnem polomu na domačem političnem parketu, je bil to najbolj neprimeren trenutek, da je šel razlagat, kaj je z državo počel njegov predhodnik. Žal se je izkazalo, da on počne isto. Kakršnikoli so že razlogi, motivi in mandat ulice, da iz policije pomeče kadre Janeza Janše, pristop in način je bil napaka. Jaz bi na njegovem mestu potrdil generalnega direktorja in pustil, da se policija sama očisti in postavi na noge. Ker vse drugo so politični pritiski in vmešavanje, pa obračajte kakor hočete. Upam, da so svetovalci vladni ekipi naročili, da molčijo in se ne smešijo več z opravičevanjem Goloba.

Predsedniška palača včeraj. Sramotno poglavje zadnji del. Urad predsednika države je naročil v izdelavo novih šest odlikovanj za tiste, ki so si prisvojili osamosvojitev. Da jih ne naštevam vseh šest. To so prisvojitelji, ne osamosvojitelji. Tista vrnjena odlikovanja so ležala v arhivu v Bata vrečki dolga leta. Ob nastopu predsednika Danila T. so arhiv temeljito pospravili. Bata vrečka bi morala končati v smeteh. Eden od tistih, ki so pospravljali, je vrečko odnesel domov. Kasneje so se ta odlikovanja pojavila na sejmu zbirateljev v hotelu v ljubljanski Šiški. Leta 2012 je zbiratelj vojaških odlikovanj Marjan F. na bolha sejmu ob Ljubljanici kupil enega od teh odlikovanj za 150 evrov. Isti vir navaja, da je bil kupec tega odlikovanja na sejmu v Šiški tudi strastni zbiralec Zmago Jelinčič. Me zanima, če bi nova predsednica vrnila odlikovanja tem prisvojiteljem naše zgodovine?

nič torej! samo za kolače gre?          

Scroll to Top