Prihodnost, ki se ne bo zgodila!

Preobrazba Goloba je bila hitra. Predvolilno kampanjo in začetek mandata je »zaznamoval« s ponižnostjo in big time hummble obrazom. Od Goloba izpred pol leta ne duha ne sluha. Postal je precej nadut, domišljav in zaletav. Če res drži, da vlada obstane ali pade zaradi zdravstvene reforme, potem bo padla. Najbrž je pravilno »bi«, ker bo po mojem zdržala cel mandat tudi, če nič ne delajo. Iz enostavnega razloga, ki sliši na ime Janša. Predsednik največje opozicijske stranke je v bistvu »free card« vlade. Požrli bomo vse neumnosti, napake, korupcijo, laži, nesposobnost in polete s Falconom, dokler obstaja teoretična možnost, da se vrne zlo.

Včeraj nas je Golob razsvetlil z nekaj močnimi izjavami. Stanje v zdravstvu ni katastrofalno, temveč ultra katastrofalno. Je pa navdušen in ponosen, da bodo javno zdravstvo reševali največji borci proti korupciji v zdravstvu. Mi pa z njim. Smeh je na tem mestu najbrž dovoljen. Če mi kdo, ki ni del navijaškega omrežja Gibanja Svobode ali član provladne četice poklicnega protestnika Jenulla pojasni, kako se je med njimi znašel dr. Keber? Kakšno igro igra on? Lobist katere grupacije je? Zraven najdemo Šabedra. Od Semenarne na vrh UKC, od tam na čelo ministrstva za zdravje in v naročje Janše. Zdaj bo skupaj s Kebrom, Brecljem, Bešić Loredanom (beri Bitencem) in Golobom reševal zdravstvo? Kdor je pozorno poslušal Goloba, je dojel bistvo. Gre za reševanje denarja, ki ga dobesedno pokradejo deležniki. Denarja, ne zdravstva. Če mene vprašate, bo stanje še slabše. Tiste pol milijarde, ki se ukrade na leto, bodo pokradli še naprej. Le Božo Dimnik in podobni bodo dobili nove partnerje za krajo, tokrat iz Golobovih vrst. Za to gre, za denar. Spomnite se, kako so z Janševo vlado h koritu prišli tatovi iz vrst SDS, SMC in NSi. Covid je bil odlična priložnost, da so oropali državno blagajno. Od zaščitne opreme do astronomskih dodatkov zdravnikom, ki so v resnici gledali v zrak ali pa delali pri zasebnikih. Poleg številnih desnih parazitov, ki jih je Janša zasipal z denarjem. Sprašujem se, če smo mi isti kot Janševa sekta. Naj kradejo, samo da so naši miselnost?

Gledam včeraj TV Dnevnik. Golob, Kosovo, financiranje volilne kampanje tam, nakazila in kupi gotovine, ki naj bi jih dobil Golob nazaj. Ukradene iz GEN-I seveda. In potem vir, slovenski novinar Luka Perš. Kaj bo zdaj povedal, ker tole ni Nova24TV? Jaz sem kliknil na Erar in videl, je zajecljal. Ne vem Dnevnik, je tole resno ali zadnji udarci iz obupa? Izberite si žrtev. Torej nekoga, ki ga ne marate. Podatek, kje je zaposlen, je pomemben. Potem v Erarju poiščite podjetje ali ustanovo, kjer žrtev dela. Izberite si katerokoli finančno transakcijo in potem je meja domišljiji in lažem samo še nebo. 8. Marec lahko z lahkoto obtožite, da jih financira tuja teroristična organizacija, zaradi donacije iz tujine. Da o finančnih tokovih na desni potem, ko so izgubili madžarski kapital, raje ne začenjam. Golob se bo polomil na zdravstveni reformi, ne na izmišljenih aferah tipa Branko Masleša diploma.

Naš obrambni minister Marjan Šarec mora imeti precej oprano glavo. Jasno je, da o vojski in obrambi nima pojma. Namesto njega bi bila lahko na položaju obrambne ministrice katerakoli snažilka, ki dela v stavbi ministrstva. Razlike ne bi bilo nobene. Zato pa so svetovalci, ki naj bi nekaj vedeli. Šarcev svetovalec je Dobran Božič. Za tiste, ki ne veste zakaj gre. Božič je bivši načelnik general štaba, eden najbolj nesposobnih kadrov, ki so vedrili v SV. Zaprisežen honorarni lobist ameriške orožarske industrije in uslužni izvrševalec želja NATO pakta. Pripada krilu vojnih jastrebov, ki navijajo za odkrit spopad NATO pakta z Rusijo. Do popolnega poraza in uničenja Rusije. Zelenski je pod vplivom istih drog. Kdorkoli iz njegovega kroga podvomi v smiselnost te vojne in klavnice na frontah, je označen za izdajalca in konča za zapahi. Ukrajinska stran sproti ažurira spisek izdajalcev, ki je objavljen na Telegramu. Na njem je že več kot 200.000 oseb. Za zadnjo tragično nesrečo s helikopterjem, kjer je življenje izgubil njihov notranji minister in člani njegovega kabineta, je Zelenski obtožil Rusijo. Ruska raketa naj bi sestrelila helikopter? V resnici je šlo za usodno napako pilota. Človeški faktor, ne pa ruska raketa. Posnetki iz Soledarja in Bahmuta, ki jih objavljajo ruski borci in Wagnerjevci na Telegramu so pravi obraz vojne. Neusmiljeno pobijanje in neizmerno sovraštvo. Vojnih ujetnikov ne poznajo. Kdor odloži orožje in dvigne roke, ga na mestu zverinsko ubijejo. Smrt preži na vsakem koraku. Ranjene vojake, ki so obležali na bojišču, pobijejo z bombami, ki padajo iz dronov. Enota tujih borcev mednarodne legije, ki še brani Bahmut, bo v naslednjih dneh dobila okrepitve iz Slovenije. Enote Wagnerja so zaradi tega že ustavile ofenzivo. Na prvo črto fronte v Bahmutu prihajajo Jelko Kacin, Dobran Božič in Borut Pahor. Zelenski je sicer prosil, če mu Janša pošlje svojo para vojsko strelskih društev z Mahničem in Njavrom na čelu, pa Janez ni odgovoril. Odkar ni več predsednik vlade, mu dol visi za Ukrajino. Na Trstenjakovi pravijo, da Janša še danes obžaluje, da je lezel v rit Zelenskemu, ker mu je zaradi tega Orban obrnil hrbet.

In kaj bomo zdaj? Prihodnost je tako črna, da bolj ne bi mogla biti. Za ene bolj, za druge manj. Sestaviti mesec z mesecem je vse bolj znanstvena fantastika. Non stop stroški, minusi in skrbi. Tema totalna povsod. Pred zoro je najbolj temno, pravijo. Če pride zora? Tisti bolj pesimistični pravijo, da se najbolj stemni pred smrtjo. Da iz tiste teme ne prideš več. Bomo videli kaj bo iz te teme.

Kako je zdaj z osebnimi zdravniki? Če sem prav razumel, mi ni treba narediti nič. V naslednjih dneh me bo poklical Golob in mi povedal, kdo je moj zdravnik. Tako je obljubljeno. Če sodišče od tebe zahteva, da v treh dneh predložiš neko zdravniško potrdilo, ki ti ga lahko izda samo osebni zdravnik, ki ga nimaš. Kaj lahko narediš? Pokličeš Goloba, bo on napisal potrdilo. Druge ni.

Najbolj lažnivi poslanec ever Branko Grims medtem sprašuje vlado, kako bo zaščitila državljane pred ilegalnimi migracijami? Ajde Branko ne seri. Tako kot vaša vlada. Meje bodo neprodušno odprli, ha ha. Ne menjaj zdaj teme Branko. Še vedno nismo razrešili poskusa umora in napada z biološkim orožjem nate, ti pa že z migranti? Smrdi tole.

help

Scroll to Top