Potniki in pomožni policist

Prvi dnevi novega leta! Nič veselega in srečnega se ne dogaja. Novoletne želje se še niso prijele. Januar bo naporen v vseh pogledih, se mi zdi. Četrti dan v letu in še nobene afere? Na desni popuščajo. Golob in Klakočar Zupančič sta še vedno glavni tarči, zato je pod lupo vsak njun korak in izjava. Zakaj ga ni bilo na meji s Hrvaško in kje je dobil bel puli? Kaj je Urška počela na Dunaju, kje je dobila karto in kako je tja prišla. Če z vladnim letalom, koliko to stane? S tem se trenutno ukvarjajo desni poštenjakarji. Od volitev je minilo skoraj osem mesecev. Sekta pa še vedno ni prebavila, da so izgubili. Golob, Fajonova, Šarec in Klakočar Zupančičeva zasedajo položaje, ki jim med drugim pripada tudi ugodnost prevažanja z vladnim letalom Falcon. Vse prejšnje vladne ekipe, predsedniki in ministri so se vozili z njim. Zato ne postavljajte neumnih vprašanj, koliko to stane davkoplačevalce. Vidim, da še vedno hudo peče, ker se puklasti, Zdravko, Aleš, Matej in Anže ne vozijo več s Falconom. Če povem, da je eden od članov osebja vladnega letala izjavil, da so »novi potniki« precej bolj sproščeni in človeški, kot prejšnja »ekipa potnikov«, sem povedal dovolj. Janša in Hojs sta bila najbolj nezaželena potnika za posadko. Še vedno je živ spomin na tisti let izpred 10-ih let iz Grčije v Slovenijo. Po pristanku je Janša v letalo poslal svoje varnostnike, ker je verjel, da je dogajanje v potniški kabini posneto. Zaman so ga prepričevali, da se nič ne snema. Paranoja, da bi morebiten posnetek dogajanja v potniški kabini prišel v javnost, je bila takrat na višku. V Drnovškovih časih so tehniki SOVE večkrat obiskali letalo, preden se je z njim peljal kakšen pomemben gost. Najbrž takrat ni pomislil, da bo zaradi tega v javnost prišla zgodba, da je dal s Falconom iz južne Amerike pripeljati nekakšnega vrača ali zdravilca. Kako je danes s tem in vohunjenjem na letalu, ne vem.

Kaj se dogaja s slovensko policijo? Zna se namreč zgoditi, da vas ustavi in legitimira nihče drug kot Darko Njavro. Ni zajebancija. Pri svojih 52 letih je uresničil svojo otroško željo, da bi bil policist. Viri iz policije navajajo, da je Njavro decembra 2022 položil izpit za pomožnega policista. Če bi to storil pred letom dni pod Janševo vlado, bi recimo »razumel«. Kaj Njavro išče v policiji pod vlado Goloba, je precej nenavadno. Še en SDS krt v modri uniformi! Glede na svoj kazenski dosje in odprte kazenske postopke, tole smrdi do neba. Bobnarjeva in Lindav očitno nista razumela sporočila predsednika vlade in večine volivcev. Očistite policijo SDS krtov, brez izgovorov, da ni krivdnih razlogov. Oni pa v policijo privlečejo še nove? Pripadnost SDS je krivdni razlog. Če ni nič zagrešil, pa še bo. To so speče celice sekte oz. vohuni. Janša jih je nastavil povsod po državni upravi. Po dogodku s Kajzerjem ima Janša manjšo težavo. Nastavljenci mu v strahu pred podobno usodo, ne pošiljajo več dokumentov, fotografij in informacij. Vse več jih verjame, da je z Janšo tokrat res konec in iščejo pot do golobnjaka svobode.

Novo leto je samo še spomin. Okrašena jelka 4. Januarja ni najbolj primerna dekoracija v tem času. Glava me boli od vseh skrbi in prisotnost jelke me živcira. Baje obstaja neko pravilo, do kdaj to stoji. Ko sem bil otrok je pri nas doma jelka stala še cel januar. Danes nimam volje ampak do konca tedna bom to pospravil. Ta teden poteče registracija za avto, me je spomnila draga. Krasno, še en udarec več. Januarjev nikoli nisem maral. Letošnjega še posebej ne maram. Najbrž brez veze, da nadaljujem s tem pisanjem, ker samo slaba energija in jeza sekata iz mene, če razumete. Gremo naprej.

Jutri je nov dan …       

Scroll to Top