Pogreb Janševe televizije

Pogreb Janševe televizije, bi na kratko lahko povzel včerajšnje praznovanje ali žur ob 7 obletnici Nove24TV. Moja prva misel je bila; Niti toliko občutka nimajo, da so šli to sramotno pogrebščino prenašat na svoji t.i. televiziji. Verjamem, da so bili v startu veliki načrti in želje. A projekt se je izrodil v primitivno strankarsko televizijo, ki jo ne gleda nihče. V resnici gre za tv program Borisa Tomašiča, ki v treh »različnih« oddajah goni isto temo. Napada vlado in njene najbolj izpostavljene člane. Napada komuniste in poveličuje Janšo. To je ves koncept te televizije. Temu primerno je tudi maloštevilno gledalstvo. Včeraj ste jih videli na t.i. žuru ob rojstnem dnevu Nove24TV. Najmlajši obiskovalec žura je imel 82 let. Videti je bilo kot zasedanje stanovalcev v domu za starostnike. To je publika Borisa Tomašiča. Zelo stari ljudje iz podeželja, ki v sebi nosijo zamere do bivše države in komunizma. Kdo še danes izkorišča in zavaja še živeče, ki so bili nekoč žrtve komunizma, pa vsi dobro veste. Dragi moji SDS-ovci. Še vaš bivši zmešani kamerad Rupar je ugotovil, da je največji bazen volivcev upokojenski. Ne pa nekaj sto zagrenjenih starih ljudi, penastih na rdečo zvezdo in Tita.

Zabava medijske hiše? Več ali manj so si te zabave podobne. Na vratih dolgonoge silikonske hostese v mini krilih, v glavnem prostoru pa mične dame na pladnjih nosijo šampanjce in prigrizke. Firbci se pasejo okoli skupinic pomembnežev, ki so se prišli pokazat in vzvišeno srebajo svojo penino. Ob zvokih najmodernejše glasbe se razdeli nekaj nagrad in potem se zabava nadaljuje v okoliških lokalih in diskotekah. Zdaj si pa zamislite, da bi Nova24TV priredila pravi žur z vsem, kar sem zgoraj naštel. Koga bi najprej kap? Prve stare mame ali kakšnega ateka, ki jošk ni videl 30 let? In brez stolov. Kje ste videli stole na zabavi? Brez stolov bi bila huda, ker se jih je pol dobesedno privleklo v tisto obskurno šolsko dvorano v Stični. Šola v Stični, halo? Medijske hiše imajo zabave v diskotekah in temu primernih dvoranah, ne pa na vaških osnovnih šolah. Na takšnih zabavah gre vedno nekaj sto gramov belega prahu v nosove. Na zabavi Nove24TV dilerji ne bi zbrali niti za kavo. Najbrž bi ob prihodu tako izstopali, da bi Tomašič klical policijo. Joj, ni več Hojsa tam. Ne vem, če bi koga klical.

Tista Tomašičeva oddaja Kdo vam laže, je navadna psihiatrija. Pacienti s hudimi duševnimi težavami kličejo psihiatra za desničarje Tomašiča. Hude težave so ta trenutek Golob, Levica in obvezni komunisti. Psihiater posluša, kima, spodbuja in na koncu svetuje. Treba je iti v Ljubljano, je največkrat povedan nasvet Tomašiča. Ni zime za Goloba in golobnjak pri tako iztrošeni in propadli SDS. Včasih se iz psihiatra prelevi v vedeževalca Blaža in takrat napoveduje propad vlade in vstajenje Janše. Da lažje zaspijo brez Sanvalov.

Bolj kot polomija Nove24TV, so me presenetile izjave ljudi, ki se imajo za intelektualce. Če je nekaj drek, če smrdi in izgleda kot drek, potem je drek. Nima to veze ali leži na levi ali desni. Drek bo vedno drek in vedno bo smrdel. Pravijo, da je včeraj zasmrdelo v Planici. Katastrofalen obisk je prišel reševat sam oče Planice, kot je svojega šefa poimenoval Branko Grims. In napovedal interpelacijo vlade. V Planici? Žal mi je, da nimamo pokončnih novinarjev, ki bi ga morali v Planici enostavno ignorirati. Čudež, da si po vsem, kar nam je počel dve leti, sploh upa med ljudi. Aja, ljudi sploh ni bilo. Zato si je vodstvo sekte z njim na čelu drznilo oditi v kraj, ki ga je povil Janez Janša.  

Moja ugotovitev po večletnem preučevanju vedenja privržencev Janše temelji na dejstvih. Janšizem ni politično gibanje ali ideologija. To je bolezen. Gre za diagnozo hudih duševnih motenj in psihičnih stisk. Prvo znamenje je pretirano mahanje z zastavo, poveličevanje osamosvojitve in Janše.  

Scroll to Top