Podrum JJ

Prvi November je minil brez presenečenj. Vsak je romal k svojim. Pahor je pri tistem zidu, kjer je bila nekoč legendarna diskoteka Babilon, še zadnjič v svoji karieri položil venec razkola. Zid je sramota Ljubljane. Nobene sprave z izdajalci, domobranci in njihovimi podrepniki ne kupimo. Spravo si zatlači v rit, odhajajoči gospod predsednik. Zid vabi grafitarje, oni pa nič. Bo treba Banksy-ja zvleči v Ljubljano, ker prazna sramota nujno potrebuje grafit. Odhod Pahorja iz predsedniške palače bo nekaj najboljšega, kar se je ali bo deželi zgodilo letos. Titulo bi si sicer zaslužil Golob in stranka, ki jo je kupil od Jureta Lebna. Konec koncev je Gibanje Svoboda pregnalo Janšo in njegove fašiste iz oblasti. Je pa tako, da so golobčki gromozanski kredit, ki so ga dobili 24. Aprila, več ali manj zapravili.

Mračne sile je na Urhu preganjal ljubljanski šerif Zoran Janković. Očitno Jankovića v sedlu drži edino to, da je vedno na pravi strani zgodovine. Ljubljana je v zadnjem desetletju in pol postala pravi Newark  v malem, Janković pa nedotakljivi Tony Soprano. Podobno kot bo njegov veliki sovražnik Janša do smrti predsednik SDS, bo on do smrti župan Ljubljane. Policija in tožilstvo sta obupala nad sodišči, kjer je Zoran pravi John Gotti, teflonski don. Ovadb mu več ne pišejo, raje hodijo z njim na kavo. Znana kriminalistka v pokoju Katja Bašićeva, sicer mati tožilke Žgajnerjeve, je v lokalu Zvezda omizju prijateljev izjavila, da je hčerko poučila o osnovnih stvareh v življenju. Ne zaletavaj se v Zorana, ker je naš. Blanka Žgajner je poslušna hči, zato se Zoranu ne zgodi nič. Še na dolga leta Zoran.

Je pa tako. Raje imam lopova Jankovića za župana, kot kakšno domobransko pizdo ali norca tipa Primc. Moje mnenje delijo številni meščani, zato za Jankovića ni zime. Zima je na RTV. Zadnjič je pri Možini gostoval Peterle in navdušil desno srenjo. Sem šel pogledat kaj je govoril, ker je požel številne pohvale iz desne. Kje ste bili do zdaj g. Peterle, ga je nagovorila zvesta navijačica mračnjakov, gospa Erika Planinšec, ki ni trol! Če je Eriko navdušil, je moralo biti hudo, sem si mislil. Hvala za funkcijo časovni zamik, da lahko »after« pogledam kar me zanima. Peterle in njegov oče domobranec. Možini je tekla slina, če niste opazili. Peterle je predsednik VSO. V času osamosvojitve in desetdnevne vojne je bil Lojze navadna pička. To vam povem iz prve roke. Nekoč sem o tem pisal v Special blogu, ki je zažgal Slovenijo in mi ustvaril dosmrtne sovražnike. Zakaj? Ker sem napisal par resnic o osamosvojitvi in desetdnevni vojni, ki se ne skladajo z agendo samooklicanih osamosvojiteljev.

Bil sem zraven.Od prve sekunde. Zraven njih, ki so se skrivali v Cankarjevem domu. Specialna brigada Moris je bila zadolžena za varovanje državnega vrha in posebne operacije. V najbolj kritičnih trenutkih desetdnevne vojne je predsednik vlade Lojze Peterle jokal v tretji kleti Cankarjevega doma, notranji minister Bavčar pa se je drl nanj; » Zberi se, tole ni Ognjišče«. O Bavčarju kar se mene tiče vse najslabše, lopov od glave do pet. Kar se tistega časa tiče, je bil edini poleg Jekla Kacina, ki je imel jajca. Peterle je v glavnem molil in jokal, Janša je navijal za totalni spopad, Kučan je miril in pritiskal na Rupla naj aktivira vse mednarodne akterje, Bavčar pa se je takrat izkazal kot inteligenten mož. V operacije na terenu se ni vtikal, ker je v popolnosti zaupal poveljniku specialne enote Vinku Bezniku, ki je te dni preminil. Nasprotno od Bavčarja se je obrambni minister Janša aktivno vpletal v poveljevanje enotam na terenu. Znano je, da so poveljniki občinskih štabov zavračali ukaze Janše, kar je slednjega neznansko jezilo. Zato je dajal ukaze specialni brigadi Moris, kjer poveljnik Krkovič ni imel pomislekov okoli izvršitve. Sestrelitev helikopterja JLA, ki ga je pilotiral sodelavec TO Toni Mrlak, je ena od posledic Janševe samovolje v kleti Cankarjevega doma in njegovega dokazovanja ostalim skrivačem. Klet je večni spremljevalec Janeza Janše v življenju. Zaradi revolucionarnih idej ga je oče domobranec mlatil s pasom in zapiral v klet. Najbrž je vedel, da zapira šiptarskega pankrta. Druge razlage ni za ta nasilen odnos do sina Ivana, ki raje sliši na ime Janez.

Mladi Janša je bil navdušen nad JLA in »tekovine revolucije«. Zato je rosno mlad postal sodelavec KOS. Za tiste, ki ste premladi, to je kratica za protiobveščevalno službo JLA. Soliranje s tistim dokumentom, Mladino in Borštnerjem ga je pripeljalo v vojaški pripor. Spet je končal v njemu ljubi kleti. Kot zvestemu sodelavcu KOS mu ni bilo hudega. Čufti, sladoled in sirov burek so bili na dnevnem meniju. Dali so mu celo televizor v zaporniško celico. Napaka JLA. Janez je na tv videl, da cela Slovenija protestira in se zbira na Roški. Prenehal je sodelovati s KOS in spet končal v kleti. Tokrat na Roški. Klet, večna klet. V času, ko je MORS prvič vodil Janez Janša, smo imeli v kleti bivšega internata na Kardeljevi pl. svoje prostore. Iz te kleti smo načrtovali nekatere akcije, ki so pripeljale do finala v Depali vasi. X let kasneje ima Janez svojo klet na Trstenjakovi. Tam je njegov hišni prašiček Žan Mahnič zbral virtualne bojevnike nove dobe. Janez bo svoje življenje najbrž končal v kakšni kleti. Kako je že končal idol slovenske skrajne desnice Adolf Hitler? V kleti si je preluknjal glavo. Just tip Johny!

Nekaj bom odkrito priznal. Leta 1991 sem bil rosno mlad in o zgodovini nisem vedel dosti. Me ni zanimala, niti se nikjer ni omenjalo sramote naroda, domobrancev. Če bi takrat vedel, da vse skupaj poganja izdajalska domobranska golazen, bi odložil orožje in šel v Grčijo na morje. Še danes mi gre na bruhanje, ker nisem vedel. Sedel sem v pisarni prvega generalnega tožilca v Sloveniji, pa mi nihče ni povedal, da je to izdajalska podgana, uvožena iz Argentine. Še danes me je sram, da sem mu dal roko.

Volitve? Sem že povedal. Klon Janše in wanabe Angela Merkel sta svetlobna leta od tega, kar si jaz predstavljam za predsednika države. Izbira, ki nam je na voljo je katastrofalna. Mali fašisti, ki mu ni problem zatajiti dedka in odvratna odvetnica, ki pooseblja rop države. Izvolite, to niso moja volitve. To ni moja država. Boril sem se za samostojno Slovenijo, ne za fašistično kolonijo zahodnega kapitala in interesov.

Če vam ta spletna stran »sede«, odprite virtualne tošle. V štacunah hočjo dnar, ne lajke.   

P.s. ni volitev za Lojzeta, zato nima raka. Čebelar je trikrat čudežno ozdravel. Vrečke za bruhat namesto mask! Hvala Asta.  

Scroll to Top