Podgane in orožje

Včeraj smo prišli do konca. Končal se je sodni postopek, ki ima korenine v letu 2012. Šlo je za zadevo razžalitev in obrekovanje. Tožnik je imel poleg omenjenega še kup finančnih zahtevkov iz nekoč izrečenih zamudnih sodb. Skratka, po njegovem mu dolgujem celo premoženje. V zaključnih besedah je tožena stran zame zahtevala leto dni zapora zaradi razžalitve in pol leta zapora zaradi obrekovanja. Sodišče naj kazni združi in mi izreče enotno kazen leto dni in pet mesecev zapora. Za dva stavka, 17 mesecev zapora? Ne vem, če se je kaj podobnega že zgodilo na svetu? Mogoče v Rusiji! Uro kasneje je bila izrečena sodba. Pogojna kazen 5 mesecev, plačilo sodnih stroškov in plačilo sodne takse. To je to, konec.

Zdaj je uradno, trgovine z orožjem v Sloveniji ni bilo. Jaz sem o tožniku v tekstu pred več kot desetletjem zapisal, da je na mestu, ki ga je zasedal, vedel za trgovino z orožjem, »pokril« Janšo in zavajal kriminalistično službo v smislu prikrivanja omenjene trgovine. Sodnica pravi, da gre za obrekovanje. V Sloveniji nihče ni bil pravnomočno obsojen zaradi trgovine z orožjem, je sodnica povedala v obrazložitvi sodbe. Iz tega sledi, da trgovine z orožjem ni bilo in ste tožnika obrekovali. Zraven je dodala, da je premlada, da bi vedela kaj se je takrat dogajalo. Trgovine z orožjem ni bilo in pika.

Za stavek; »da ostalih odprtih postopkov s podganjim tropom ne bom komentiral« sem kriv za razžalitev. Tožnik se je v tem stavku prepoznal? Sodnica meni, da je oznaka podgana objektivno žaljiva, kar pomeni kazniva. Spomnil sem se Svetlane in njenih stihov o podganji stranki, kjer zanjo veljajo neki drugi zakoni. Politična satira je posebej zaščitena pravna kategorija, je slavna pesnica poučila predsednico države, ki je vihala nos nad njenimi verzi. Naj jaz obe poučim, da sodišča o tem ne vedo nič. Če boš nekoga označil za podgano in zaradi tega končal na sodišču, boš kriv. Ali pa ne? Odvisno kdo si!

Vinko Vasle je pred desetletjem na sodišču za največjo lažnivo svinjarijo, ki jo je kadarkoli spisal, enostavno izjavil, da gre za gloso. In preživel. Za precej manj pikantno in nedolžno gloso sem bil jaz obsojen. Zdaj bo nekaj časa mir s sodišči, dokler ne pride na vrsto sojenje zaradi filma »V imenu resnice«. Preden bo zadeva pravnomočna in se bodo stvari na finančnem področju normalizirale, bo trajalo nekaj dni. Zato vas spet nagovarjam za donacije, da preživim do takrat. Prosim.

Na RTV Slovenija nič novega. Peščica zvestih kadrov Janeza Janše še naprej uspešno uničuje javni servis. Najbrž nisem edini, ki preverja na daljincu in ekranu, da se nisem zmotil in gledam Novo24TV. In kaj počne vlada? Nič. Dobesedno so vrgli puško v koruzo, kar se nacionalne televizije tiče. Ne vem, kaj bi bilo še potrebno, da bi vlada iz krivdnih razlogov vse skupaj pometala na cesto. Nič, ker so izpolnili že vse krivdne pogoje, da letijo na cesto. Vlada nima jajc za odkrit spopad z ostanki »Janšizma«, to je težava.

Na Policiji sta se Bobnarjeva in Lindav uprla navodilom Goloba, zato ju ni več. Poklukar in Jusić sta dve brezbarvni figuri, ki bosta poslušno »spucala« policijo po željah vladajočih. Še enega Poklukarja in Jusića na Kolodvorsko, pa bo. Vlada, ne se hecat z javno televizijo. Če kaj, vam volivci ne bodo odpustili poraza v tej bitki. Ker je vlada kapitulirala, so apetiti janšistov še večji. Zdaj stegujejo lovke čez cesto, kjer domuje javni radio. Ta še enega Vasleta zagotovo ne bi preživel. V oči bode, da vlada beži od te bitke. Dobro, bežijo od večine bitk in se skrivajo za »analizami in taktiko«. Letos se samo pripravljajo, pravijo. V boj grejo naslednje leto. Jebeš takšno nesposobno vlado. Potem se ne čuditi, če Tanja Fajon uboga Klausa Schwaba in ne Goloba.

Upogljivi kot smo, bomo kmalu del novega svetovnega reda. Dobesedno. SEF ima načrt za nas in vso človeško raso. Prva točka je popolni nadzor nad obnašanjem. Ljudje bomo postali »predmeti« za štetje, kategoriziranje, manipuliranje in kontroliranje. Močni in najpametnejši bodo vladali vsem ostalim. »Strokovnjaki« za klimatske spremembe nam bodo ukazovali, katero vrsto energije lahko uporabljamo. Drugi nam bodo ukazovali, kakšno hrano lahko jemo in kdaj. Kup strokovnjakov izbrane elite bo odločalo o vsem v našem življenju. Kaj so prave informacije in kaj laži. Mojstri za rasna vprašanja bodo odločali, katera rasa bo imela privilegij in katere bodo izbrisane. Svet gre v temo, to je dejstvo. Obvezno cepljenje za Covid je bil samo prvi korak v to smer.

Jutri je 8. Marec, svetovni dan žena. Najbrž ne bo šlo brez ekscesov. Golob bo najbrž spet čestital ženskam in vsem, ki se identificirajo kot ženske. Torej ministru Maljevcu, Janezu Aljančiču, fenom Fotopuba in podobnim. Meni ta praznik že nekaj časa ne pomeni nič. Najbrž tudi moji partnerki nič, ker jaz se do nje obnašam, kot da je vsak dan 8. Marec. Za ostale pa ne vem.

Kam bo jutri Rupar nesel rože? Svoji Bebi ali svojim prostitutkam v motel Medno? Fotografi bodo na preži. Pavle je ja novo upanje desnice. Potem veste kako globoko je zabredla desnica, da stavi na tega neuravnovešenega kriminalca.

Prošnja za donacije

Scroll to Top