Pleš, pleši siv golob. Kak bom plesal, če sem bos

Pleši, pleši siv golob, kak bom plesal, če sem bos? Ljudje ne plešejo več, ker je utihnila glasba. Tako enostavno je to. Kaj bo zdaj storilo vodstvo kolesariata, ko je postalo jasno, da na policijo politično pritiska Golob? Iz javno dostopnega poročila je razvidno, da je Golob z Bobnarjevo komuniciral, kot med seboj komunicirajo prijatelji. Pozabil je na temeljno dejstvo, ki bi ga tip njegovega kalibra moral vedeti. Policaj ostane policaj. Zdaj, ko je od policajke in prvega policaja dobil pendrek v hrbet, si bo to zagotovo zapomnil. Spor okoli varovanja predsednika vlade in vloge Miloša Milovića je še en dokaz več, da je policija prestreljena s političnimi nastavljenci.

Preden je Golob postal premier, se je obdal z ljudmi, ki jim zaupa. Na sporni sestanek z Bobnarjevo in Lindavom je pripeljal Milovića. So what? Od kje ta policijska oholost in nadutost? Ni iz sistema, ne bom se pogovarjal z njim? Ne bo se pogovarjal s predsednikom vlade, ker je odgovoren ministrici? Kam smo prišli? Da šef države ne sme na pogovor poklicati državnega uslužbenca. Da se vam ne bo zaletelo od integritete slučajno. To, kar je Milović svetoval Golobu in so izpeljali, je  najbrž najboljša poteza v zvezi z varovanjem. Vam bom v nadaljevanju povedal zakaj.

Ko je bil predsednik države Milan Kučan, smo mu večkrat sledili in opazovali dogodke in srečanja, kjer se je pojavljal. Za vsak slučaj, da česa ne zamudimo ali morda kaj koristnega ujamemo. Če je Janša dobil namig, da se bo Kučan v neki zidanici zvečer dobil s prijatelji, smo potrebovali nekaj minut, da smo izvedeli za to lokacijo. Vedno smo imeli nekaj zvez v centru za varovanje in policiji. Dovolj je bilo, da si aktiviral pager in počakal na klic. Kje je Clio? Clio je bil vzdevek za Kučana. Tam so vsi vedeli, kje so njihovi kolegi. Rutino tega dogajanja je prekinil Janez Drnovšek. Fantje iz centra za varovanje so bili naenkrat odrezani od informacij, ker je Drnovšek formiral samostojno skupino izven sistema policije. To nam je povzročilo nemalo skrbi in obilico dodatnega dela, če smo hoteli izvedeti kje je Drnovšek in vohljati okoli njega. Kot nekdo, ki je v imenu zloglasne skupine »paravomo« nadzoroval tri bivše predsednike lahko rečem, da je imel dr. Drnovšek dobro varovanje in daleč najboljšo protiobveščevalno zaščito. Na slednjem so pogrnili vsi. Z ustanovitvijo lastne skupine za varovanje je Golob poskrbel prav za ta element. Protiobveščevalno zaščito.

Kot Adolf Eichmann, vpije Urška s krvavo rdečimi očmi. Strašljivo. Žensko, ki je popolnoma izgubila stik z realnostjo, bo moral Golob umakniti, če noče še naprej izgubljati podpore v javnosti. Lahko še tako mižite ali gledate stran. Dejstvo je da Gibanje Svoboda postaja to, kar je SDS na desni. Poslanska skupina GS je kot en mož, bi rekel Slavko Kmetič. Lik Goloba braniti za vsako ceno, tako kot na drugi strani velja za Janšo. Še Luka Mesec je v tej koaliciji postal to, kar je bil Tonin v Janševi. Molčeč kimavec. Kdo bi si mislil, da se bodo kdaj v istem čolnu znašli Tanja Bobnar, Žan Mahnič in dobršen del civilne družbe? Nimam kaj dodati. Ni mi pa jasno, zakaj se z istimi vatli in prijemi ne lotijo RTV Slovenija. Obračun s prejšnjim režimom mora biti temeljit in neizprosen. Če vsa zdaj skrbijo človekove in ustavne pravice tega zla, ste navadni hinavci. Isti kot Tatjana Bobnar. Za Goloba bo najbolje, da pogasi ta požar in ne neti novih, sicer ga bo ljudstvo vrglo v koruzo.

Pustimo politiko. Nogomet je poleg politike najbolj priljubljena zadeva. Svetovno prvenstvo v Katarju se izteka in naši sosedje Hrvati so spet v polfinalu. Športni program nacionalne televizije je imel v svoji zgodovini precej boljše komentatorje, kot je trenutna ekipa. Sem že pomislil, da je sekta okupirala še športno uredništvo, pa nisem nikjer opazil Svetine. Lik iz Domovine ima med pripadniki sekte najbrž daleč najboljše izkušnje s športnimi prenosi. Urbanija bi ga zagotovo poslal na svetovno prvenstvo, če to ne bi  bilo v Katarju. Če bi ga tam ujeli, da med prenosom masturbira na nogometaše, bi ga najbrž obesili. Rizik je bil prevelik, zato je Svetina ostal doma. In navadna laž je, da mu je sperma brizgnila v oko.

Za konec ena sveža ugotovitev. Stojim pred delikateso. Dialog med prodajalko in žensko mojih let je šel približno takole. Kruh, salama, še sir boste ….! Za njo oz. pred mano je na vrsti starejša ženska. Dialog je šel drugače. Ta kruhek, pa sirček, boste še sarmice in krompirček ….? Torej, ko te ljudje začnejo nagovarjati kot enoletnega otroka, si na koncu poti. Zakaj se starimi ljudmi pogovarja kot z otroci ali bebčki, mi ni jasno. Meni bi bilo to ponižujoče. Razen, če je iz ust moje drage. To ima potem čisto drug pomen. Aja, Hej ljudje je nova črna za saj veste kaj. Večina temu pravi fehtanje, če ne gre za njih ali njihove. Kakorkoli že!

Hej ljudje 😉  

Scroll to Top