Modra bratovščina in BMW

Joj, če deset minut razmišljam kaj naj napišem, je najbolje da ugasnem računalnik. Pa potem? Pospravljat se mi še ne da, čeprav je danes poseben dan. Rojstni dan moje drage. Prazniki, »veseli december«, kup odprtih sodnih postopkov in prazna denarnica. Lep zaključek leta. Vsaj ena zadeva bi se lahko letos končala, pa se ni. Res bo na koncu razsvetljenje, kakšne dodatne dokaze se je zbiralo in v kakšni povezavi je to z zavlačevanjem izplačila dediščine. Bolje za vse vas, da nikoli nimate opravka s slovenskim pravosodjem. V katerikoli vlogi, žrtev, oškodovanec, stranka v postopku ali samo priča. Vse je navadno mešanje megle z zakoni in resničnim življenjem. Sodnice in sodniki se obnašajo kot, da niso iz tega življenja. Občutek je, da so zaprti in izolirani od sveta v kleti sodne palače. Klet zapustijo samo za obravnave, potem se vrnejo nazaj. S sodišči je ista zgodba kot s policijo. Kurje tatove obsodijo brez zapletov. Enako uspešno, kot jih polovi policija. Od tu naprej krivulja strmoglavi. Velikih rib sistem, ki je vzgojil in izoblikoval Tatjano Bobnar, ne preganja. V deželi, ki jo poganja sistemska korupcija na vseh raven, so zapori polni žeparjev, vlomilcev, tatov, dilerjev in narkomanov. Nekaj je hudo narobe s to sliko.

Minister je nedosegljiv, ker do večera operira pri Marku Bitencu. Po 21 uri pa, žal se je operacija zavlekla, minister se bo oglasil takoj, ko se bo lahko. To je resnična komunikacija po sms-ih, med dvema osebama iz vladnih krogov. Posnetek zaslona sem dobil v zs na Twitterju. Minister se je javil nekaj čez polnoč, razkriva komunikacija dalje. Javni sistem je pred razpadom, zdravstveni domovi se zapirajo, 130.000 zavarovancev nima svojega zdravnika, minister pa nima časa. Ker operira pri zasebniku Bitencu. In tako iz dneva v dan. Ne predstavljam si trenutnega stanja v zdravstvu pod Janševo vlado. Da bi se v času najhujše krize v zdravstvu Janšev minister pasel po zasebnih ordinacijah? Vsa država bi šla na kolesa in ceste. Tako pa se ne zgodi nič. Zakaj, je znano. Desni nimajo svojih NVO-jev in civilne družbe. Desnica je žal ujetnik fosilov osamosvojitve. Svet je šel naprej. Ne morete več živeti v iluzijah desetdnevne vojne in zamerah iz druge svetovne vojne.

Predsednik vlade Golob očitno ni najbolj tehtne narave. Zunanji sovražnik SDS je popolnoma poražen in na tleh, druga opozicijska stranka NSi pa kleči pred vrati. Obetala se je mirna štiriletna vladavina. Potem si je Golob ustvaril notranjega sovražnika. Policijo! To ne obeta nič dobrega. Nekateri bolje obveščeni trdijo, da je vrh policije in del koalicije poskušal zrušiti Goloba in na njegovo mesto postaviti Tatjano Bobnar? Kakorkoli jo že hvalite in kujete v zvezde zaradi pokončne drže in profesionalnega odnosa, vsak kovanec ima dve strani. Tudi Bobnarjeva. Dolgoletna pomočnica šefov kriminalistov in direktorjev policije, na koncu tudi sama direktorica policije, nima kaj pokazati v svoji karieri. Razen lojalnosti plavi bratovščini. Nobenih velikih in odmevnih primerov ni v njeni karieri. To so dejstva. Ne vem komu zaupa Golob? Upam, da ne Krkoviču. Stanje je namreč takšno, da bo moral prevetriti ekipo in zamenjati svetovalce. Trenutna je preveč vpeta v osebna obračunavanja in zamere do starih sovražnikov, kar pa škoduje državi. Nekdo mu bo to moral povedati. Sicer se vladi obeta težko leto. Me zanima, kakšen bo odziv Goloba, če bo proti njemu vložena obtožnica? Bo odstopil ali bo odigral Janšo. Konec koncev mu postaja vse bolj podoben.

Časi so takšni, pa še božič je, da ne gre drugače. Ne morem se več sprenevedati, ker bom bruhnil v neutolažljiv jok. Jaz se ne počutim kot moški in nikoli se nisem. Vedno sem se pretvarjal, zdaj se ne morem več. Jaz sem BMW. Nikoli me niso privlačile fantovske igrače, vedno sem si želel lita platišča, zatemnjena stekla in vonj po bencinu. Ko sem bil star 6 let in sem prvič videl BMW 2002, sem vedel. To sem potlačil v sebi in štiri desetletja živel lažno življenje. Celo štiri otroke sem spravil na svet. Vonj po bencinu in privid »ledvičk« pa ni izginil. Ko je pred dnevi sosed prišel domov z novim BMW X5, me je zlomilo. Dokončno. Padel sem na kolena in svoji dragi priznal, da sem BMW. Zdaj priznam še vam. Obiskal sem psihiatra, ki je ugotovil, da so mi ob rojstvu pripisali napačno znamko, šasijo in spol. Lulek je bil znamenje izpuha, ne pa spola. A kdo nadzira te babice, kakšne neumnosti pripisujejo ob rojstvu? Psihiater me je poslal k zasebniku ortopedu. Sprejel me je nihče drug kot zdravstveni minister na začasnem delu pri Bitencu. Kaj bi, me je vprašal in, če imam denar? Jaz bi, da mi roke odbiješ pri komolcih in noge pri kolenih. Na to boš pritrdil štiri kolesa. Seveda hočem lita platišča serije M5, dve stranski ogledali namesto ušes in na hrbtu reže, da se vidijo ledvičke. Aja, denarja nimam. Imam pa dodatno zavarovanje. Bo šlo minister? Ne, nisem nor, samo zajebali so me ob rojstvu.

O.p. nikoli ne bom kupil, da so nekomu ob rojstvu pripisali napačen spol. Samo dve možnosti obstajata, ostalo je norost. Brez sovraštva!

Donacije so dobrodošle      

Scroll to Top