Pink koalicija

Damage control surgery. Iz več virov znotraj stranke Gibanje Svoboda prihajajo podobne informacije. Tina Gaber ni punca predsednika vlade Roberta Goloba. Je zgolj najeta spremljevalka, ki za nekaj tisoč evrov na mesec igra njegovo punco. Isti viri navajajo, da je premier že nekaj let v intimni zvezi z Alešem Kocjančičem, sodelavcem iz GEN-I. Mesto plačane spremljevalke predsednika vlade je Tini Gaber uredila kar njena sestra. Da vse ostane v družini. Intimna zveza s sodelavcem Kocjančičem je bila tudi razlog, da se je Golob odselil od žene Jane Nemec Golob iz družinske hiše v Kromberku. Zdaj živi v Kocjančičevem stanovanju v Solkanu, kjer z njim živita dva od treh otrok. Najbrž bi bilo neokusno, če bi na tem mestu dodal, da zdaj bolje razumem premierjev odnos do Levice in dejstva, da Simon Maljevac postaja njegov minister za mešanje megle oz. solidarne prihodnosti. Očitno drži tisti rek, da isti ptiči skupaj letijo. Zdaj je tudi bolj smiselna njegova zahteva po »zasebni« skupini za varovanje. Tako se informacije in govorice težje širijo. Golob je peder, če naravnost povem.

Borut Pahor je pristal na trdih tleh. Stranka SD, ki jo je nekoč vodil in popeljal do edine zmage na volitvah, ga noče. Po desetletju bivanja na Erjavčevi, vsiljevanja sprave z domobranci in lizanja podplatov Janši, naj gre trkat na vrata Trstenjakove, je mnenje večine. Tanja bi ga seveda vzela, ker je njegova velika dolžnica in bivša priležnica. A ne sme, ker v tisti za Janšo in njegove ukradeni judovski vili, ne nosi ona hlač. Kdo jih nosi? Po pravici povedano ne vem, kdo so tam strici iz ozadja. Vse glasnejše so govorice, da bo ob prvi večji vladni krizi Fajonova odletela. Iz letala se vidi, da gre za fikus ministrico, ki je sramota Sloveniji. Odkar je postala zunanja ministrica, jo ne vleče več v Moskvo. Brez hrbtenična zdaj »preferira« Zelenskega in fašiste v Kijevu in hkrati stiska pest za NOB? Ne moreš biti za partizane in naciste hkrati.   

Recimo, da sem v minulem tednu pogledal nekaj desničarskih oddaj s Tomašičem, Požarjem in podobnimi pacienti. Neodvisni, pošteni, v imenu resnice in podobna navlaka, s katero naslavljajo sami sebe, je res samo navlaka. Golob, Bešić Loredan, Janković in spet Golob. Čez desne planke ne vidijo ali ne smejo? Dajmo ta atentat in napad z biološkim orožjem na drugo stran. Poslanec GS Dejan Zavec, ki v osmih mesecih na delovnem mestu poslanca državnega zbora še ni odprl ust, prijavi zahrbten napad v stilu Branka Grimsa. Vključno z okužbo kot posledico atentata. Potres na desni bi trajal vsaj mesec dni. Tomašiču bi v Kdo vam laže pregorela telefonska linija. Dežurni na AKOS-u bi lahko samo skozi okna poskakali, ker desnim bi se enostavno utrgalo.

Verjamem, da bi se marsikomu konkretno utrgalo, če bi se aktualna situacija dogajala pod Janševo vlado. Tako pa! Samo, da ni Janša, bomo že nekako. Seveda je prav, da ni več Janše in njegovih na oblasti. Od aktualne vlade pa vseeno pričakujemo, da izpolni kakšno predvolilno obljubo. Za svoje in propadle politike prejšnje garniture parlamenta so poskrbeli. Za svoje cestne nastopače na vpoklic so poskrbeli. Za tiste, ki jim lahko dihajo za ovratnik, so izdatno poskrbeli. 600 evrov po glavi. Upokojenci, mlade družine in navadni državljani pa nič. Spet pravljice in prazne obljube. Kaj, če bi Golob tako lahkotno pribil; »Upokojenci, happy end vas čaka. Vsi dobite 600 evrov višje pokojnine«. Tega filma ne boste videli. Revežem povišajo pokojnine za 5 do 15 evrov. Tistim, ki imajo polne riti pa stotake. Za bele halje celo tisočake.

Ni danes najbolj primeren dan za modrovanje. Zunaj sneži, jaz pa imam preveč skrbi, da bi se ukvarjal z drugimi. Jutri me čaka sodišče. Finance nula. Bolje za vse vpletene, da se to nategovanje z jutrišnjim dnem konča, ker nimam ne volje ne denarja za kakšne nove pravne akrobacije.

Za zgodovino. Na današnji dan pred 31 leti je Rok Predan spoznal Janeza Janšo. V kleti družinske hiše Predanovih na Športni ulici v Zalogu. Janez ni imel hlač, ko je brat Špele Predan odprl vrata. Brez panike, to je brat, je Špela pomirila Janeza.    

Scroll to Top