OUTCASTS

Predsednik Borut Pahor teče zadnji krog. Razvajen narcis brez hrbtenice bo imel po odhodu resne psihične težave. Po čem si ga bomo zapomnili? Najbrž po prvi kampanji, ko je potoval po Sloveniji in se preizkusil v številnih poklicih. Po moje je bil takrat izvoljen iz usmiljenja, ker je tako grdo pogorel kot PV in ga je stranka na kongresu dobesedno izvrgla. Da ga je pet let kasneje skoraj premagal takrat neznani Marjan Šarec, je pa druga zgodba, ki najbrž nikoli ne bo povedana. Desetletje Boruta Pahorja si bomo zapomnili po »miška to mi deli« in po begu naših vojakov, kjer se je vrhovni poveljnik ukvarjal s »filmčkom« namesto z njimi. Molčal in mižal je, ko je Janša s svojo bando demontiral pravno državo in uničeval medije. Molči tudi danes, ko so na nacionalni televiziji izredne razmere. Molči, ker mora. Janši in njegovi sekti si Pahor ne upa zameriti. Že podatek, da ga Janša in javnomnenjski voditelji desnice razglašajo za najboljšega predsednika, je dovolj zgovoren. Jeretič bo zdaj lahko napisal novo knjigo o njemu. Delovni naslov; Od predsednika SD do predpražnika SDS. Jaz sem Pahorja spoznal osebno pred mnogimi leti. Takrat je bil opozicijski poslanec stranke SD, jaz pa diler. Borut je bil korektna in zanesljiva stranka. Nekoč. Kaj se je dogajalo z njim, ko sem se umaknil iz te scene, nimam nobenih informacij. Tekma za njegovega naslednika je medtem v polnem teku.

Občutek je, da se je Nataša Pirc Musar zamerila vsem. Mediji jo napadajo vsak dan, njena prednost pred Logarjem pa se je stopila. Glavni mediji v državi se obnašajo kot, da obstajajo samo Nataša, Anže, Miha in Milan. Skačejo iz vseh ekranov in novic, kamor se obrneš. Ostali kot da ne obstajajo oz. so obrobne novice. Prebilič in Dervenšek skoraj nista omenjena, dr. Sabina Senčar iz stranke Resni.ca pa še manj, čeprav je zbrala dovolj podpisov za kandidaturo. Bomo z zanimanjem spremljali, kolikokrat in kam bo na soočenja vabljena predsedniška kandidatka Sabina Senčar. Tu je še Ivo Vajgl, za katerim stoji Ivan Gale s svojo stranko. Podpisov še ni zbral in jih očitno ne bo. V tem primeru naj bi javno podprl Milana Brgleza. Kordiš, Pirc Musarjeva, Brglez in Logar so stalni gostje večernih oddaj in soočenj, ostali pa so kot vidite odrinjeni na stranski tir. Nina Krajnik je očitno obupala in se na družbenih omrežjih singularno dela norca iz sebe. Kordiš je dobil oder za svoje socialistične ideje, možnosti za drugi krog pa nima nobenih. Spet je privlekel na dan stanovanja za mlade družine. Za bruhat, oprostite. Ko sem bil star 20 let, sem poslušal obljube o teh stanovanjih za mlade družine. Isto sem poslušal, ko sem bil star 25, pa 30, pa 35, potem sem nehal poslušati lažnive obljube. Otroci so medtem odrasli in nimam več mlade družine. Zdaj, ko sem star 50+, me ne zanimajo več te laži. Kje so stanovanja za vse nas, ki ste nas trideset let nategovali z obljubami o stanovanjih za mlade družine. Bom podnajemnik forever? Postarali smo se med poslušanjem vaših laži, pizda vam materina pokvarjena. Medtem, ko se v Sloveniji pripravljamo na predsedniške volitve, svet drvi v prepad. Jaz pa z njim kot kaže, če se v naslednjih dneh ne zgodi čudež.

Rusija je na okupiranih območjih na vzhodu Ukrajine izvedla napovedane referendume. Rezultati so bili vnaprej pričakovani. Moskva je razglasila, da so omenjene pokrajine zdaj del Rusije. ZN, EU in Kitajska rezultatov referendumom ne priznavajo. Očitno smo prišli do točke od katere ni več vrnitve. Ameriška vojska se je odkrito vpletla v vojno. Po zdaj znanih podatkih so podvodni diverzanti ameriške mornarice minirali in poškodovali Severni tok 1 in Severni tok 2. Kakšen bo odgovor Moskve in kaj nameravajo razstreliti kot povračilo, še ni znano. Vidim, da je marsikoga stisnilo pri srcu, ko je videl sesuto slovensko donacijo na bojiščih Ukrajine. Kaj pa ste mislili, kakšna bo usoda teh prastarih amfibijskih oklepnikov in njihovih posadk? Vojna je smrt in uničenje. Zelenski in Putin sedita vsak v svoji razkošni pisarni, žreta kaviar in pijeta šampanjce, vojaki in civilno prebivalstvo pa umirajo v blatu in bedi. Konca vojne ni na vidiku, ker se obe strani mrzlično pripravljata na uničenje druge. Ko bodo prve ruske rakete zadele evropske prestolnice, ne bo več poti nazaj.

Kaj bo z vami hlapci Janeza Janše na RTV SLO, ko vas enkrat pomete metla resnice? Azil na Veliki Planini ne bo pomagal. Janša pa? Poglejte usodo Kajzerja. To bo tudi vaša usoda. Potem vam bo ljubi bog pokazal pot naprej. Pardon, Janez!

Scroll to Top