Operacija “hlapec uboga”

Pa jo imamo. Pravo vohunsko afero namreč. Naša SOVA se je izkazala. Gre za največji uspeh naše obveščevalne službe, otresajo neuki komentatorji. Z  bivšim direktorjem SOVE Rupnikom na čelu. O kakšnem uspehu SOVE je govor, lepo vas prosim? SOVA nima pojma. V začetku decembra aretirana državljana Argentine sta po trditvah ameriške obveščevalne agencije ruska vohuna. V Slovenijo sta prišla pred šestimi leti. Torej sta delovala celih šest let pred nosom SOVE, ne da bi jo ta zaznala. Jeseni 2022 je na Dunaju potekalo visoko srečanje direktorjev obveščevalnih služb. Podobno srečanje je pred dvema letoma gostila Slovenija. Na Dunaju je zastopnik ameriške CIE našemu Jošku iz SOVE izročil podatke o speči celici ruskih vohunov v Sloveniji. Na SOVI so zagnali preplah. Do zdaj se še ni zgodilo, da bi tuja obveščevalna služba izdala vohune naši državi. Sledil je sestanek, kjer se je najbolj potil naš državni sekretar za nacionalno varnost Benedejčič. Spet ruski vohuni? Benedejčič je bil nekoč naš predstavnik v NATO paktu. Njegovo sodelovanje z Rusi je bilo tako tesno, da so ga zahodni partnerji označili za ruskega vohuna in zahtevali njegov odpoklic. In je šel domov.

Kaj obesiti Rusoma, ki se izdajata za Argentinca, je bilo glavno vprašanje na tem sestanku. Naj kar skočimo, ker so Američani rekli, da sta vohuna, je zanimalo predstavnika ministrstva za zunanje zadeve? Odrejen je bil nadzor, ki je trajal do aretacije 5. decembra. V času nadzora SOVA ni prišla do nobenih zaznav vohunjenja. Iz ameriškega veleposlaništva so prihajale zahteve po prijetju ruskega para, naši pa niso imeli nobenih dokazov. Potem je padla odločitev. Američanom bomo verjeli na besedo, par bomo aretirali zaradi »lažne overovitve«. To je edino kaznivo dejanje, ki jima ga lahko obesijo ta trenutek. Ker ni nobenih dokazov, da sta počela karkoli v zvezi z ogrožanjem naše nacionalne varnosti, bo nadaljevanje zagotovo farsa v režiji ameriškega veleposlaništva. Kje sta končala mladoletna otroka aretiranega para, medijev ne zanima. Slovenija se s podobnim primerom še ni srečala, zato so vsi vpleteni očitno prestrašeni. Zunanja ministrica Tanja Fajon si niti ne upa poklicati na zagovor ruskega veleposlanika in izgnati par diplomatov, kar je sicer običaj v podobnih primerih po svetu. Mimogrede, Črnuče in Primožičevo ulico dobro poznam, ker sem tam odrastel. Včeraj sem vprašal nekaj bivših »sosedov«, če se je kaj sumljivega dogajalo konec lanskega leta. Očitno je vsa ulica vedela, da se nekaj dogaja s hišo na ovinku. Dokler zadeva ni prišla v medije, so širili govorice, da so nadzirali in v nadaljevanju aretirali trgovce z drogami. Očitno je nadzor in dogajanje opazil tudi ruski par, saj v hišni preiskavi ni bilo najdeno nič. Naprave za tajno komuniciranje naj bi zasegli. Če imaš na svojem telefonu nekaj aplikacij za šifrirano komuniciranje, si lahko v nadaljevanju ruski vohun, če tako hočejo.

Najbrž je vsem jasno, da je Slovenija uslužno skočila in par aretirala, ker so tako želeli Američani. Če nekdo šest let sedi na tvojem dvorišču, ti pa ga opaziš, ko te nanj opozori sosed, se ne bi ravno hvalil, da imaš odličnega psa čuvaja. Še manj, da gre za njegov največji uspeh, odkar je privezan pri hiši. Pod črto, brez veze smo si nakopali težave, ki jih ne potrebujemo. Vojna v Ukrajini ni naša vojna. Aretacija v Črnučah sodi v sklop maščevalnih potez zahodnih držav proti ruskim državljanom. Iz bežigrajske policije, ki je asistirala pri aretaciji prihajajo informacije, kaj se je tisto jutro dogajalo. Nekateri fantje iz specialne enote policije so bili na smrt prestrašeni, ker so pričakovali strelski obračun z rusko mafijo. Hišo so napadli, kot bi šlo za sedež mehiškega narkokartela. V njej pa neoborožen par in šokirana mladoletna otroka. To predstavo bi lahko izpeljali brez nasilja sredi belega dne. Kakšna pooblastila imajo Američani v Sloveniji, mi ni znano. Bo pa to najbrž zanimalo odvetnike priprtega para, saj je pri aretaciji sodelovala angleško govoreča oseba. Zakaj so se po mesecu in pol odločili, da za zgodbo izve javnost, ne bom ugibal. Zagotovo je ta trenutek v največjem »zosu« državni sekretar Benedejčič. Rusi od njega pričakujejo nič manj kot to, da aretirani par izvleče na prostost. Nobeno kosilo ni zastonj, g. Benedejčič. Še najmanj tisto v Moskvi. Najbolje, da vam predsednica odda Rusko dačo, pa se tam zmenite, kdo kam paše. Za Slovenijo pa v svetu obveščevalcev od lanskega decembra velja, da ni več varna država. Tuji pari in državljani, ki te dni zapuščajo Slovenijo, so več ali manj iz kvote tujih obveščevalcev, ki delujejo na območju Slovenije.

8. Marec je nazaj. Ker Golob ni bil priden in ni naredil, kar je razvajenim deklinam obljubljal. Ogromno nam pišete v zvezi z javnim  zdravstvom, se v začetku pisanja zlaže Nika Kovač. Ajde, dvignite roke tisti, ki v skrbi za javno zdravstvo pišete Niki Kovač! Ni rok, gremo dalje. Dopusta je konec, denarja je zmanjkalo in spet po istih vižah. Hej ljudje, žur se je začel. Jutri ima žur pred parlamentom SDS. Upokojenci pa to. Za nategovat so upokojenci najbolj priročna skupina. Izogibajte se SDS-ovcev in onih deklin iz 8. Marca. V teh razmerah je prepih dovolj, da te obtožijo zahrbtnega napada.

Scroll to Top