OMG dope Z

Vojna v Ukrajini spet postaja glavna domača politična tema. Bog ne daj, da kdo dovolj glasno ne podpira Kokainskega in financiranja te morije. V več evropskih in ameriških mestih potekajo protesti proti dodatnemu oboroževanju Ukrajine in nadaljevanju vojne. Tega v medijih ne boste videli, ker je prepovedano. Podobno, kot je v Rusiji prepovedano omenjati vojno. Novinar iz pomembnega ameriškega časnika Miami Herald, je obiskal posest Zelenskega v Miamiju in javnosti predstavil, kje bo živel Volodomir po vojni. Za vilo in posest je odštel 35 milijonov dolarjev, kar je novinar postavil v kontekst, kam gre naša denarna pomoč. Vilo je Zelenski kupil lani, torej med vojno. Ne vem kako ukrajinski narod vidi svojega predsednika, ker tega mediji ne poročajo. Kokainski se bo po izteku mandata umaknil v sončni Miami, narod pa bo živel v porušeni državi. Po vsej verjetnosti pod ruskim škornjem ali kakšnim mednarodnim protektoratom, ki se bo rodil v Daytonu. Američani imajo bogate izkušnje s kupovanjem predsednikov in uvažanjem svoje demokracije. Posebna zgodba so južnoameriški liki, kjer so pomešali revolucije in kokainske imperije. Trgovci s kokainom so vozili orožje raznim upornikom proti komunistom in si s tem kupili zaščito. Zelenski me spominja na Noriego iz njegovih »najboljših« časih. Američani so ga bili prisiljeni aretirati potem, ko je eden od pilotov, ki so delali za CIO in narko kartele, medijem prodal fotografijo Noriege v družbi Escobarja. Če se vojna ne bo izšla po pričakovanjih ZDA, bo njihov agent Kokainski prva žrtev. Namesto v Miami bo romal v ADX Florence v Koloradu, kjer bo delal družbo Guzmanu, Kaczynskemu, Ramzi Jousefu, Terryju Nicholsu, Robertu Hanssenu in ostalim zvezdnikom ameriških supermax zaporov.

Ne vem kako se imenuje moja generacija, sem pa včeraj izvedel za Z generacijo. Sprva sem mislil, da gre za vojno tematiko in, da je Z generacija ruska vojska, ki je napadla Ukrajino. Napaka. Z generacija so tisti, ki so rojeni med 1995 in 2005. To je generacija, ki bo spremenila svet. S tem se ne bi strinjal. Svet, ki ga poznam je postavila generacija mojih staršev. To je generacija, ki naj bi v sredo prišla rovarit proti vladi. Moja generacija je svet spremenila v to, kar je danes. In očitno ga bo moja generacija tudi dokončno uničila. Za Z generacijo ne bo ostalo nič. Zdaj sem malo zašel od tistega, kar sem pravzaprav hotel povedati. Gre za iskanje prve zaposlitve pripadnikov te generacije. Na razgovoru za službo oni sprašujejo, postavljajo pogoje in podobne neumnosti. Mogoče v filmih, ne pa v Sloveniji v realnem življenju. Kaj mi ta služba lahko ponudi? Razmerje med prostim časom in mojim interesi …. ! Hočem BMW, psa v službi, nasad trave zraven pisarne in bazen. Da ne nadaljujem. Gasparijeva živi v nekem svojem mehurčku, kjer idealizirane osebe rojene z zlato žlico guncajo afne med izbiranjem sanjskih služb. Ne bi me zmotilo to nakladanje, če sam ne bi poznal kopico predstavnikov Z generacije. Tudi moji štirje odrasli otroci spadajo mednje.  

Služb ni oz. so samo za izbrance. Nihče od pripadnikov omenjene generacije na razgovoru za katerokoli službo ni postavljal svojih pogojev in vihal nos. Vsi do zadnjega so se trudili s pravilnimi vnaprej pripravljenimi odgovori narediti pozitiven vtis na komisijo. Dvajset let kasneje bi se iz postlanega gnezda vsak obnašal drugače, če bi lahko zavrtel čas nazaj. V danem trenutku pa ne moreš operirati z znanjem in izkušnjami, ki jih boš šele pridobil čez leta. Življenje ni podkast, dragi moji. Za večino je življenje večna borba, za redke izbrance pa neskončna zabava.

Pred dnevni sem se srečal z enim od namestnikov bivšega ameriškega veleposlanika. V devetdesetih so imeli Američani rezidenco v Črnučah v Podborštu. Ker smo bili sosedje, sem takrat navezal stike, ki so mi kasneje pomagali, ko sem šel v Irak in Afganistan. Zdaj ne grem nikamor ampak so me zanimale zadeve, ki so povezane z vdorom v računalnik in grožnjami, ki so bile poslane na naslov njihovega veleposlaništva. O tem, ko bo zadeva zaključena. Mimo tega, kar je pomembno zame, me je zanimalo, zakaj ZDA ne primejo Karnerja? Nanj je razpisana tiralica 5 milijonov dolarjev. To je rang vodij Al Kaide in narko šefov kot je Rafa Caro Quintero, pa se Karnerju nič ne zgodi. Kjer države ne izročajo svojih kriminalcev, jih Američani ugrabijo ali enostavno ubijejo. Ni se še zgodilo, da bi opustili lov na nekoga, za katerega je razpisana več milijonska nagrada. Kaj se torej dogaja s Karnerjem? Sogovornik mi je razložil, da obstaja samo ena možnost. Karner si je kupil mir s tem, da je postal ovaduh DEA in izdaja večje ribe. Druge in tretje možnosti v tem primeru ni, je še dodal. Zanimivo, bom dodal.

Še dva dni do spektakla Pavleta Ruparja pred parlamentom. Vremenska napoved je slaba, SDS pa požrešna. Če že organizirajo prevoze, naj jih brezplačno. Konec koncev gre za upokojence, ki jim je 10 ali 15 evrov veliko denarja. Rupar je medtem ustanovil društvo, kar vam je znano. Zdaj pa moja napoved okoli Ruparja in aktualnega dogajanja. Protesti bodo ugasnili. Rupar bo pokradel denar, ki se bo nabral na računu društva in spet končal v zaporu. SDS bo prisegala, da nikoli ni imela nič z njim in protesti proti vladi. Upokojenci ne bodo dobili nič. Leta 2026 bo GS razpadla in Alenka Bratušek se bo v svoji novi stranki spet spomnila na njih. Tokrat brez Bandellija. Osel gre dvakrat na led, Bandelli pa?

Dragi moji bralci, vreme je takšno, da bi bile padavine donacij več kot dobrodošle.

p.s se vidimo na shodu SDS v sredo. Gremo jih preštet 🙂

          

Scroll to Top