No

Malo pretiravanja ne škodi, pravi Nika Kovač. Kaj se je zgodilo včeraj v zgodnjih dopoldanskih urah na Bavarskem Dvoru v centru Ljubljane? Omenjena lokacija je »hot spot« oz. ena od treh v centru prestolnice. Na vsakem »hot spotu« so fikusi. To so osebe, ki so vedno na delovnem mestu. Berači, dilerji, prostitutke, prodajalci Kraljev, sladoleda, maronov ipd. Eden takšnih je bil pokojni Tonček iz Miklošičevega parka. Če se je kaj zgodilo v parku, je bil Tonček najboljši vir informacij. Trije fikusi iz Bavarskega Dvora so včeraj enako opisali dogodek. Če trije različni viri enako opišejo dogodek, najbrž drži. Kaj se je torej včeraj zgodilo Niki Kovač? Mlajši primitiven moški jo je odrinil z ramo in začel vpiti besede, ki jih je navedla. Šlo je za verbalen napad v stilu Zlatko vs. Krek, zaletavanja po opisu prič ni bilo. Na mestu dogodka je bilo okoli sto ljudi. Če bi primitivec Niko res napadel, bi mimoidoči zagotovo obračunali z njim. Uspeli sta pobegniti s prijateljico Majo? Primitivec je stal na mestu in za njima vpil grožnje in svinjarije.  Tista poveza, ki si jo je včeraj nadela Nika je bolj marketinška poteza, ker fizičnega nasilja ni bilo.  

Propadli predsedniški kandidat Miha Kordiš je Kovačevo okrcal, da je trapasta in požel val neodobravanja. Je pojasnil, da je mislil pokroviteljsko. My ass pokroviteljsko. Okoli instituta 8. Marec je potrebno vedeti osnovne stvari. Ustanovili so ga člani Levice kot strankin podaljšek civilne družbe. Nika je bila ob ustanovitvi članica Levice. Potem se je zgodil paradoks. 8. Marec je v zadnjih dveh letih zrastel v najmočnejšo nevladno organizacijo, ki diktira državno politiko celo premierju in se odcepil od matice. Levica medtem umira na obroke. Vse sadove 8. Marca je na volitvah pobralo Gibanje Svoboda, Levica je skoraj izpadla iz parlamenta. Najbrž bi bilo za Levico vse drugače, če bi pred dvema letoma odkrito povedali, 8. Marec je Levica! Institut je stranki zrastel čez glavo, Nika centrale več ne posluša in išče možnost, da vse članice in enega člana redno zaposli v 8. Marcu.

Včeraj je bilo zelo popularno kracati #zaletisevame! Če bi se včeraj po naključju na Bavarcu znašla tviterašica Ifigenija – zrela ženska, bi jih primitivec fasal. Pred dnevni je v trgovskem centru obračunala s štirimi vsiljivci, ki so težili mladi dami. Vsaj tako se je zlagala na Twitterju. Jaz bi se v podobnem primeru najbrž obrnil stran. Odvisno od okoliščin ampak najverjetneje se ne bi vmešal in bi šel naprej. Iz enostavnega razloga in slabih izkušenj s tovrstnimi posredovanji. Pred mnogimi leti sem ustavil na parkirišču Leclerca na Rudniku. Iz sosednjega avta je poskušala pobegniti ženska. Moški jo je ujel, mlatil in za lase zvlekel nazaj v avto. Junaško sem se vmešal in moškega obvladal s strokovnim prijemom. Upiral se je kot bik zato sva padla po tleh. Na njem sem sedel dokler niso pritekli varnostniki in policija. Med prerivanjem po tleh je ženska vpila naj ga pustim in me mlatila s torbico. Pustiti ga več nisem mogel, ker bi potem on sedel na meni. Po postopku s policijo sem se pobral domov in na dogodek pozabil. Dve leti kasneje pride vabilo na sodišče. Obtožen sem bil, da sem dne tega in tega pristopil k oškodovancu, ga izvlekel iz avtomobila in zbil na tla. Pri tem sem oškodovancu povzročil …. ! Kot priča je nastopila ženska, ki sem jo reševal. Potrdila je zgodbo svojega soproga. Na obravnavi sem izvedel, da sta to zakonca. Končalo se je s pogojno obsodbo. Nekoč sem se vmešal v pretep med taksisti in stranko na Zeleni poti v Trnovem. Taksisti so pretepli debeluha, ki je znan iz Demokracije. Jaz sem ga branil in pobral iz tal, končalo pa se je slabo zame. Sodišče in pogojna obsodba. Jaz sem mirne vesti takrat prišel na sodišče, kjer so me soočili z oškodovancem. Jaz sem v zagovoru povedal, da sem ga branil, zato je sledilo soočenje z njim. Bajsi je razširil oči in začel vpiti; On je bil, tega nasmeška ne bom nikoli pozabil? Slabo mi je bilo, najraje bi ga tisti trenutek na gobec. Deset taksistov ga je nabijalo na tleh, ubili bi ga, če se ne bi vmešal in ga pobral. Na koncu pa jaz obsojen? Pri vseh svetnikih prisežem, da sem ga branil, ne tepel. Ko je sodnica to videla v spisu, sem bil takoj kriv še za tistega nasilneža pred Leclercom. Nauk! Ne vmešavaj se v tuje pretepe, ženska gor ali dol. Zunaj mi je ženska zašepetala, oprosti nisem mogla drugače? Ajde odjebi prasica, sva zaključila.

Bil sem priča na vrtu lokala Turist  (25 + let nazaj), ko je Janez Janša klofnil Rosvito Pesek. Prisotnih nas je bilo več, vmešal se ni nihče. Rosvita je pred desetimi leti, ko sem to objavil, dogodek zanikala in kot pričo navedla Darka  Njavra. Njavro lahko potrdi, da Janez ni stisnil klofute Rosviti? Njavro, resno? Kaj pa ostali prisotni takrat Rozi? Ne bom pogreval in odpiral starih zgodb. Niki vse dobro, vsi ostali pa malo na zavoro stopite. Družba je zastrupljena in sovražna. Ne dogaja se samo Niki Kovač. Janševi portali laži in sovraštva so zagotovo prispevali k temu stanju. Ne samo oni. Tu so družabna omrežja, kjer se  desni in levi, cepilci in anticepilci, domobranci in komunisti, rusofili in ukronacisti ….. dnevno žalijo, grozijo eden drugemu in se vabijo na srečanja. Še dobro, da nas Pahor združuje, da se ne pobijemo. Tole s Pahorjem je zajebancija. Če bi govoril, bi zraven pomežiknil.

Balašević je v eni svojih legendarnih pesmi omenjal, da nekomu »iztiče vreme«. Do konca tega zoprnega meseca je ostalo le še nekaj dni. Kako gre upokojencem zadnje dni v mesecu raje ne pomislim. Zdaj poslušam, da je Golob kriv za mizerne pokojnine. Golob? Kaj je pred njim naredil Janša? In pred tema dvema vsi predhodniki? Nič. Dve desetletji sta bili za upokojence vrženi stran. Zakaj? Da je imel lahko Karl Erjavec vedno službo, ki je vključevala voznika in varnostnike. To je živa resnica. Če kdo, bi morali upokojenci na cesto v tej državi. Množično, po vsej državi. Pokojnine so tako mizerne, da je ponižujoče. Nekoč so šli vnučki k babicam in dedkom, ker so vedno dobili kakšen denar. Danes gredo na obisk, da jim prinesejo denar za položnice in hrano. Hvala samostojna in suverena Slovenija. Jaz lahko samo pišem in prosim za donacije. Čas se medtem neizprosno izteka.

Očitno si je nekdo vzel čas, da mi dela pizdarije. Naslednji mesec se moram oglasiti pri preiskovalni sodnici. Gre za mednarodno pizdarijo, če prav razumem to pisanje sodišča. Iz mojega elektronskega naslova je neko veleposlaništvo prejelo 47 groženj. 47! Nimam besed, res ne. Tri dni prej bom na Okrajnem sodišču pojasnjeval zgodbo iste vrste. Upam, da bo preiskava odkrila mojstra, ki mi vdira v e-pošte in naokoli pošilja grožnje. Če ga jaz prej najdem, ne bo ostalo nič za organe pregona.

O.P. Če je kdo od vas v preteklosti iz katerega od mojih e-naslovov dobil grozilna ali žaljiva sporočila, naj me prosim pokliče zaradi prijave. Hvala  

Scroll to Top