Netflix life

Zdravstvo in čakalne vrste ne bo reševal predsednik države, zato so tovrstna vprašanja brezpredmetna. Podobno kot vsa v vseh prejšnjih predvolilnih kampanjah. Ponovimo nekaj osnovnih stvari, ki bi jih moral vedeti vsak zainteresiran volivec. Kandidati na soočenja prihajajo zlikani in obdani z ekipo, kjer najdete strokovnjake za javne nastope in podobne šalabajzerje. Kandidati na nastopih prodajajo izumetničeno meglo, ki jo je ustvarila ekipa svetovalcev. V maski jih polepšajo, po potrebi v studio prinesejo celo pručko, če kakšen kandidat ali kandidatka želi pridobiti na višini. In potem gledamo to zrežirano predstavo, ki naj bi odločala o naslednjem predsedniku države ali česarkoli že. Funkcija predsednika države je protokolarne narave. Predsednik praktično o ničemer ne odloča sam. Vrhovni poveljnik vojske je samo na papirju. V praksi ne more vojaka niti po pivo ali cigarete poslat. Zakaj je tako, vam je znano. Mlajša generacija naj se pa pozanima. Zadnjič sem dobil elektronsko pošto v kateri me prijazen bralec sprašuje nekaj v zvezi z afero Depala vas. Pravi, da ni prespal zgodovine, kar sem ga vprašal, ampak da je rojen l. 1998. Razumem. Torej, kdor ne ve zakaj je naš predsednik fikus. Ker je bilo jasno, da bo izvoljen Milan Kučan, mu je Demos funkcijo oklestil do bizarnosti. Kučana to ni motilo, ker je bila njegova neformalna moč večja od vseh pooblastil. Za vse naslednike pa to ni veljalo. Kdorkoli bo letos izvoljen in bo zamenjal Pahorja, bo naslednjih pet let užival sanjske privilegije. Naziv predsednik države ni kar tako. Pet let življenja kot v kakšni Netflixovi seriji. Epilog tega. Dajte glas tistemu, ki vas je do zdaj prepričal s svojim delom. Jebeš ta soočenja in kampanje. Edino kar šteje je to, kar si do zdaj dosegel in pokazal v življenju. Vse drugo je balast.

Logar je večni politik, predstavnik politike SDS – Janšizma. Dobil bo glasove sekte, kar je njegov skrajni domet. Razvpita odvetnica in podjetnica, bivša informacijska pooblaščenka in še prej novinarka. V stilu Janše je v startu kampanje napovedala vojno štirimi medijem, zdaj pa jamra, ker je vsak dan tema na teh portalih. Nekateri prisegajo nanjo, drugi jo sovražijo, predvsem zaradi njenega minulega dela. Če ne bo čudeža, bo v drugem krogu pometla z Logarjem in obula Pahorjeve čevlje. Brglez je politik, ki je nekoč izdal SMC. Videl se je v Levici, kjer ga niso hoteli. Pristal je v SD, tam so vrata odprta vsakemu izdajalcu. V kampanji nastopa, ker tako želi stranka. Realnih možnosti nima, čeprav ga mediji pod vplivom aktualne oblasti umetno napihujejo v anketah. Če bi na volitvah nagrajevali kandidate po minulem delu, bi zagotovo zmagala dr. Sabina Senčar. Zdravnica, ki vse življenje pomaga drugim. Njena izjava na soočenju, zakaj ni anticepilka, je legendarna. Kaj je sporočila, je jasno še najbolj zabitim. Ni proti cepivom. Je proti zanič cepivom, kamor nepreizkušena cepiva sodijo. Cepiva proti Covid-19 so izumili dobesedno čez noč, brez resnih preizkusov o stranskih učinkih, ker zato ni bilo časa. Če boste vaš glas namenili dr. Sabini Senčar, bo nagrajena prava oseba. Miha Kordiš je šel v to kampanjo delat zgago in opozarjat na pravice malih delavcev. Fant, ki v življenju nima enega dne delovne dobe razen sedenja v parlamentu, je zgrešil kandidaturo, planet in čas. Da Levica ni podprla skupnega kandidata je še en dokaz več, da se še naprej obnašajo opozicijsko. Cigler Kralj zaradi Logarja nima nobenih možnosti, enako pa velja za kočevskega župana Prebiliča. Slednji izhaja iz lokalnega okolja in je na državni ravni skoraj neprepoznaven. In konec koncev, kdorkoli bo izvoljen, se za nas ne bo spremenilo nič. Predsednikovo mnenje ne vpliva na naša življenja, položnice in čakalne vrste. Predsednik je fikus. To imejte v mislih, ko boste šli na volišče.

Če je tema številka ena naslednik Pahorja, je druga ruska agresija na Ukrajino. Ves zahodni svet z ZDA na čelu poziva, da mora v tej vojni zmagati Ukrajina. Samo zmaga ne bo dovolj, Rusija mora biti poražena in Putin preteklost. Ukrajinska ofenziva je ponižala mit o nepremagljivi ruski armadi. Ukrajinske sile so prodrle globoko na ozemlja, ki jih je pred nedavnim aneksirala Rusija. Putin je napovedal najostrejše ukrepe, če bo ogroženo ozemlje Rusije. Ukrajinci so zdaj zasedli del ozemlja, ki ga ima Rusija za svojega. Ker jim ta trenutek slabo kaže, bi bil najbrž čas, da se ZDA in NATO prenehata igrati proxy vojno in z vsemi silami udarita po Rusiji. Če je res iskren namen zahoda poraziti Rusijo, je bilo dovolj žrtvovanja ukrajinskega naroda. Rusijo se lahko porazi samo tako, da ZDA pridejo do Moskve in na Kremlju izobesijo svojo zastavo. Napoleonu in Hitlerju ni uspelo. Enaka usoda najbrž čaka Bidna, če bo poslušal jastrebe iz Demokratske stranke. Kakšna bo v tem primeru usoda sveta, pa si ne upam ugibati. Naporen je ta planet. Odkar hodim po njem, t.j. zadnjih 50 let, se je spremenilo več stvari kot prej v 5000 letih. Zakaj folk pravi, da je bilo v Jugi bolje živeti, me sprašuje nekdo, ki je rojen po letu 1991? Jaz nisem kompetenten za odgovor. V tistih časih sem bil otrok. Delal v Jugoslaviji nisem nikoli. Starša sta bila delavca, vsa poletja smo bili na morju v prikolici, pozimi pa na snegu. Materialno mi ni manjkalo nič. Takrat se nikoli nisem ukvarjal z denarjem in raznimi boni, redukcije elektrike pa so bile priložnost za zabavo v temi. Zdaj se nam obetajo druge vrste redukcije in precej bolj katastrofalne posledice, če nekoga ne bo srečala pamet. Druga možnost je, da onemu zelencu na drugi strani prenehajo dostavljat sneg. Prevoz ga še vedno čaka.

Scroll to Top