Nedotakljivi

Jaslice verski fanatizem? Če bi kdo tega ultra levega fanatika okoli kepe, ne bi bilo nič narobe. No ja, v tem ponorelem času bi bil to najmanj napad na kakšne z ustavo zagotovljene pravice idiotom, da policijske klasike ne omenjam. Jaz ne hodim v cerkev in sem čistokrven ateist. Proti vernikom in njihovim jaslicam pa nimam nič. Jaslice na hodniku Kolodvorske. So what. Lepo, kar se mene tiče. Vem, kje tiči zajec v grmu. Jaslice so postavili desni. Tisti, ki so v jebeni manjšini. Na hodniku najbrž simbolizirajo Možino, Pirkoviča, Rebernikovo in ostale osovražene osebe iz Janševega klana. In jaslice dobijo povsem drugo dimenzijo.

A ni iz aviona vidno kam gremo. Prepad je vsak dan večji, da ne omenjam besede razkol. Sovraštvo tli na vsakem koraku. Desni prežijo na leve in obratno. Poteze, dejanja in izjave se sprevračajo in interpretirajo v najbolj odvratnih oblikah, ki nimajo več ničesar skupnega z osebo, ki se je znašla pod sovražnim ognjem. Golob lahko misli še tako dobro in iskreno, za desne bo vedno navaden pokvarjen lopov. Ker je zamenjal Janšo. Samo zato. Druga stran v vsaki potezi Janše in SDS vidi fašizem, verske fanatike in kletne hlapce. Pahor medtem še zadnjič v vlogi predsednika blebeče o spravi. Prikladno. Večkrat sem se vprašal, če obstaja teoretična možnost, da se stvari v Sloveniji umirijo. Umirijo v tem smislu, da pade nivo sovraštva. Odgovor je ne. Kdorkoli popusti, velja za izdajalca v svojem mehurčku ali družbi. Druga stran pa ponujene roke niti slučajno ne sprejme. Ker tisti, ki bi jo sprejel, bi pri svojih izpadel izdajalec. Jaz sem sklenil, da pristašev nasprotnih taborov na družabnih omrežjih ne bom več provociral. Zakaj bi se vtikal v vsako neumnost, ki jo objavijo? Že brez mojih pripomb je dovolj sovraštva, žaljivk in zasmehovanj.

Pred tremi dnevi me je zmotila objava Jelka Kacina v zvezi s praznovanjem tiste obletnice v Kočevski Reki. Odločno sporočilo nekoč, ponosen in vzporednice z Ukrajino je bilo bistvo njegove objave. Šlo je predvsem za provokacijo in ne odločno sporočilo. Takrat se nikomur ni sanjalo, da bo prišlo do vojne z JLA. Jaz sem bil tam. Kacina ni bilo. In zdaj on opisuje ta dogodek? Janša, Krkovič in ostala osamosvojiteljska elita ni verjela v konflikt do trenutka, ko so iz Vrhnike speljali tanki. Večina njih je bila mrtvo pijana v diskoteki Babilon, ko se je začela “vojna” za Slovenijo. Ko smo jih vse skupaj uspeli evakuirati v klet Cankarjevega doma, se je pokazala vsa beda političnega vrha. Najbrž težim, ker bom spet napisal isto zgodbo. Ampak je potrebno vsakič znova povedati resnico o takratnem dogajanju. Predsednik vlade Peterle je bil na smrt prestrašen in povsem izgubljen. V kleti sem gledal blede prestrašene obraze in pozive k premirju in pogajanju z agresorjem JLA. Janša je bel kot smrt jecljal ukaze, ki jih takrat nihče ni prenašal naprej. Slapar in pokrajinski poveljniki so dajali ukaze, ki so se operativno izvajali. Vzporednice med našim desetdnevnim oboroženim konfliktom in vojno v Ukrajini lahko vlečejo samo motene narcisoidne osebe. Jelko Kacin vsekakor sodi med njih.

Kakšna bo usoda predsednice države Nataše Pirc Musar? Za predsedniški položaj ne potrebuješ potrdilo o nekaznovanosti. Najbrž sreča za predsednico, ker potrdila od ministrstva za pravosodje po novem ne bi več dobila. Ko si enkrat kazensko ovaden in poteka predkazenski postopek, je to zavedeno v kartoteki in varnostno preverjanje pade. Pirc Musarjevi kriminalisti očitajo ponarejanje listin. Gre za zadevo iz leta 2015, ko je gospa multipraktik zasedala položaj predsednice Rdečega križa. Zadnjič je bilo v milijonarju to vprašanje za nekaj sto evrov. Parček, ki je tekmoval ni imel pojma, da je bila predsednica te dobrodelne ustanove. No, bila je. Ne dolgo. Na Rdečem križu pravijo, da jo je hitro minila vnema, ko je ugotovila, da tam ni pravega denarja zanjo. Kako pogoltno predsednico imamo pove podatek, da je šla pri vseh milijonih, ki jih imata s soprogom, ponarediti fakturo za slabih 700 evrov. Za ta znesek je zakonom in ustavi zavezana bogata odvetnica šla storit kaznivo dejanje? To je obraz Nataše Pirc Musar.

Najbrž bolje, da je njen obraz, kot predsednik brez obraza. Se spomnite tiste izjave poraženega kandidata Anžeta Logarja. Vrata in prag nečesa velikega! Šlo je za prazne besede vznesenega poraženca. Zaradi njih je moral Janši večkrat pojasnjevati, da ničesar ne načrtuje. In večkrat zadnji mesec mu je moral dokazovati zvestobo. Z molkom. To je Janša zahteval od njega. Naj molči in ne pojasnjuje več, kaj je mislil, če nič ni mislil. Logar ostaja vdan in zvest uslužbenec Janeza Janše. Amen.

Prvi gangster v mestu Zoran Janković je posvaril dvoživko na funkciji zdravstvenega ministra, da se ZD Ljubljana in njeno direktorico Poplas Sušić »ne dira«. ZD Ljubljana je pred zaprtjem, 33 zdravnikov in večina osebja je odšla, direktorica se medtem ukvarja s svojo zasebno prakso. Kar nima kot zasebnica, si kot direktorica ZD ugodno odda. Zoran ji je dal dve koncesiji MOL. ZD Ljubljana je v milijonskem minusu, pacienti brez zdravnikov, ampak mafije se »ne dira«, sporoča ljubljanski godfather. Dokler Janković in Poplas Sušićeva ne bosta v priporu, smatrajte Slovenijo za divji zahod. Božič gor ali dol.      

Scroll to Top