Nedeljske farse

Naj za trenutek odloži delo….! A to ob nedeljah še obstaja na radiu? Časi so se spremenili in delo nima časti, ki mu je nekoč pripadala. Praznik dela na prvi maj pa danes slavijo tisti, ki najmanj delajo. Novinarka Katarina Keček je nekje zapisala, Zavec go home! Napisala zato, ker poslanec Dejan Zavec iz GS v svoji poslanski karieri še ni izrekel besede v državnem zboru. Bojkotira delo! Ženska pretirava, sem si mislil. Pa sem šel pogledat orodje, ki meri čas poslanskih razprav, komentarjev in replik, parlameter. Podatek drži. Zavec v svoji karieri poslanca še ni odprl ust!? Še en »Gregor Židan« v napačni službi. Golob bi ga lahko umaknil v kakšen športni zavod in dal priložnost nadomestnemu poslancu. Parlament je mesto za parlamentiranje. Vsaj tako naj bi bilo. Pa ni. Zdavnaj je postal poligon za seštevanje do 90, kjer  ni več konstruktivnih debat. So samo še vaši in naši, govorijo pa tisti, ki so retorično sposobni ponižati nasprotno stran. Ali pa vsaj zabavati ovce v svojem mehurčku. Skoraj bogokletno se je strinjati s čimerkoli, kar prihaja iz nasprotne strani. Da je šlo v primeru boksarskega  videospota za navadno ceneno samopromocijo Urške Klakočar Zupančič, je vidno iz letala. Pa Zavca so morali za nekaj uporabit, da smo izvedeli, da še obstaja. Naši malčki z rakom nimajo pojma, kdo je Urška in kdo Zavec. Nekateri so to izvedeli v petek. Večine pa video s pozabljenim boksarjem in klovneso ni zanimal. So se bolj razveselili svojih staršev. Otroci niso bili samo v petek dopoldan na onkološkem oddelku, ko se je piar GS spomnil nanje. Tam so tudi danes, na to deževno nedeljo. Pozabljeni od vseh, razen tam zaposlenih in njihovih najbližjih. Zavec in Klakočar Zupančičeva sta na njih pozabila že v petek popoldan. Sem prepričan, da tisti ki lahko, zdajle gledajo risanke. Ne pa tisti bizaren boks Urške in Dejana. Vsak tak izpad na površje vrže nekaj nekritičnih navijačev svobode. Hojsovemu družinskemu slikarju Arjanu je video simpatičen. To izreče akademski umetnik samo zato, ker skrpucala niso posneli fašisti? V napačno smer gremo.

Ne vem kakšno igro igra zdaj Primc z zbiranjem podpisov za nov referendum, če ta ni možen? Še teden dni časa imate, nagovarja svojo množico. Teden dni do česa? Do Poljske? Ta je v glavah naših skrajnih desničarjev bližje, kot si mislite. Primc je zadnjič na televiziji razlagal, da je ukinitev njegovega urada v Mariboru najmanj zločin proti človeštvu. Pravi, da je imel pripravljenih devet konkretnih projektov za dvig rodnosti in integriranje starih ljudi v mlade družine. Navedel ni niti enega, le ponavljal je, da jih je devet. Ena od prerazporejenih iz ukinjenega urada je izjavila, da je najbližji opis tega, kar je ima Primc v glavi, Deklina zgodba in Gilead. Kadar beseda nanese na Primca, se vedno spomnim tiste umazane nepremičninske zgodbe v katero sta bila vpletena zakonca Primc. Pred več kot dvajsetimi leti sem bil priča predlogu, naj nekdo naveže stik s starejšo gospo, ki sama živi v razkošni vili pod gradom. Naj začne skrbeti za njo, končni cilj pa, da bo po smrti nepremičnino zapustila njemu. Ni šlo za Primca ampak X osebo, ki ni pomembna, ker se s tem ni strinjala. Jaz sem to poslušal in si mislil, kaj takšnega se ne dogaja. Saj ni mogoče, da kot popolni neznanec prideš k nekomu na vrata in vsiljuješ pomoč. To počno akviziterji, lopovi in narkomani. Pa sem se motil, ker sem kasneje videl, da je to nekaterim vir zaslužka in bogatenja. Primčeva sta to izpeljala in danes sta ponosna lastnika vile na Menardovi v Ljubljani.

Predsedniške volitve, lokalne volitve in kopica referendumov za katere se vnaprej ve, da bodo propadli. To je naša realnost jeseni pa vse tja do konca leta. Grims je izjavil, da je stranka z zbranimi podpisi za referendume prebila zvočni zid. Potem so ga kamere ujele, kako se na shodu Aleša Primca druži z neonacisti iz vrst Rumenih Jopičev. Od nekdaj sem se spraševal, od kje Grimsu toliko kredita pri Janši? Grims je v svoji poslanski karieri nastreljal toliko kozlov, laži in norih teorij zarot, da bi moral biti aboniran na šefovo kliniko v Avstraliji, če bi ta obstajala. Janša bi ga moral zaradi vseh izpadov zdavnaj odžagati, kot je mnoge. Pa sem med poslušanjem, zdaj povsod citiranem govoru Spomenke Hribar, dobil odgovor. Vsaj mislim, da sem ga. Branko Grims je bil leta 1993 tisti, ki je za predsednika SDSS, torej protikandidata Jožetu Pučniku, predlagal Janeza Janšo za predsednika stranke. Pučnik je to razumel kot nož v hrbet in je od kandidature odstopil. Janša je bil tako kot edini kandidat izvoljen za novega predsednika. Naslednje leto bo od tega minilo trideset let. Janša je še vedno predsednik, Grims pa njegov večni prisklednik.

Farsa vseh fars je bil kongres stranke SD in potrditev Tanje Fajon za predsednico. Samo še kongrese stranke SDS lahko uvrstimo v farse te kategorije. Dve leti nazaj so bila pričakovanja visoka, res je. Bodoča predsednica vlade, se je pridušal Dejan Židan. Volitve so prinesle resnico, streznitve pa ne. Stranka je padla najnižje doslej, izgubili so tri poslance, koalicijska GS pa ji po potrebi spelje kader, kadar se ji zahoče. Tanja medtem mežika v kamere in prodaja meglo. Novinarji pa kimate. Tega ne razumem. Ne smete postavljati neprijetnih vprašanj ali nočete, ker je »naša«? Dejstvo je, da je SD ponižana in sesuta, tistih nekaj srečnežev pa se oklepa funkcij, ki jim jih je namenil Golob. Šarec  in Bratuškova sta od Goloba iztržila več v vladi, pa sta oba končala pred vrati parlamenta na volitvah. Katarina Kresal je dobila neslavno čast, da je postala grobarka nekoč mogočne LDS. Tanja Fajon pa je zdaj grobarka SD. Jonas je naslednji, ki bo pobegnil v golobnjak.

Donacije Welcome. Big Time W   

Scroll to Top