Ne grem se več

Ne morem se strinjati z vami, da je vsaka stvar za nekaj dobra. Kaj je dobrega v tem, da sem včeraj dve uri pisal tekst in ga na koncu pomotoma izbrisal? Nič. Po dveh urah se mi ni dalo še enkrat isto stvar pisati. Včeraj bi najraje računalnik zalučal skozi okno in kot Krkovič »pribil«, ne grem se več. Tole slednje je novo. Včeraj še nisem vedel, da se Tone ne gre več. Prebral sem njegovo izjavo, zakaj se ne gre več. Averziven odnos očita članom SDS in, da je bil označen za človeka s ceste. Janša se ni hotel sestati z njim, ker je Urška dežurna. Krkovič očita Janši, da je pisal prijazna pisma Emiliji Mrlak. V nos mu gre, da so letos dobili odškodnine v višini 100.000 evrov, njega so pa za 15 let hoteli v zapor pospraviti. In nehote prvič javno prizna, da je šlo v zadevi Toni Mrlak za osebno zgodbo Kacina in Janše, kar je do zdaj Kacin kategorično zanikal. Nadalje Krkovič Janši očita, da ga je branil v depalovaškem napadu Kacina nanj, zdaj pa je ta njegov »zlati fant«. Krkovič se na koncu podpiše njemu lastno. Z nazivom, ki ne obstaja v SV. V oklepaju je napisal srebrni.

Srebrni? O tem sem pisal v včerajšnjem nesrečnem tekstu. Kam se je izgubil Krkovič. Gledal sem tiste fotografije sramotne vrnitve odlikovanj pri Pahorju in se spraševal, kje je Krkovič? Kje je njegovo odlikovanje? Nakar izvem, da on nikoli ni dobil zlatega odlikovanja ampak srebrnega. Že mogoče, a tistega junija 1993 je on organiziral vrnitev in pred pol brigade Moris teatralno pospremil odlikovanje v vrečko. Poklical sem nekaj bivših sodelavcev za razlago, kakšno predstavo smo sploh gledali takrat? Krkovič je vrnil neko tretje vojaško odlikovanje. Poleg njega sta ga vrnila še načelnik štaba in njegov pomočnik. Enako je storilo še nekaj pokrajinskih poveljnikov. Šofer je na turneji vračanja odlikovanj pobral 20 primerkov. Janša je na koncu odločil, da šofer na Erjavčevo vrne tistih 6 najbolj prestižnih. Kje so končala ostala odlikovanja, ni znano. Nekateri trdijo, da so razstavljena na podstrešju Trstenjakove na šefovi mizi. Ker tam nikoli nisem bil, tega ne morem potrditi.

Pred več kot desetletjem, ko je začel izhajati Special blog, je bil Krkovič najglasnejši v obrambi Janše. Takrat je on organiziral averziven odnos do mene, me označeval za človeka s ceste, ki rabi 25 evrov za drogo na dan in podobne svinjarije. Vse zato, da bi Janša opazil in ga morda nagradil za averziven odnos. Za nagrado je z njim končal v zaporu in kasneje na cesti, dobesedno. Iz ceste ga je iz usmiljenja pobral Božo Dimnik in poklical Goloba, naj mu da službo. Če Božo pokliče, Golob skoči, to je znano. Me zanima, če je tako tudi zdaj, ko je Golob predsednik vlade? Ga Božo še pokliče?  

Necenzurirano popušča! Mladina je prva napisala, kar sicer vedo vsi novinarji a raje molčijo. Zanimivo, da je odpovedal najboljši raziskovalni novinar Primož Cirman in vladni portal Necenzurirano. Le kaj na to poreče šef? Torej, poteka predkazenski postopek zoper predsednika vlade Goloba v zvezi z GEN-I. Pranje denarja, utaja davkov, ponarejanje listin in oškodovanje družbe očitajo preiskovancem. Med drugim je pod lupo preiskovalcev nakazilo v višini 103.000 evrov, ki ga je družba GEN-I nakazala Vesni Vuković, ki je zdaj glavna svetovalka Goloba. Med preiskovanci se je znašel tudi »kao« svetovalec Goloba v GEN-I Tone Krkovič. Predkazenski postopek sicer poteka v treh državah, Sloveniji, Srbiji in Črni gori. Podrobnosti preiskave zagotovo ne boste našli na strani portala, ki mu je Golob nekoč namenil 103.000 evrov. Stay tuned.

Erika je v četrtek iskala civilno družbo in na koncu našla politične aktiviste levice. Kje so kolesarji? Zakaj pa bi petkovi kolesarji protestirali in rušili svoje? Večina se jih res zaradi Goloba in Bobnarjeve drži za glavo, na cesto pa ne bodo šli. Zdaj je čas, da protestira nekdo drug. In tu pridemo do nemoči in bede slovenske desnice. Nimajo civilne družba oz. nimajo političnih aktivistov, ki bi kot podaljšek politike razgrajali po ljubljanskih ulicah. Z organiziranimi avtobusnimi prevozi, ki vključuje pingo in sendvič, je SDS sposobna pripeljati 1000 ljudi. To je njihov domet. Poudarek na pripeljati, ker v Ljubljani ni nikogar, ki bi šel za SDS na cesto. Še Aleš Primc s svojim srednjeveškim gibanjem na cesto spravi več privržencev kot SDS. Dokler bo ostal duh janšizma živ in obstajala teoretična nevarnost, da se vrne, ne bo nihče pri zdravi pameti rušil Goloba. Pa če ta vsak teden dve Bobnarci odstreli in Milović z njim obišče Vatikan.

Drug teden bo en Američan zaslišan, šef varnosti na veleposlaništvu. Sem dobil vabilo, da grem poslušat zaslišanje. Končno bom izvedel za vsebino vseh 47 groženj. Forenzična preiskava me sicer razbremenjuje tega »sranja«. Kaj se je dogajalo in kdo stoji za tem, me pa vseeno zelo zanima. Iz več razlogov. Minuli teden je poštar zvonil dvakrat. Tisto najbolj pomembno, ne bo letos. Zadnja GO je razpisana 17.1. 2023. Do takrat me pa lahko glava boli. Ali pa, ne grem se več.

Scroll to Top