Mucek

Deževno jutro je kar primeren uvod v teden, ki je pred mano. Kot v življenju, v največjem nalivu vedno brez dežnika. Beden začetek. Kaj bi sploh rad povedal? Ne vem, ne da se mi več vsak dan živeti, če je življenje ena sama skrb in stres. Življenje in dogodki v Sloveniji so tako naporno predvidljivi, da ni za nikamor več. Dražgoše! Vsako leto ista pesem. Levi se klanjajo, desni sikajo. In potem pride Nataša Pirc Musar v pilotski jakni. Top Gun varianta. Nočem biti nesramen ampak predsednica je bila videti kot bowling krogla. Je rekla, da bo drugačna predsednica. Potem pa skoči v jakno, ki si jo je omislil Borut Pahor. Gizdalinu je sicer pristajala, ker je rojen maneken. Predsednica ni manekenski tip, prej kameleonski. In potem kontrast. Predsednica pri papežu. Tokrat v črnem čipkastem ogrinjalu, bolj puklasta kot Janša in novi britanski kralj skupaj. Instagram linija na Erjavčevi ostaja.

Stavo v zvezi z Reporterjem sem dobil. Z nekom sem šel prejšnji teden res stavit, da bo danes fotoreportaža iz pogreba Zemljariča. Upam, da se stava ne bo končala kot Pigac vs. Kaloh. Arsenović je še vedno župan Maribora, Kaloh pa še vedno ni nakazal 1000 evrov Uporniku. Zjutraj sem dobil sms od poraženca. Stava ne velja, ker imaš vir v Reporterju. Ja seveda, jaz imam vir v Reporterju, ha ha. Nimam nobenega vira, samo hudo predvidljivi so okoli nekaterih tem. Včeraj sem na neki skrajno desničarski oddaji poslušal modrovanje, kakšna nezaslišana sramota je častna četa in pogreb z vojaškimi častmi za Zemljariča. Ker je bil šef tajne politične policije. UDBA je bila tajna služba, politična so ji dodali naši lažnivi desničarji. Mimogrede, Zemljarič je bil na čelu UDBE dobro leto. In v tem letu je počel, kar pač počnejo šefi tajnih služb, da zaščitijo svojo državo. CIA, KGB, MOSSAD in podobne tajne službe so likvidirale na tisoče oseb, ki so rovarili proti lastnim državam ali se šli terorizem. UDBA se v ničemer ni razlikovala od zgoraj omenjenih služb. Če so v času Janeza Zemljariča pospravili nekaj ustašev in ugrabili tiste, ki so jih morali, vse pohvale. O kakšnih ustavnih in človekovih pravicah iz leta 1975 vi blebetate?

Poglejmo v prihodnost. Leta 2050 se Štajerska odcepi od Slovenije. Šiško bo postal njihov heroj, kot Bandera za Ukrajince. In samooklicani zgodovinarji Štajerske Varde bodo SOVO opisovali kot zločinsko politično policijo, ki je zalezovala in nadzirala Andreja Šiška. Celo zaprli so ga. Ne vem, kdo je bil takrat direktor SOVE, mogoče Črnčec. In ko bo ta leta 2050+ umrl, bodo Štajerci znoreli, če bo pokopan z vojaškimi častmi. Kar zagotovo bo. Očitek. Bil je na čelu zločinske politične policije SOVE. Nekaj si zapomnite domoljubci. Za vse večne čase. Vam in vašemu Janši tako drag Cankarjev dom ne bi stal, če za to ne bi poskrbel Zemljarič. Prišla je kriza v Jugoslaviji, denarja ni bilo in iz Beograda je prišel ukaz, da se gradnja ustavi. Zemljarič je rekel, da bo Cankarjev dom končan in tako je bilo. Denar je vzel iz sklada za nerazvite. Lahko bi ga zaprli zaradi tega, ker je bil pravi domoljub in je »pajsnil« denar, da smo Slovenci dobili Cankarjev dom. Poskrbel je, da so se Lojze, Janez in tovarišija imeli kam skriti poleti 1991.

Mene čisto iskreno zelo zanima obdobje UDBE in njeno delovanje. Na žalost še dolgo ne bo nobene verodostojne knjige o tej tematiki. Omerza, Pezdir in sploh Leljak so navadni lažnivi pravljičarji. Lažnive interpretacije dokumentov in dogodkov v stilu Možine in pričevalcev. Lažnivo in zaničljivo je njihovo vodilo. Ugajati slovenski politični desnici in predvsem Janezu Janši. Branje ranga Mikijev Zabavnik ali za starejše Alan Ford kolekcija.

Maša Kociper in Alenka Bratušek bi morali danes na bilateralni šoping v Trst. Pa nekaj v zvezi z Narodnim domov in fašisti naj bi povedali med nakupovanjem. Na pot bi morali z vladnim Falconom. In neznanih razlogov je ta ostal na tleh, gospe pa v Ljubljani. Novica je seveda lažna. Glede na vihar, ki se dviga okoli vladne ptice bo bolje, če se ga ekipa koalicije nekaj časa izogiba. Urška se je odločila popraviti škodo oz. ekipa za »popravljanje škode« v javnosti. Obisk zavetišča za živali in posvojitev mucka. Zdaj ima nezavedno in simbolično doma Janeza Janšo, bo naslednjič ugotovil Roman Vodeb. Nika Kovač je rekla, da je Janša mucek. Od takrat vse levičarke, ki imajo doma mucke, nezavedno božajo Janšo, bo zaključil samooklicani dvojni magister.

Napovedanih je nekaj stavk. Kdo poganja stavkovne zahteve FIDES in stavko zdravnikov, je jasno. Kako je s stavko bolnikov mi ni najbolj jasno. Stavko organizira Jaša Jenull! Torej je bolan. Če ni, kaj je potem? V imenu koga stavka in proti komu? Proti Bešić Loredanu in vladi? Proti SD in njihovim lažnivim predvolilnim obljubam? In lahko mi verjamete, da boste med stavkajočimi Jenullovci videli člane Levice, ki v resnici stoji za to stavko. Levica hkrati sedi v vladi in koketira z ulico. To je njen večni modus operandi. Kaj na to poreče Golob?

Prošnja za donacije, nujna al kako naj se izrazim.    

Scroll to Top