Mucek Rus?

Stanje v svetu ostaja kaotično in na robu katastrofe. Ukrajinska protiofenziva se je ustavila. Žrtve štejejo v tisočih, Amerika pa v Ukrajino pošilja nov smrtonosen paket za nadaljevanje morije. A ne bi bilo Američanom najlažje ubiti Putina in končati njegovo ero. Z njim se tako ali tako ne namerava nihče od zahodnih politikov pogajati. Zelenski je naravnost povedal, da se bo pogajal s Putinovim naslednikom, ko bo ta mrtev. CIA in NSA sta z vso svojo navlako zagotovo sposobni izvesti atentat na Putina. S tovrstnimi rabotami imajo bogate izkušnje. V obdobju po 11/9 2001 pa do danes so ZDA po ocenah neodvisnega mednarodnega instituta po svetu izvedle več kot 900 atentatov in ugrabitev. Večinoma je šlo za poveljnike in višje rangirane člane Al Kaide in ISIS-a. Na tem spisku so še ubiti iranski strokovnjaki za jedrsko energijo, general Sulejmani, ki so ga na Bagdadskem letališču likvidirali z dronom in šefi kartelov iz območja Mehike in Kolumbije. Pri slednjih je operacije v sodelovanju s CIA in FBI izvajala DEA. Če k svojim podvigom dodajo še umor Putina, jim svet najbrž ne bo zameril. Bolj pomembno vprašanje je, kaj bi se zgodilo potem? Je Putin edini razlog za to vojno? Bi jo njegov naslednik nadaljeval, če bi Putin »padel«? Odgovor je žal DA. In to je očitno glavni razlog, da Putina ne ubijejo. Velika večina Rusov podpira napad na Ukrajino in velika večina podpira tudi svojega predsednika. Zmotno je mišljenje, da avtokrat Putin s peščico norcev in zvesto FSB za vrat drži vso Rusijo. Zahodni mediji nam kažejo nezadovoljne množice in tiste, ki pred mobilizacijo bežijo v tujino. Propaganda (ena in druga) je zdavnaj zameglila pravo sliko te vojne in vzroke za njo. Dejstvo je, da vojni ni videti konca, vse manj jasni pa so tudi cilji Rusije. Okoli tega kdo je rusofil, rusofob in kdo je največji Ukrajinec za Janezom Janšo, pa bom dodal samo tole. Če bi si Janša ob začetku vojne na twitter profil pripel rusko zastavo in Zelenskega okrcal, da je lutka tistih, ki so v ZDA spodnesli njemu ljubega Trumpa, bi vsa sekta navijala za Rusijo. Brez izjeme. Roko dam v ogenj, da bi bilo tako. Žiga Turk bi bil med prvimi, Žiga Rus bi postal na Twitterju.

Doma smo v zadnjem tednu komedije. Bo predsednik ali predsednica? Miha Kordiš predsednik zagotovo ne bo. Njegova njiva se bo preselila v parlament, kjer bo postala glavna tema za obračunavanje z njim. Levičar Miha se gre kapitalista, start up njivo ima, mi razlaga privrženec sekte. Start up njiva? Kaj za vraga je to? Sem že slišal v preteklosti, da ima Kordiš njivo, pa sem to vzel kot šalo. Kaj pa bi Miha lahko gojil drugega kot travo? Ne poznam podrobnosti okoli te zdaj razvpite njive ampak ideja ni slaba. Da je Mihec nategnil komisijo na javnem natečaju je druga zgodba. V tej do konca zbirokratizirani državi mora še poštenjak tipa Kordiš goljufati. Dokaz, da je s to državo res nekaj narobe. Ampak start up njiva? Ko slišim za start up si na eni strani predstavljam mularijo z računalniki, na drugi strani pa stare fotre s kufri denarja, ki ga vlagajo v upanju, da so nabasali na nov EKWB, če ne vsaj Zuckerberga. Njiva pa? Če Kordiš nima kje skritega laboratorija za predelavo kokaina, potem iz tega start upa ne bo nič. Lahko pa odleti iz poslanskega položaja zaradi svoje lahkomiselnosti. Tega se mu ni treba bati, ker njiva ni sendvič.

Odšel je Dimitrij Rupel, sarme ni niti poskusil. Ruplu je treba priznati, da ima zasluge za slovensko državo. Če mu je bilo v pokoju dolgčas, bi ga lahko Janša postavil za svetovalca Logarju ali nekaj podobnega. Zvesti zvočnik Igor Omerza je Ruplu stopil v bran. Dim, kot ga kličejo prijatelji, je napisal več kot 50 knjig (ki jih nihče ne bere) zato je še kako kvalificiran za mesto direktorja JAK. A bejž no Omerza. Dim je v življenju zagotovo skuhal več kot 50 obrokov, pa ga to ne kvalificira za Chefa pri Ani Roš. Še jutranje izmene v Mc Donaldsu ne bi mogel voditi s takšno kvalifikacijo. Vseh so polni gobci o mladih, položaje pa zasedajo stari prdci, ki zdavnaj izpolnjujejo pogoje za upokojitev.

Aleš Hojs se je po domače povedano usral. Res se je poigraval z mislijo, da bi izzival Ljubljančane in šel kandidirat za župana. Pa je potem zmagal zdrav razum, kolikor ga Hojs še premore. Slišal sem tudi, da mu kandidature ni dovolila mama. Kaj je res ne vem, vsekakor pa smo prikrajšani za prvovrstna soočenja za županski položaj v prestolnici. Ni samo prestolnica pomembna v državi. V največjem mestu na Gorenjskem v Kranju bo za župana kandidiral predsednik Resni.ca Zoran Stevanović. Po uspešnem nastopu na državnozborskih volitvah ima Stevanović lepe možnosti, da postane nov župan Kranja. Lokalno okolje bo potem odlična odskočna deska za naslednje državnozborske volitve. Resni.ca šele prihaja, pravijo. Stranka ima vsak dan več članov, kar je odraz dobrega dela na terenu.

 Smo pa več kot hvaležni za Niko Kovač. Če punca ne bi obstajala, bi si jo bilo treba izmisliti. Tako, kot si v kleti vsak dan izmislijo nekaj novih trolov, ki fanatično podpirajo Janšo. Kaj bi Janez dal za eno desno Niko Kovač? Najbrž ni cene, ki je ne bi plačal. Nika Kovač je nočna mora Janše in njegove sekte. Ona pa njemu mucek Janez. Zdaj si pa predstavljajte, da bi namesto Marte Kos, Mihe Kordiša ali Milana Brgleza v predsedniško bitko vstopila Nika Kovač. Potem bi imeli predsednico. Opažam, da stari deci ne prenašajo mladih uspešnih žensk. Raje imajo mlade farške mamice za štedilnikom, radio Ognjišče in zvečer Nova24TV.      

Scroll to Top