Miss Slovenije je na potezi

Francija vs. Argentina bo sklepno dejanje letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu. Nasproti si bosta stala največja zvezdnika PSG, Messi in Mbappe. Prvi se počasi poslavlja od svetovnega nogometa, drugi je nesporno njegov naslednik, okronan za najboljšega nogometaša na svetu. Lastnik pariškega kluba je nihče drug kot Qatar sport investment, ki ga obvladuje emir Tamim Bin Hamad al Thani. Ta je klub kupil v dogovoru z bivšim francoskim predsednikom Sarkozyjem. Šlo je za vezan posel, ki je še vedno predmet mednarodne preiskave. PSG je bil pred bankrotom in izpadom iz lige. Gre za Sarkozyjev najljubši klub v katerem ima dolgoletno članstvo. Kupi PSG in bojna letala Rafale v zameno za svetovno prvenstvo v nogometu, je bila Sarkozyjeva ponudba katarskemu emirju. Posel je bil sklenjen in Katar je dobil svetovno prvenstvo. Pariški klub v katarski lasti je postal eden najboljših klubov na svetu z zasedbo, ki bi ji v Madridu rekli galaktična. V napadu igrajo trije najboljši nogometaši sveta. Poleg dvojice, ki se bo srečala v finalu, v Parizu igra tudi Neymar. Za koga bodo v finalu navijali Katarci? Najbrž za nogomet, ker zmagali so že v vsakem primeru. Naši sosedje bodo za tretje mesto igrali z velikim presenečenjem tega prvenstva Marokom. Če ne bo večjega afriškega čudeža v Dohi, bodo po tekmi v Radencih nažigali Thompsona. V ponedeljek ne bodo nikogar več zanimale pravice delavcev, ki bodo razstavljali stadione in obupne razmere v katerih bivajo. Hvala Fifa, se vidimo čez štiri leta. Če seveda mednarodna preiskava ne bo dokončno pokopala te do temeljev skorumpirane organizacije. Predsednik Gianni Infantino živi v Katarju v luksuzni vili. Že to je podatek, ki pove, da so tudi njega kupili.

Kakšno je stanje v nogometni organizaciji, ki jo vodi Aleksander Čeferin? UEFA deluje podobno kot FIFA. Bivša garnitura s Platinijem na čelu je bila izključena in kaznovana s prepovedjo delovanja v nogometu. Nekateri so celo končali po zaporih. V luči domače afere okoli političnih pritiskov ne gre prezreti, da Golobov zatajeni svetovalec za varnost Milović, obtožuje Aleksandra Čeferina. Milović je obsojen na dve leti zapora. Nepravnomočno. Opletat z izrazi res znate, kapo dol. Tip je obsojen in kot večina obsojenih, se je pritožil. Zato nepravnomočno. Kolikor sem seznanjen v pritožbi navaja, da so bili fiktivni računi na škodo SŽGP izdani za poplačilo Aleksandra Čeferina! Za kakšne posle in plačila Čeferinu je šlo, da se je zadeva na sodišču končala z obsodilno sodbo, ni znano. Očitno dominantnih medijev to ne zanima. V Čeferine se ne dreza, velja nenapisano pravilo v Sloveniji. Zdaj si pa zamislite, da je Milović izjavil, da so bili fiktivni računi izdani za poplačilo Janeza Janše?

Slovenija bi obstala. Trenta bi bila takoj pozabljena. Prostitutk ne bi omenjal nihče več. Vsi mediji bi bili na lovu za informacijo, zakaj je Janša prejel denar od Milovića? In to denar, ukraden iz Slovenskih Železnic. To bi bila res prava bomba za našo levo politično sceno in civilno družbo. Ker je denar prejel nekdo iz dinastije Čeferin, je v deželi tišina. No, tišina ravno ni. Še vedno se vse vrti okoli Goloba, policije in njegovega varovanja. Golob nam je včeraj postregel z informacijo, ki me je resnično zbegala. Nikoli ne bi bil kjer danes je, če mu Tone Krkovič ne bi odprl oči, kako deluje tema. Krkovič je bil torej v temi in je prestopil v svetlobo. S temo in svetlobo Golob ponazarja zlo in dobro. Bivši brigadir torej danes priznava, da je Janša navaden kriminalec, SDS pa kriminalna organizacija, ki uničuje Slovenijo? Krkovič ni tip, ki bi recimo temu spregledal. Ostal je isti klovn. Pri njemu gre za maščevanje, ker ga je Janša odrezal od korita in stranke. Kako so se včeraj hinavci gledali pri Pahorju, ne vem. Kaj tako sramotnega lahko priredi samo Borut Pahor. Nova miss Slovenija Nataša Pirc Musar bo lahko v startu pokazala malo državniške drže in hrbtenice, če bo s predsedniškim ukazom preklicala ta nezaslužena odlikovanja. Bilo bi higiensko, če nič drugega. Ne, ker si jih nekoč niso zaslužili. Zato, ker so jih pobalinsko vrnili zaradi političnega obračunavanja s Kučanom.    

Scroll to Top