Lepi tanki lepo gorijo

V pričakovanju praznika kulture se brusijo kose. Lepi tanki lepo gorijo. To bi lahko največji vojni hujskač Jelko Kacin lahko vedel. Sploh nemški na ruskih, že zgodovinsko gledano. Ukrajina se je znašla v velikih težava. Političnih in vojaških. Pri vseh neštetih milijardah pomoči, orožju, vojaški tehniki in bataljonih tujih borcev, Ukrajina izgublja v tej vojni. Rusija je popolnoma izolirana in pod številnimi sankcijami, ki jih EU vsak mesec dopolnjuje, rezultata pa nobenega. Ne vem kdo je tu obupan, Rusija zagotovo ne. Obupan je Zelenski, ki mora zahodnim gospodarjem in donatorjem pojasnjevati, zakaj ni nobenega napredka v vojni. Predsednik Ukrajine je od začetka vojne do danes odstavil ali dal aretirati vse najožje sodelavce in številne prijatelje. Aretirati ni dal samo svoje žene, vsi drugi iz njegovega kroga so za zapahi. Ker so večino zahodne pomoči pokradli. Zelenski se na vso moč trudi zahodu pokazati, da bo ostal zvest sluga do zadnjega živega Ukrajinca. Sebe najbrž ne more aretirati?

V zdravstvu nobenega napredka. Berlin je padel, le Golobu tega nihče ne upa povedati. Zdaj pa pozor. Šef prostozidarske lože Marko Bitenc je na zagovor poklical zdravstvenega ministra, ki je mimogrede popoldan zaposlen pri njem. Ne vem zakaj je šlo, ker nimam ušes tam, podatek pa drži. Marsikdo iz kroga zdravstvenega ministra se drži za glavo spričo dogajanja, a molk je najbolj zanesljiva karta, da obdržijo službe in dobre plače. Happy end je bila lažna novica za sodnice in sodnike. Golob je bil najbrž sposoben direktor za svoj žep, vodenje države pa mu je očitno španska vas. Kruta resnica je, da imamo opravilno nesposobno vlado, ki jo nad vodo drži minulo obdobje »janšizma« in strah pred njim. Po logiki bolje nesposobna leva vlada, kot razdiralna desnica na maščevalnem pohodu.

Čakamo na drugi največji uspeh SOVE v njenem obstoju. Ker so ravno v zanosu, bi lahko aretirali nekaj zahodnih agentov. Da Evropi in svetu pokažemo, da nismo nikogaršnji hlapci. Za začetek bi lahko aretirali ali vsaj izgnali šefa izpostave CIA v Sloveniji. Sliši na ime Christopher Lee in se vsak dan sprehaja po Ljubljani. Če ne upate drezati v Američane, aretirajte vsaj domačega izdajalca, ki je prestopil v hrvaško obveščevalno službo in nategnil svojo državo pri arbitraži. Prej ali slej se bo iz Opatije privlekel na Trstenjakovo po piškotke. Takrat bo pravi trenutek.

V sredo bo torej kulturni praznik, v petek 10.02. pa bo sledil državni udar. Akcijski načrt prisvojiteljev osamosvojitve bo aktiviran ob 6 uri zjutraj. Po mojih informacijah bodo zasedli ukinjeni muzej slovenske osamosvojitve, kjer bodo najbolj zagreti gladovno stavkali. Peterleta ne bo med njimi. On bo z Janšo, Ruplom in Kacinom zasedel klet v Cankarjevem domu. Na cesto bodo pripeljali protestnike. Naj vas ne zmede dejstvo, da bodo to isti obrazi, kot ste jih videli na Ruparjevem mitingu za domobransko resnico. To so oni, vpoklicani za vse priložnosti.

Farška desnica se razburja zaradi priročnika, ki ga je pred leti izdal aktualni minister za solidarno prihodnost Maljevac. Saj veste na kaj ciljam. Da ne leporečim, Simon Maljevac je peder in ustanovitelj inštituta 8. Marec. Pred petimi leti je izdal priročnik za pedre. Kako lizati rit npr.! Pustimo dejstvo, da je šla civilizacija u »kurac«, da ni več zakonske zveze mož žena in, da po novem obstaja 72 spolov. Navodila za lizanje riti bi se morali najbolj razveseliti člani sekte SDS. Tam vsi po vrsti ližejo »šupak« Janši, a le redki pridejo do nagrade. Nekaj delate oz. ližete narobe, Kadići, Požarji, Možine, Pirkoviči in ostali. Le vzemite v roke priročnik izpod peresa mojstra lizanja »šupkov« Maljevca. Zagotovo vam bo prav prišel.

Ta trenutek najpomembnejša novica za Slovence je prestop Irvinga v Dallas. Poleg Pahorjeve katrce in njegovega obupanega iskanja pozornosti. Medtem iz zanesljivih virov blizu premierjevega zasebnega varovanja prihajajo zaskrbljujoče informacije. Premier ni več premier ampak kužek starlete. Krog visokih uslužbencev pod taktirko Bobnarjeve mu je napovedal vojno, če se Ajanović Hovnikova dotakne kakšnega uslužbenca MNZ, Golob pa nič. Ker je v istem filmu kot nekoč Cerar. Ko stari sivolasi ata zavoha mlado meso, gre lahko država u kurac. Dobesedno.

ALERT! prošnja za donacije in podporo!        

Scroll to Top