Laž naj bo!

Zdaj smo mi na vrsti, kličejo verniki sekte SDS in hrabrijo eden drugega po družbenih omrežjih. Ne morejo preboleti, da se je skoraj vsa država uprla fašizmu, ki ga je zganjala Janševa vlada. Petkovi protestniki so bili za njih vse, samo ljudje ne. Oblast je z vso silo, ki jo je predstavljal zafrustrirani Aleš Hojs, napadala protestnike in jih kriminalizirala. Da o ograjah, policistih v bojnih opremi, solzivcu in vodnem topu niti ne začenjam spet. Vse skupaj ni pomagalo. Upor se je nadaljeval in volitve so prinesle spremembe. Ne rečem,  da ta vlada dobro dela. Ker je občutek, da nič ne dela. Se pa lažje diha v demokraciji kot fašizmu. Zdaj je red na sekti Janeza Janše? Ta se sam ne upa pozvati svojih na cesto, ker bi se osramotil. Zato forsira Primca in podobne Kekce. Primc je na shodu za otroke in družine razglašal, da se jih je zbralo 10.000. Pretiraval je desetkrat a to desničarjem ne gre zameriti. Sekta se od nekdaj hrani z lažmi. So bile kje ograje? Je kdo preganjal silno množico Aleša Primca in jih zalival s solzivcem? So komu odvzeli prostost in ga oglobili? Ne. Čeprav so prišli širit sovraštvo proti istospolnim in nazadnjaške ideje srednjega veka, jih nihče ni preganjal in omejeval. Primc v naslednjih dneh ne bo dobil plačilnega naloga, ker je demonstriral. Za razliko od Jenulla in mnogih drugih, ki smo dobili globe zaradi udeležbe na protestih. V tem je razlika med svobodo in fašizmom.  

Kam je Aleš Primc zavil po shodu za otroke in družine? Imajo na desni kakšen svoj »fotopub«, kjer sprostijo vse zavore in osvobodijo demone? Imajo! Bilo bi prav, pluralno in politično korektno, da o tem pišem. Še preden se kdo obesi in se v zgodovino zapiše kot »fire starter« afere »fotopub ll! O Baričeviču in psih se ni vedelo nič, dokler se ni zgodila tragedija na Oražmovi. O gay sceni in njenih udeležencih se ni vedelo (najbrž je bolj točno govorilo), dokler ni rosno mladi Cakić kruto umoril slavnega igralca Gašperja Tiča. O homoseksualnih bang bang zabavah desne politične elite v Bruslju ne bi vedeli nič, če ne bi policisti ujeli madžarskega evroposlanca, ko se je gol spuščal po žlebu. Bežal je in bil ujet. Prijatelj naših SDS-ovcev. In konec koncev za afero fotopub smo slišali šele, ko se je obesil slavni slikar Uranjek. Tistih 200 evrov je najbrž spuščanje megle. Uranjek in Smodej sta zagotovo premogla 200 evrov in vračilo tisti obupani blogerki ne bi preprečilo izbruha afere. Torej, da bo politično korektno, kot sem zgoraj zapisal, naslednjič o razvratnih zabavah skupine moških, ki so v resnici tete. Namig. Sledi vodijo v NSi. Ob nedeljah se ne spodobi pisati svinjarij, da se Ciglar Kralju, Toninu in onim iz Iskrenih ne zaleti goveja juha. Ob ponedeljkih se pa sname rokavice in zaviha rokave.

V tednu ki mineva, smo še korak bližje katastrofi. Štiri ukrajinske pokrajine so zdaj formalno Rusija. Američani so uspešno uničili plinovoda Severni tok 1 in 2. Po ocenah nekaterih strokovnjakov ne bosta nikoli več delovala. Zelenski je urgentno vložil prošnjo za sprejem Ukrajine v NATO pakt. Lider Čečenije Kadirov se je na slovesnosti ob priključitvi štirih pokrajin zjokal od sreče, ko je govoril Putin. Naslednji dan pa je začel pozivati in nagovarjati Putina k uporabi jedrskega orožja. Ukrajinska protiofenziva je deloma uspešna. Zavzeli so strateško pomembno mesto Liman, od koder je pred obkolitvijo pobegnilo okoli 5000 ruskih vojakov. Kadirova je poraz in umik Rusov tako prizadel, da zahteva sankcioniranje generala Aleksandra Lipina, ki je bil odgovoren za Limansko področje. General Lapin ni kdorkoli. Za zasedbo in okupacijo Lisičanska ga je Putin odlikoval z medaljo Heroj Rusije. Kadirov mu očita, da je enote vodil iz 150 kilometrov oddaljenega štaba in ga označil za strahopetca. Putinu predlaga, da ga degradira v navadnega vojaka in pošlje s puško jurišat na ukrajinske položaje. Samo tako si lahko opere čast in ime, je svoj izliv jeze na Telegramu končal Kadirov.

Zadnjič sem zasledil, da sta Anuška Delić in Mirjam Možgan z gosti pametovali o medijski vojni in lažnivih proruskih medijih. Rusi so edini grdi, zlobni in lažnivi. Zahodni in ukrajinski mediji pa poročajo korektno in objektivno. Da dol padeš. Rusi so vajenci proti ameriški propagandi in zahodnim medijem. Učenci, če hočete. Mi pa smo čez noč postali lutke Zelenskega in interesov ZDA. Najbolj skorumpirana država na svetu je Ukrajina. Po oceni neodvisnega mednarodnega instituta, ukrajinski oblastniki z Zelenskim  na čelu pokradejo več kot tretjino mednarodne finančne pomoči, na črnem trgu pa konča več kot 20% podarjenega orožja in vojaške opreme. Najbrž so lažnivo propagando, ki sta jo zganjali Delićeva in Možganova plačali Ukrajinci. Kar je edina logična razlaga. To je podobno sranje, kot če bi nekdo modroval, da Nova24TV, Demokracija in Požareport verodostojno opisujejo politično sceno v Sloveniji. Časi so preresni za tovrstno propagando in laži. Še Marko Potrč naj stopi v Kadićeve čevlje in reklamira cepljenje, pa smo razumni najebali.

P.S. Za Primca, Grimsa in druščino. V Berlinu je vrata odprl prvi LGBT vrtec. V jok in na drevo.      

Scroll to Top