Laž + laž = SDS

Svetlana Makarovič spet razburja. Zdaj še ona hoče svojo Prešernovo nagrado. Čudi me, da ni tega Pahor uredil pred svojim odhodom, ker je bil ravno na misiji podeljevanja zavrnjenih odlikovanj. Moje osebno mnenje je, da je nehigiensko prosit za nekaj, kar si nekoč zavrnil. Da besede ponižujoče ne omenjam. Verniki sekte SDS so seveda skočili v zrak zaradi Makarovičeve in možnosti, da letos prejme Prešernovo nagrado za 23 let nazaj. Motijo jih njene aktivistične pesmice iz zadnjega obdobja, ko nam je zavladal Janšizem. Takole po Ruparjevo roko na srce, če bi se pod tiste pesmi podpisal jaz, bi končal v zaporu. Moraš biti umetnik prve kategorije, da besede svinja, fašist, peder, domobranska golazen in SDS podgane na sodišču niso prepoznane kot žalitev. Zelena Asta Vrečko je prišla na to idejo. Zdaj poti nazaj ni. Ne moreš Svetlani reči, da smo si na ministrstvu premislili, ker ni zakonske podlage. Bolje, da jo povabite, sicer se bo povabila sama. In to najbrž ne bo prijazno do aktivistov Levice, ki bivajo na MK. Upam, da Levica zdaj teče zadnji krog. Če jih naslednje volitve ne parkirajo na smetišče zgodovine, je s to državo nekaj narobe. O Levici in njenih stran poteh naslednjič »poglobljen« tekst, kot se temu zdaj po novem reče.

O minulem protestu bi že kaj napisal, ker sem bil tam. Žal sem bil brez računalnika, ker je šel na forenzično preiskavo zaradi tiste »ZDA« zadeve. Ko sem ga dobil nazaj, sem v isti namen izročil še telefon. Dva dni sem bil brez telefona in po pravici povedano, ga nisem pogrešal. Dva dni brez stresa. Malo me je potem glava bolela, ker na pamet ne vem vseh gesel in nisem mogel nič. Da bi jih spremenil in imel dostop, bi moral zahtevo potrditi na telefonu, ta pa je bil odsoten. Zdaj so stvari na svojem mestu. No, vsaj videti je tako. O protestu torej. Tja sem prišel iz smeri Zupančičeve in prvi vtis je bil, da je trg Republike poln. Pa ni bilo tako. Janševi protestniki so zasedli dobro četrtino trga. Tam, kje je bilo sonce. Večina trga je bila v senci, kje je bil leden mraz. Nisem strokovnjak za ocenjevanje številčnosti množice a po moji oceni se je zbralo dobrih 3000 protestnikov. Morda celo 4000, kar je za Janševo sekto lep dosežek. Če bi me izolirali, da ne bi vedel kaj se dogaja in bi me z zavezanimi očmi pripeljali tja, da uganem za kakšen protest gre, bi uganil. Kakšen protest upokojencev, lepo vas prosim? To je bil protest sekte SDS, ki ga ne moreš zgrešiti. Vedno ista ikonografija, zastave, obrazi istih veteranov Janševih shodov in vidni člani stranke. Tu ni pomote. Pol ure sem stal na stopnicah pri NLB, deset metrov stran od mene je na klančini stal Boštjan M. Turk v družbi ženske. 50 metrov pred nama ni bilo nikogar. Množica se je začela šele proti koncu trga, kjer je še sijalo sonce. Potem pa na Twitterju vidim, da Boštjan M. Turk laže o silni množici in gneči okoli njega, vsaj 10K+ ljudi in, da ga navdaja optimizem. No, to je to. Laže sam sebi, doktor iz Sorbone, ki je končal pri Požarju. Sem mislil, da se bodo pri tej pretirani številki brezsramno ustavili, ker je res pretirana številka. Potem pa šef sekte useka, 20.000 in več se jih(nas) je zbralo. Zdaj je to uraden podatek za vernike, čeprav vsi vedo, da je laž. 20.000 obiskovalcev ne sprejme niti stadion na Stožicah za primerjavo.

Na protestu sem srečal Tomašiča, Grimsa, Turka, Podbregarja iz nekdanjega »paravoma« in nekaj obrazov, ki se jih spomnim iz shodov v podporo Janši pred sodiščem. Skratka čistokrven SDS protest proti vladi. Mimogrede sem posnel še tipa, ki je v družbi Grimsa močno spominjal na tistega nikoli odkritega »napadalca«. Me res zanima, če ustreza. Ni manjkal niti hišni pesnik iz Trstenjakove, ki je nekaj kramljal z enim od Janševih agentov za rušenje javne televizije. Stiska upokojencev je bila še enkrat več zlorabljena. Tokrat iz strani SDS.

Golob je rekel, da bo na koncu »happy end« in še enkrat več dokazal, da ne loči med državo in podjetjem. 600 evrov na mesec več, sem rekel. Vi pa to »speglajte«, da bo »zakonsko« vzdržno, je zabičal. Ni šlo, ker tako ne gre. Na Tavčarjevi imajo zdaj dolge nosove, jaz pa sem prestrašen, da se ne bodo iz maščevanja v postopkih znašali nad vpletenimi. Happy end si rekel, golobček. Bomo videli.

V sredo je kulturni praznik. Spet dan za delitve in razkol. Desna kultura vs. leva kultura? Boj na polju domoljubne in izprijene kulture? Vse že poznamo. Zakaj slavimo smrt in ne rojstvo, je posebna zgodba in ogledalo naroda. Zapit alkoholik in pedofil je naš kulturni praznik. Komemoracija ob njegovem spomeniku s tisto patetično »o dete, kaj je tebe treba bilo«, najbrž ne bo umanjkala. Praznik kulture in osrednji lik so določili komunisti nekoč. In glej ga zlomka, posvojila ga je farška in domobranska raja. Slovenci kremeniti,  ha ha.

Podprite avtorja, donirajte!  

Scroll to Top