Koordinatorji kaosa

Jaz do neke mere razumem ljudi s psihičnimi težavami. Ne razumem pa medijev, ki dotičnim osebam dobesedno jedo iz rok. Svoje je pristavil še osiveli playboy in nova bedarija je rojena. Po tej logiki sem jaz najbolj primerna oseba za generalnega direktorja slovenskih zaporov. Ali pa vsaj kakšen koordinator med upravami zaporov, ker so ravno koordinatorji v modi. Saj se razumemo, da ne nakladam v tej smeri. Golob je še enkrat več zamudil priložnost, da bi bil tiho. Če sem malo žleht, bi moral potemtakem Janša pred leti Kreka imenovati za ministra proti sovražnemu govoru in zanj ustanoviti novo ministrstvo za boj proti sovražnemu govoru. Saj veste, kam merim.

Brez heca. Slavni reper in nesojeni politik Zlatko aka »ima para nema druga«, se je nekoč lotil Milana Kreka na cesti. Posnetek poznate, zato mi ni treba nič razlagati. Tožilstvo je ovadbo zoper Zlatka zavrglo. Zdaj pa zamenjajmo igralce. Namesto Kreka hodi po cesti Nika Kovač. Namesto Zlatka pa nek neznan moški, ker Zlatko je le Zlatko in njemu bi ga Nika na cesti prej potegnila, kot pa vreščala o napadu. Torej neznan moški hodi za Niko in počne, kar je Zlatko počel Kreku. Dragi moji, to bi bila šele pizdarija. Sedem Markov in vagon rož jo ne bi spravilo skupaj. Sklican bi bil svet za nacionalno varnost in uvedli bi policijsko uro. Tisti neznani moški pa? Raje ne bi bil v njegovi koži. Državni sovražnik številka 1. Pripor, medijski umor in nekaj let osame na Dobu.

Policisti so bili prijazni? Noviteta v modri družini. Kolikor vem, do zdaj niso bili prijazni ob očitnem podajanju krivih ovadb. Če se malo sprehodite po Ljubljani, od Metelkove po Trubarjevi do Prešernovega trga, nadaljujete ob Ljubljanici in pri Ljubljanskem dvoru zavijete do Kongresnega trga. Kaj vidite? Gregorčičeve se ognite, ker je velika verjetnost, da nabašete na vladnega malarja Pregla in pizdarija bo tu. Ljudje se srečujejo, grdo gledajo in vpijejo eden na drugega. To je prestolnica. Življenje, če hočete. Če bi bili vsi tako fuknjeni, kot je očitno gospodična Kovačeva, bi se pred Trdinovo vila dolga vrsta razžaljenih in prestrašenih. S svojimi lažmi in igranjem žrtve bo pripeljala tako daleč, da jo bo enkrat res nekdo usekal po gobcu.

Vlada pada. Dobesedno. Nogometni žargon vam je najbrž bližji. Pa dajmo takole. Naša vladna ekipa s selektorjem Golobom igra bunker. Na drugi strani neuigrana opozicija zaletavo napada vladni gol. Opozicijski strelci na našo srečo niso v formi. Iz tribun vpijemo Golobu naj igrajo napadalno, a nas vase zaverovani selektor ignorira. Brez gola ne bo zmage! V podaljšku se nam pa najbrž slabo piše. In kaj naredi Golob. V igro pošlje še dva branilca? Situacija je komična. Prednost domačega igrišča in polne tribune. Mi za napredovanje potrebujemo dva gola, na igrišču pa nobenega napadalca? Selektor je raje okrepil PR tim, da bodo po tekmi poraz interpretirali kot zmago. Kakršnokoli že. Šola Janeza Janše, večnega zmagovalca.

Kako je videti medijski predpražnik ali hlapec vseh hlapcev, nam je demonstriral Boris Tomašič. Možakar, ki vam laže že debelih sedem let. V gosteh je imel Mateja Tonina. Kaj sta govorila ne vem, sem pa videl posledice. Glavni in edini urednik Nove24TV Janez Janše ni bil zadovoljen. Tomašič Tonina ni stisnil za jajca. Ni mu postavil pravih vprašanj, se je na Janševem priženjenem omrežju Twitter jezil glavni urednik, torej Janša osebno. In kaj je naredil Tomašič? Včeraj se je javno posul s pepelom, se iskreno opravičil šefu, da ga je izneveril in sebe razglasil za bedaka, ker ni sesul Tonina. Tudi, če ne bi, ker to že vemo.

Najbrž je naša edina tolažba in uteha dejstvo, da ni več Janšizma na oblasti. A lahko verjamete, da odrasli ljudje obiskujejo nekakšno akademijo Jožeta Pučnika. Tale s Pučnikom in očetom naroda je res bosa. On je bil oče izbrisa in nič drugega. Marsikdo je tiste dni pijan vpil; Jugoslavije ni več, zdaj gre za Slovenijo«, pa zato še ni oče naroda. V očeh naroda, ki ni okužen z Janšizmom, bodo »očetje« naroda in liki osamosvojitve vedno ostali Milan Kučan, France Bučar, Dimitrij Rupel, Janez Janša in Jelko Kacin. Pučnik je bil predsednik Demosa in male SDSS. Nobene državniške funkcije ni nikoli opravljal. Kje je bil vaš oče naroda med osamosvojitveno vojno, kot imenujete deset dnevni oborožen konflikt z JLA? Vem, da ne veste, ker vam tega v SDS niso povedali. Jože Pučnik se je skrival na nemškem veleposlaništvu v Ljubljani. Imel je dvojno državljanstvo in kot nemški državljan in sodelavec BND, se je 25.6. 1991 v dopoldanskih urah oglasil na veleposlaništvu in prosil za zaščito. Odprli so mu vrata in ga gostili dva tedna. Vašega očeta naroda.

Mestni občini svetujem, da za Bežigradom postavijo opozorilne table okoli lokalov, kjer popiva Kovačeva in njena združba. Prepovedano vpiti in prepovedano grdo gledati. Tisti, ki to znate! Prosim izdelajte grafično podobo teh dveh znakov in mi ju pošljite, da ju objavim. Hvala.

SEF in WHO. Z roko v roki ali vsak posebej nas peljejo točno tja. Saj veste kam. Javnost pa? Hm, zarote. Človek človeku pa ja ne bi tega hotel. Dvomite? Dvomite naprej. Bomo naslednjič o tem, grem zdaj reševat brodolom.

prošnja za finančno pomoč
Scroll to Top