Ključi nasledstva

Še do te nedelje bo treba zdržati, potem bo nekaj časa mir. Slabo mi je od nabijanja o referendumih. SDS medtem že obljublja novega. Življenje je postalo toksično. Nikamor ne moreš, brez da te kdo ne posiljuje s svojo politiko in idejami. Sit sem RTV, Vide, raznih Vilijev, Ladislavov, Turkov, SDS sekte, Bašićke, Aste, Nike in njene sekte razvajenih deklic. Jebeš upokojence, mizerne pokojnine, ponižujoče plače in vse drugorazredne. Važni so RTV, debela predsednica in nedotakljivi privilegiji prvorazrednih. Laž je postala prvovrstno orožje, resnica pa bedna poraženka v naši družbi in politiki. Grims in njemu podobni so očitno pridobili nekakšno domovinsko pravico in bianco menico za laganje in širjenje sovraštva. Svoboda govora, lepo prosim. Velja, dokler fašistom in ostalim izmečkom ne nastaviš ogledala. Takrat stopijo v veljavo človekove pravice, dostojanstvo, integriteta, sovražni govor in grožnje s tožbami. Kdo bo v imenu bogate elite zdaj grozil navadnim ljudem, ko je številka 1 te elite postala predsednica? Polovica bab iz njene odvetniške ekipe bo dobila službe na Erjavčevi, zato nasledstvo ostaja nejasno. Ne bo pa službe dobil Logar, čeprav se je sam ponudil za svetovalca za zunanje zadeve.

Sekto SDS v nedeljo zvečer čaka nov poraz. Iz zgodovine vemo, da oni nikoli ne izgubijo. Janša dobesedno po vsakih volitvah, ne glede na rezultate razglasi zmago. Da bo v nedeljo zvečer spet razglasil zmago, ni dvoma. Bo pa potrebna nadgradnja retoričnih spretnosti, ker bo sekta po vsej verjetnosti grdo poražena. Referendumi so se spet skoncentrirali na eno vsebino. Za Janšo pomeni glasovati PROTI. Proti Janši, pomeni glasovati ZA. Samo za to gre, vse ostalo je solata. O vsebinskih vprašanjih pomembnih za našo družbo bo smiselno razpravljati, ko bo Janša v pokoju. Dokler bo v politiki aktiven, bodo vse volitve in referendumi ista pesem. Za ali proti njemu. Če bi bil Janša res domoljub in bi imel rad Slovenijo, bi se v njeno dobro upokojil. Ja, če bi bila SDS normalna politična stranka, kar pa ni. Janša je stranko v tridesetih letih spremenil v mafijsko organizacijo, ki se je vrinila v politiko. Kar ni uspelo Escobarju je uspelo Janši. Na čelu mafije ne greš v pokoj, to ne obstaja. Janša si umika niti ne more privoščiti, kot si ga ne more privoščiti Zoran Janković. Če bi hipotetično na Magistrat prišel nov župan, bi Janković končal v priporu. Če ga ne bi prej razni Rastoderji in Hajderpašići obesili pod Tromostovjem. Tako narkokarteli in mafija obračunajo z izdajalci. Božjega bankirja, ki je za mafijo pral denar preko Vatikanske banke, so obesili pod mostom v Londonu. Zoran ima za zdaj vse vajeti v svojih rokah in se smeji naprej. Kako se bo zgodba z Zoranom in Ljubljano končala? Bo na koncu njegov značilen nasmešek bolj grenak? Izvedeli bomo kmalu. Zmajski most bi pomenil, da ga je obesila neka druga grupacija. Če ga bodo našli pod Fužinskim mostom, pa ne bom nadaljeval. Zoran razume. Zato dela naprej.

Janša si je v zadnjih tridesetih letih nagrabil ogromno premoženja. Trgovina z orožjem je bila samo začetek nesramnega bogatenja. Skrivne račune in nepremičnine upravljajo posvečeni člani njegove širše družine. Pred sekto in svojo politično elito premoženje skriva. Igra asketa, kar seveda ni. Hote ali nehote je ustvaril kriminalno organizacijo in dinastijo. Jasno je, da ključe Trstenjakove ne more predati Logarju ali komu drugemu, ki ni iz njegove družine. Njegov naslednik je lahko Rajko ali sin Žan. Varianta Kim bo aktualna, ko šefa stisne. Žan je bolj bukove narave, zato bi v primeru nenadne smrti botra Janeza, ključe dobil brat Rajko. Ajde polbrat, ker Rajka ni naštepal Rushiti ampak pokojni Ivan.

Za konec me zanima, če je večkrat odlikovani veteran vojne za Slovenijo Aleš Hojs, že sestavil laž in pridobil priče za svoje udejstvovanje v vojni za Slovenijo? Desnica očita levici, da spodkopava vrednote osamosvojitve in jo dobesedno zaničuje in zasmehuje? Najsvetlejši trenutek slovenskega naroda, ki ga na desni imenujejo celo posvečen! Takole je dragi moji. Dokler si bodo Aleši Hojsi in podobni lažni borci pripenjali medalje, bo osamosvojitev vedno omadeževana in z razlogom zasmehovana. Zaradi desetdnevnega konflikta in nekaj pokanja z JLA, desničarji vidijo Janšo kot kompetentnega, da svetuje Zelenskemu in Ukrajini. Očitno se vam je odpeljalo do konca. Janša bi lahko Zelenskega poučil, kako zaseženo orožje prodati sosedom. Bi lahko, pa ne more. Je premajhna riba. Zelenski ima precej bolj vplivne svetovalce in partnerje iz ZDA za te zadeve. Partnerje, ki bodo Ukrajino žrtvovali do zadnjega nacista, ki ga bodo Rusi poslali k Banderi. Potem bo mir.    

Scroll to Top