Kam tovariši?

Kam gremo kot družba? Pred mnogimi leti bi se mi zdelo današnje stanje nepredstavljivo. Vse pomehkuženo, posrano do ušes in prepotentno do nebes. Meni se zdi nekaj najbolj naravnega, da se fantje včasih stepejo. Ko sem bil mlad fant, so bili pretepi sestavni del odraščanja in življenja. Stepli smo se pred šolo, leta kasneje pred diskoteko in še kje. Če te je nekdo užalil, ponižal ali ti hodil v zelje, si mu obljubil batine. Ob prvi priliki je sledil pretep, potem so bile zamere pozabljene. Danes je povsem druga zgodba. Bog ne daj, da koga usekaš na gobec. V zrak bo skočilo pol države. Nasilje, napad, atentat, policija in vsesplošno obsojanje. Današnji fantje so pomehkužene mamine pičkice. Drugega izraza nimam, politična korektnost gor ali dol. Ukinitev obveznega služenja vojaškega roka je bila huda napaka. Ne mislim iz vidika nacionalne varnosti, ker nas napadel ne bo nihče. Pri nas se lahko zgodi edino državljanska vojna med janšisti in našisti. Ko sem bil star 18 let, sem imel precej prijateljev mehkužne sorte. Skupaj smo šli na služenje v JLA. Leto kasneje jih večino nisem prepoznal. Iz maminih fantičkov jih je služenje vojske izklesalo v moške. Prave moške.

Ko je šlo za osamosvojitev, so vpoklicali moške. Prave moške z jajci. Hojsov in pedrov niso klicali. Za lov na jugo oficirje KOS-a, smo bili izbrani tisti, ki smo se znali pretepati in koga spraviti na tla. Koga bi vpoklicali danes, če bi »zagustilo«? Bataljon mavričnih pedrov? Maljevac je en tak primer, kako današnja družba iznakazi moškega. Pred časom sem v duhu politične korektnosti napisal, da bodite tolerantni do drugačnih. Drugačnih? Joj krasno, pošiljam objem. Halo? Narišite si za spremembo sliko svojih staršev, ko ste bili v najstniških letih. Oče pride domov in naznani, da je zdaj ženska. Gre si odrezat kurac, prišijejo mu joške in tak se vrne domov. Zleze v posteljo k mami in vse je normalno? Ste fuknjeni do konca? Ne, oči je zdaj mami. Imam dve mamici. Dajmo jokat od sreče. Svet je šel u kurac, vi pa z njim očitno. Me zanima, kako bi sekta sprejela, če bi Janša na stara leta ugotovil, da je pravzaprav ženska in temu primerno ukrepal. Ali pa nasprotna stran, če golobček ugotovi, da je v resnici golobica. Roberta z joški v postelji z Urško. To bi bilo mavričnega rajanja v prestolnici. Mogoče si ga še Zoki odseka in za finale postane županja najlepšega mesta na svetu.

Jenull je en tak primer pomehkužene pičke. Izziva, žali in ponižuje v varnem zavetju spleta. Njemu očitati, da je organiziral neprijavljene shode je navadna laž. Jenull je pred vsakim shodom obiskal Trdinovo in špecal tiste, ki naj bi ga ogrožali. Še prej je na Trdinovo poklical ata Jenull, da so sinu dali varovanje. Pankrt  je bil vedno pogumen, ker ga je varoval kordon policistov. Enkrat sem mu obljubil klofuto, ker je bil pogumno žaljiv. Za tisto obljubljeno klofuto so me aretirali, preden sem stopil do Jenulla. Policist (vodja intervencije na PP LJ) mi je rekel, naj ga pustim pri miru, ker non stop visi pri njih in tožari ljudi za nič. Da imajo vrh glave njega in telefonskih klicev njegovega očeta.

Deklice iz NSi so dvignile glas. Držanje za krilo fašistične SDS jih je pahnilo v temo. Zdaj so še one ugotovile, kar vrabci na vejah čivkajo zadnjih 15 let. Vsake volitve se izrodijo v za ali proti Janši. Zdaj pravijo, da so bili morda premalo glasni pri STA, tožilcih in še čem? Premalo glasni? Bili ste tiho kot riti in v zavetju Janševih vojn z ljudstvom, kradli kot srake. Po seriji zaporednih porazov desnice in suši pri koritu, bi se šli samorefleksijo. Za začetek samorefleksije si obesite sliko Ljudmile Novak v glavno pisarno. Ženska s hrbtenico, ki so jo Janševe deklice Tonin, Vrtovec in Ilc izrinili iz vodstva stranke, da so lahko klečali pred SDS.

Kje je napadalec na Branka Grimsa? Ni ga, ker je šlo za zrežirano predstavo kot odgovor na izmišljen napad na Niko Kovač. Če bi Grimsa res kdo napadel, bi pričakoval, da bi ga kleni domoljub Branko prebutal. Ne pa v jok in na policijo. Grims je pogumen in napadalen samo v parlamentu in pred kamerami. Ko ostane sam, je prestrašena deklica, ki bi rada spremstvo varnostnika do parkirišča.

Kar se pošiljanja Janše v penzijo tiče, se lahko Golobu samo smejemo. Kučan je šel v penzijo pred 20 leti, pa vseh teh 20 let poslušamo o »fajtu« med Kučanom in Janšo. Za desne je Kučan kriv vsega samo zato, ker je še živ. Kaj mislite bi bilo drugače, če bi šel plešasti v pokoj? Nič. Še huje bi bilo. Boj dve stricev iz ozadja, dokler bosta živa. Janša bo šel iz politike, ko bo umrl. Janšizem pa bo najbrž potem še dolgo tlel na desni. Kje bo mavzolej, se Janez še ni odločil.     

Scroll to Top