Jeftić sindrom

Najbrž vas je malo, ki se še spomnite zimzelenega hita legendarne glasbene skupine Parni Valjak. Nedelja in tako naprej. Današnja nedelja je ena takšna v ritmu prej omenjenega hita. Ko vsi kazalci kažejo, da res prihaja tista dolga noč. Samo upanje, da mora tudi ta miniti, je bolj jalovo. Vojna v Ukrajini in nov svetovni red sta glavna krivca za noč, ki prihaja. Globalisti postavljajo pravila, ki se jih naša politika od nekdaj drži kot pijanec plota. V Jugoslaviji, socializmu in komunizmu se pač ni dalo krasti, kot se danes. Osamosvojitev je bila iz tega vidika nujna, ker smo zaostajali za nam tako ljubo zahodno Evropo in Ameriko. Kakšne tisočletne sanje, lepo vas prosim. Od osamosvojitve naprej gledamo iste politike. Prodali so vse, kar se je dalo. Tujcem seveda. Tisoč let smo sanjali “black friday” al kako? Levi in desni. Vsi so del istega trupa. Ptiča če hočete. Ne more ptič leteti z enim krilom. Mahati mora z obema, če hoče leteti. In naša država leti kot Falcon, mi ovce ji pa mahamo.

Svetovni ekonomski forum je leglo globalistov. Naša zunanja ministrica Tanja Fajon se je minule dni udeležila tega legla in med drugim povedala, da bomo spoštovali svetovni red. V čigavem imenu, gospa zunanja ministrica? Očitno je tam pozabila na Slovenijo in domoljubje. Pred pravimi gospodarji ni sprenevedanja. Doma ste tako okupirani z malimi hišnimi vojnami, ki jih za javnost uprizarjata levica in desnica, da širše slike ne vidite. Med pandemijo, ki ni prišla naključno, se je naša politika družno podpisala pod direktivo globalistov, da se na polno propagira in vsiljuje cepljenje. Zakaj že? Mimogrede, a kdo ve, kam je tako nenadoma in brez slovesa izginil Covid-19? Če se spomnim nazaj, kaj se je dogajalo, me kar zmrazi. Spomnim se mrzlih juter, ko sem peljal kužka na sprehod in pospremil Alenko do avta pred odhodom v službo.

Dajva maske gor. Me zajebavaš? 6.30 zjutraj, megla in na cesti ni žive duše. Ampak ukaz je bil, maske na prostem so obvezne. Kršitelje čaka globa. Ne bom hodil z masko po parku in pločniku! Kakršne si sreče, se bodo mimo gotovo pripeljali policisti. Dobro, ne bom izzival. In sva šla z maskami na obrazu kot dva programirana bedaka. Tiste, ki so se sami vozili v avtu z maskami, bom pa težko kdaj razumel. Prvih nekaj mesecev je bilo nekaj najbolj ponižujočega stati v vrstah na bencinskih črpalkah. Če se izrazim, kot se je predsednica državnega zbora v tistem razvpitem zapisu, ki jo je izstrelil med zvezde (golobe). V času pandemije so zafrustrirani osebki v vlogah raznoraznih varnostnikov dobili moč in oblast. Na vseh mogočih lokacijah so nadlegovali obiskovalce in nakupovalce, ker so jih lahko. Kot tisti desetarji v JLA, ki jih je spoznal vsak, ki je bil na služenju. Najbolj zabit in nepismen dečko, ki je do odhoda v vojsko pasel ovce po hribih, je naenkrat dobil moč. In potem so te »seljačine« jebale vojsko v zdrav razum. Podobno kot prej omenjeni varnostniki. Prepričan sem, da se zdaj počutijo kot moj desetar Jeftić na zadnjo noč v Bitoli.

Prepričani smo bili, da bo zadnji Jeftićev večer v vojski “lom”. Nič se ni dogajalo, tišina po spalnicah in hodnikih. In potem najdem Jeftića, kako sedi sam v pisarni »požarnega« in joče. Jefto plače, šta je to? Prisedel sem, od nekje se je našla rakija in Jeftić se je še bolj razjokal. Bom v slovenskem prevodu napisal, kar mi je takrat povedal;

»Glej Slovenec. Tu sem desetar. Bog in batina za vojake. Deset vojakov skoči, kadar tlesknem. Vsi se me bojijo in vsi me morajo spoštovati. Jutri, ko slečem uniformo in se vrnem k ovcam na planino, bom spet nič in nihče. Danes še lahko vpijem na vojake in jih maltretiram, jutri mi bo to počel moj stari. Zato jočem, ker vojska ne traja večno“.

Saj razumete, brez dodatnega filozofiranja. Sindrom Jeftića je precej prisoten med našimi policisti in raznoraznimi državnimi uradniki. Popravite me, če se motim. Sindrom je seveda razširjen tudi v drugih sferah. Moč je kot droga. In največ moči ima politika. Samo poglejte naše odvisnike od te droge. Alenka Bratušek in Marko Bandelli sta v nebo vpijoč primer hude odvisnosti in abstinenčne krize. Se spomnite teksta »Prasica«, zaradi katerega je šla Alenka pravico iskat na sodišče. Oz. namesto nje je to storil mož Maše Kociper, ki je mimogrede slab odvetnik. Bratuškova bi nekoč propadla kot političarka, če ji ne bi na pomoč priskočil Marko Bandelli. Brez njegovega denarja ne bi bilo stranke Alenke Bratušek. Prav Bandelii je soustanovitelj stranke SAB, ki je na zadnjih volitvah izpadla in jo je Golob »usmiljeno« pobral iz smetišča. To je naredil zaradi Alenke in tega, kar ju je povezovalo v preteklosti. Bandelli je bil v tej enačbi odveč. Golob ga iz meni neznanih razlogov ne mara in je bil ostro proti, da bi ta nastopil kot županski kandidat na listi Gibanja Svobode. Pri vseh ministrstvih se ni našlo mesto za Marka Bandellija? Zlobni jeziki so širili, da se ne more nikjer zaposliti, kar je laž. Marsikje bi se lahko zaposlil, če ne bi bil odvisnik od politike. Zato je osem mesecev pohlevno čakal, da Alenka Bratušek poskrbi za njegovo politično prihodnost. In ni dočakal, ker je gospa pozabila, kdo ji je financiral politično preživetje. Zdaj Marko odmerek droge išče v Desus-u. Samo ne vem, če tam še kaj zadene.

Kaj za konec reči o aktualnem stanju? Levi in desni so danes v pričakovanju večera, kjer bo Boris Tomašič na nacionalni televiziji povedal, kdo vam laže. Pri kom drugem kot pri Možini. Verjamem, da bodo družabna omrežja eksplodirala, Kolodvorska bo šla še stopnico nižje in agenti Akos-a ne bodo spali. Kar je konec koncev tudi cilj enih in drugih. Da zobate eksplozivne drobtinice medijske greznice in pozabite na pomembnejše stvari, ki jih izvajajo diplomanti Soroša, Obame in Schwaba na globalni ravni. Kriza v zdravstvu je umetno izzvana in stanje kakršno je danes, je povsem v skladu z globalisti in njihovo agendo. Javno zdravstvo je grožnja, zato bo uničeno. Poglejte Mesca in Levico, kako so pokleknili in utihnili. Zdaj so na vrsti izgovori in trla baba lan pojasnila. Zasebno zdravstvo bo za tiste z debelo denarnico, za ostale bo poskrbela narava. Preveč ljudi je na planetu, pravijo. Za obstoj, zelen preboj in podobe ideje jih mora nekaj milijard oditi. Dobesedno.

Ob nedeljah verniki mečejo solde farju v pušo. Vi pa?

Scroll to Top