Iluzije

Čez štirinajst dni ob tem času bi lahko imeli novega predsednika države. Pa ne bo tako. Glede na trenutno situacijo se nam obeta drugi krog. Pahor bi bil tudi za tretjega, da še malce podaljša svoje sanjsko življenje na Erjavčevi, pa ne bo šlo. Enkrat sredi novembra bo spakiral stvari najslabši predsednik, kar se jih je lahko zgodilo deželici pod Alpami. Further? Žal so dominantni mediji znova poskrbeli za favoriziranje točno določenih kandidatov, ker se ravnajo po anketah javnega mnenja. Tistih, ki jih sami naročajo. In krog je sklenjen. Za Brglezom lahko stoji deset Golobov in vsi znani strici iz ozadja, pa nikoli ne bo predsednik države. Resnica je, da si nikoli ni želel te kandidature, ker mu je v Bruslju s plačo evropskega poslanca kot v raju, kar je sam izjavil. Bolj neprijetna resnica pa je, da se je nejevoljno odzval klicu centrale iz Ljubljane. Fajonova je spričo vseh porazov, ki jih doživlja ona in stranka, naročila anketo oz. raziskavo, kateri član SD ima realno največ možnosti za zmago v predsedniški tekmi. V interni anketi je zmagal Brglez in Tanja je dvignila telefon. Brglez se je vrnil domov in uklonil volji stranke. Svoje najbližje pa je potolažil, da bo tudi ta cirkus minil in se bo lahko mirno vrnil v Bruselj. Milanu ni treba preveč skrbeti, danes štirinajst dni bo lahko pil kavo v svoji najljubši bruseljski kavarni. Drugi krog je medijska pravljica, ki se bo neslavno končala.

Tista, ki je po Brglezovem odvisna od tranzicijskega kapitala, bo kot vse kaže prva predsednica Slovenije. Proti klonu Janše Logarju se bo v drugem krogu združila vsa Slovenija. Fašizem v obdobju zadnje Janševe vlade je narod zaznamoval s trajnimi posledicami. In razkol, ki ga oznanjajo na desni, obstaja samo v njihovih glavah. O razkolu bi lahko govorili, če bi bilo stanje v družbi 50:50. Tako pa slabih 20% miselno živi v Noriški republiki in napada vse, kar misli drugače. Poraz na volitvah jih ni streznil, če je kdo pričakoval. Večina njih še danes v slogu svojega velikega vzornika čez lužo Trumpa trdi, da so bile volitve ukradene. Predsednik volilne komisije Vučko jim je zdaj največji trn v peti. Bilanca na koncu leta bo za SDS katastrofalna. Po izgubljenih volitvah, bodo izgubili še vse tri referendume. Saj se razumemo okoli tega, kaj pomeni izgubiti referendum. Trikrat! Edini obliž na poraze bodo lokalne volitve, kjer bodo nekateri večni župani iz vrst SDS ponovno izvoljeni.

Medtem, ko se bo naša elita na volitvah pobijala za položaje in privilegije, bomo mi iskali alternativne vire gretja. Goloba, Janšo, Tonina, Pirc Musarjevo in ostale glavne igralce zagotovo ne bo zeblo to zimo. Spričo katastrofalnega dogajanja v Ukrajini, nam pred kamerami prodajajo solidarnost, ker jo morajo. Vpeti v EU in NATO ne vidijo dlje od svojega nosu in dejstva, da nas zahodni gospodarji peljejo v revščino in propad. Občutek imam, da je prepovedano, če ne kar kaznivo iskati krivce za vojno v Ukrajini na zahodu. Od politikov pričakujemo, da iščejo rešitve, ki bi pripeljale do miru. Imam pa občutek, da se vsi trudijo zaostriti vojno in konflikt do točke, ko res ne bo več vrnitve. Naša desna politika bi takoj brez oklevanja sprejela Ukrajino v NATO. Da bi to takoj pomenilo lll. Svetovno vojno, jih ne zanima. Prej bi rekel, da jih ta misel rajca. Na levem političnem polu se sramežljivo oglašajo posamezniki, ki ne razmišljajo v smeri totalne vojne. Hitreje kot STA prenaša novice, so omenjeni posamezniki v Janševih medijih napadeni in označeni za »rusofile«. Ni dialoga, še manj razuma. Ukrajino bomo podpirali do bridkega konca, pa četudi bo to tudi naš konec.

Afera radiator ostaja brez epiloga. Desnici ni uspelo v klet zvleči veljakov Levice. Ne, ker se nikoli ne bi znašli tam. Razlog bo najbrž ta, da se tam ni zbiralo po politični pripadnosti ampak nečem drugem. Najbrž eno redkih mest, kjer so se levi in desni izprijenci pomešali med seboj. Prostovoljno, nihče ni nikogar ugrabil in dostavil na Tivolsko. Zdaj je nova tarča Faila Pašić in njen bivši partner, migrant iz Palestine. Afera bo zagotovo dobila gorivo, zato je Golob preventivno odpustil Pašićevo iz ekipe GS, ki skrbi za komuniciranje z javnostjo. Na prvi peron se medtem pelje afera, ki bo razkrila dvoličnost politikov iz stranke NSi. Saj se spomnite, še nedavno nazaj je predsedniški kandidat NSi Janez Cigler Kralj izjavil, da ne pozna nobenega homoseksualca. Toninovih besed na to temo ne bom ponavljal, saj jih dobro poznate. Na laž jih vse skupaj postavlja član plesne skupine, ki je omenjeno družbo v zasebnih prostorih zabavala. Gre za skupino štirih slači fantov gay subkulture, ki jih lahko najamete po oglasu za zasebne zabave. Najbrž mi ni treba posebej poudariti, da skupino najemajo homoseksualci za svoja druženja. Letos so gostovali v zasebnih prostorih v okolici Domžal, kjer so zabavali goste na rojstnodnevni zabavi. Med gosti so bili Tonin, Cigler Kralj, Ilc, Svetina in nekaj sodelavcev Domovine in zavoda Iskreni. Fantje zabave snemajo, zato kar pogumno s tožbami, dvoličneži farški.

Ne se z mano kregat okoli Zavca, lepo prosim. Smo na isti strani. Jaz tudi raje vidim, da sedi tam mutast, če je to pogoj, da se ne vrnejo fašisti iz SDS na oblast. Nekdo me sprašuje, zakaj donacije za blog, če je to zastonj. Mili bože, jaz rabim denar, ne spletna stran. Kaj tu ni jasno, ne vem?

Covid je marketinško bitko z ukrajinsko vojno izgubil. Ni pa izginil. Ni treba, da vam kdo predpisuje zaščitne ukrepe, saj znate sami paziti nase. Opažam, da zbolevajo domoljubci in vsi po vrsti za svoje tegobe krivijo Goloba. Janez je srečen, da ima takšno sekto.       

Scroll to Top