ICEBERG

Vladna barkača se je zaletela v ledeno goro. Navijači Svobode so v šoku. In potem pride Maša Kociper? Golob bi lahko imel toliko občutka, da pred kamere ne bi pošiljal kadrov strank, ki so na zadnjih volitvah propadli. Lepo od njega, da jih je vzel k sebi in jim razdelil sanjske službe. Ni pa higiensko do volivcev, ki so Mašam, Alenkam in Marjanom pokazali rdeč karton. Tokrat gospa ni pojasnjevala matematično zagonetko, kako veliki krogec stlačiti v malega. Kaj je prišla povedat sploh ni pomembno. Narobe je že to, da je sploh prišla. Ona?

Zadrega je neznanska, kajne. Goloba ste izvolili, ker vam je obljubil, da bo policijo očistil kadrov stranke SDS. Obljubo je Golob vzel dobesedno. Ministrica in njen v.d. direktor pa malo manj. Ker so v policiji še vedno na vodstvenih položajih kadri stranke SDS, Golob predloga ministrice o imenovanju direktorja ni uvrstil na sejo vlade. Lindav je v bistvu dobil popravno nalogo, da v naslednjih šestih mesecih dokonča čistko, če hoče postati direktor s polnimi pooblastili. Ministrici je ob tem dvignilo pokrov in vsa država je ujeta v novo afero. Ministrica trdi, da se nad njo izvaja politični pritisk?

Odvisno kako gledaš na situacijo. Jasno je, da gre v policiji za politično čistko in sprenevedati se okoli tega je dvoličnost. Tatjano Bobnar zdaj v Gibanju Svoboda vidijo kot izdajalko. Golobu in ljudstvu je obljubila generalno čistko in zato postala ministrica. V nadaljevanju je pozabila na politične obljube premierju, da bodo odleteli vsi z etiketo SDS. Niso vsi slabi, ni krivdnih razlogov za tega in onega, se je izmotavala ministrica. Začela se je sklicevati na strokovnost, zakonitost, integriteto in kar je tega uradnega leporečja. Jasno je bilo, da bo na relaciji Bobnar – Golob počilo.

Zdaj je situacija čisto slovenska, ko se ne ve kdo pije in kdo plača. Ministrica je zaščitila nekatere kadre SDS v policiji. Naznanila je politične pritiske. Prejšnji dogovor z Golobom o čistki je zdaj nedopusten politični pritisk? Civilna družba je skočila ministrici v bran na prvo žogo. Zdaj anti Janša civilna družba brani z ustavo in zakoni zagotovljene pravice tistih, ki sta jih Hojs in Olaj nastavila v policijo. Bravo! Prava slovenska ljudska veselica. Pod črto, če smo iskreni, je Tatjana Bobnar nategnila Goloba in mu skuhala afero. Političen pritisk bi bil, če bi ministrico jahali in izsiljevali SDS-ovci, naj obdrži njihove kadre. Če te pokliče šef in opomni, da nisi izpolnil danih obljub, to zagotovo ni kar nam prodaja gospa s pokrom novih zobkov. Kakšna bo usoda bivše ministrice naj vas ne skrbi. Preden si je upala podati odstopno izjavo predsedniku vlade, si je uredila drugo službo. Po novem letu jo boste našli v kabinetu predsednice davčnih oaz in republike Slovenije, Nataši Pirc Musar.

Na Goloba leti očitek, da je izsilil svojo ekipo varnostnikov, ki ne spadajo pod GPU (CVZ). Med drugim je tudi temu nasprotovala ministrica. Mene čudi, da tega niso storili že prvi dan, urad za varovanje, ki je prestreljen s kadri Janše pa takoj ukinili. Ker je Golob CVZ odžagal od sebe in informacij, je med enotama napeto stanje. Ekipa iz CVZ namerno ovira delo novoustanovljene SVPV. Še vedno je tam Franc Oražem in podobni. Ko je bil predsednik vlade Marjan Šarec, je imel Janša ažurne podatke o njegovem delovanju. Oražem je Janši sporočal kod Marjan hodi, s kom se sestaja in kar je koristnega ujel v uho. Da je tista drama med Šarcem in Jordanom na kmetijskem sejmu v Gornji Radgoni in obstoj lepe Nataše prišla do medijev, je zasluga varnostnikov. O.p. Milovića je Golobu pripeljal Črnčec in preko njega izvaja, kar sicer zanika.

Ministrstvo za solidarno prihodnost? Minister Simon Maljevac? Tole ni sovražni govor ampak dejstvo. Edina referenca bodočega ministra je njegova spolna usmerjenost. Očitno je danes biti normalen tip težava. Povsod si odrinjen, ker imajo prednost “zatirane” skupnosti. Kdo je v Sloveniji zatiran, lepo vas prosim? Pedri zagotovo ne. Mi normalni smo zatirani. Zdaj bo ministrstvo za solidarno prihodnost zaposlovalo pedre. Normalni nimamo več  šans v tej družbi. In kdo bo državni sekretar pri Maljevcu? Mladi peder, sicer raziskovalec na FDV. Iz letala se vidi, da gre za tra la la  ministrstvo, namenjeno reševanju eksistenčnih težav pedrov. Roko dam v ogenj, da bo propadli poslanec Levice Koražija dobil službo na tem ministrstvu. Najbrž je tudi Janez Aljančič povabljen, da se pridruži solidarni prihodnosti Maljevca. Pardon, Lia. Za normalne Janeze ni več mesta v tej družbi. Najbrž tudi meni ne preostane drugega, če želim kdaj dobiti službo. Kurac na tnalo in pot pod noge k Maljevcu? Raje takoj pod zemljo.

Hej ljudje, dajmo donirat no. Saj zmorete. V Brazilijo bi šel za začetek.. Račune bi tud plaču ... 🙁

Scroll to Top