Hlapec se zadnjič prikloni

Kolesarji kje ste? To zanima Uroša Slaka, ki mu ne zmanjka domišljije za sprenevedanje. Večina uporniškega kolesarstva podpira generalno čiščenje Policije. Brez zaščitnih sredstev, primernih čistil in osnov varstva pri delu. Varikina in sirkova krtača bosta zadostovala, je sklenil Golob. Polomija predsednika vlade in sekte GS, ki ga zagovarja z enakimi vatli, kot sekta na skrajni desni svoje božanstvo, je popolna. Pompozno ga je zapustila še Marta Kos in javnosti sporočila, da to ni več njena stranka. Marti v tolažbo povejmo, da to nikoli ni bila njena stranka. GS je stranka Roberta in Urške. Predsednik vlade ima vso pravico, da se počuti, kot se počuti, je rekla okrajna avša. Pred časom je res prišlo do hudo nerodne zadeve in odtekanja informacij. Premier in predsednica državnega zbora sta skupaj prenočila. Za romantično noč ne bi izvedel nihče, če tega okoli ne bi raznesla ekipa iz CVZ. To je bila najbrž kaplja čez rob, ker dva tedna kasneje je bila ustanovljena SVPV (služba za varovanje predsednika vlade).

Če se vrnemo nekaj dni nazaj. Golob zahteva poročilo, kdo politično pritiska na policijo. Poročilo razkrije, da to brezsramno počne prav on. Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan stopi pred kamere in laže. Vsaj od pravosodne ministrice, ki ni iz kvote GS bi pričakoval pokončno držo, ne pa laganje v prid Golobu. A bi bilo težko povedati resnico. Predsednik vlade je šel res predaleč, obžalujemo kar se je zgodilo, pogovorili se bomo v koaliciji, podobni pritiski se ne bodo več dogajali. Konec citata. Gremo naprej, jutri je nov dan. Ne! Golob ima prav, Bobnarjeva si domišlja, da je še vedno policistka. S tem pristopom in odnosom bo GS strmoglavila v politični prepad s svetlobno hitrostjo.

Urška Klakočar Zupančič medtem na družabnih omrežjih spremlja odzive na svoje katastrofalne izpade. Eichmann, ha, ha, ha. Ups, ženska mi piše, kdo je bil Eichmann. Lutka, ki je izvrševala ukaze, sicer nič kriv. Da jih ima še nekaj na zalogi, Eichmannov namreč, pa naj se ne trudim z odgovorom, ker sem blokiran. Jaz pa v jok. Me zanima, kje bo okrajna za etažno lastnino končala, ko se bo zgodba s svobodo izpela. Bo nov obraz tako dobrega srca, da bo zmešano samohranilko z dvojčkoma pobral iz smetišča politične zgodovine? Bomo videli.

Janez se je nekaj naučil v svoji dolgi zgodovini porazov. Za spremembo se ni priključil bitki ampak se je usedel na  breg. In zdaj čaka, da mimo njega priplavajo trupla. Kar mene preseneča je to, da se niso med seboj zmenili, skregali in si povedali svoje. Brez javnosti, medijev in afere. Konec koncev so po  vseh uradih in ministrstvih na podoben način pometali Janšev kader na cesto. Vprašajte Kreka in njemu podobne. Pa nihče ni vpil o političnih pritiskih, ko je Bešić Loredan po domače povedano “jebal mater” vsem po spisku!

Zadnje dejanje hlapca Boruta Pahorja. Se spomnite leta 1993? Takrat so Janez Janša, Tone Krkovič, Igor Bavčar, France Bučar, Jelko Kacin in Dimitrij Rupel vrnili državno odlikovanje zlati častni znak svobode. 29 let pozneje je Janša sklenil, naj jim Pahor vrne odlikovanja. Pahor je sramoten poziv seveda sprejel in danes se bo v predsedniški palači to tudi zgodilo. Vrnimo se v leto 1993 in zakaj so bila vrnjena odlikovanja. Vojna med MORS in MNZ se je zaostrovala, ker so kriminalisti s Klavoro na čelu začeli dihati Janši za ovratnik. Odprtih je bilo več preiskav zaradi nezakonite trgovine z orožjem. Situacijo je bilo na vsak način treba politično zaostriti in napasti Kučana. Napadene so vrednote osamosvojitve. Kučan in njegovi hočejo na vsak način razvrednotiti osamosvojitev, nam je razlagal Janša. Kimal sem, čeprav nisem vedel o čem govori. Edina vrednota nam je bila preprodaja orožja in denar. Prisežem. Vse drugo so osamosvojitvene pravljice.

Tistega dne je Janša poslal šoferja, da pobere odlikovanja. Krkovič je pred vsemi pljunil v odlikovanje, ga vrgel v plastično vrečko Bata in podal šoferju. Šofer je obiskal še ostale zarotnike, med katerimi je bil judež Jelko Kacin. Šoferju Bojanu Hočevarju so odlikovanja izročili vsi, ki jih je Janša poklical in jim to naročil. Na koncu se je šofer ustavil pred predsedniško palačo na Erjavčevi, pozvonil na vrata in vrečko izročil vratarju z besedami; »To je za Kučana«. Približno ob istem času je stekla operacija »Marinec«, ki se je končala marca 1994 z aretacijo sodelavca kriminalistov Smolnikarja . Teden dni kasneje je Drnovšek odstavil Janšo. Zamenjal ga je Jelko Kacin, ki je še nekaj mesecev prej poslušno vrnil odlikovanje. Če bi imel Pahor kaj hrbtenice, bi omenjena odlikovanja vrgel v smeti. Ker je ravno pri volji za podeljevanje odlikovanj nekaterim največjim škodljivcem naše države, lahko mimogrede odlikuje še Krkoviča za umor pilota Tonija Mrlaka. Da bo vse na svojem mestu.

Marta je ugotovila, da GS ni več njena stranka. Da Slovenija ni moja država, jaz vem vsaj 25 let.

Hej ljudje, da ne nadaljujem. Frka je.    

Scroll to Top